Spiegel: Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασύρει και την Ευρώπη

cia_009

Σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του αναφέρεται στο μέλλον της Ιταλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη 

Με τίτλο «Ciao amore! Η Ιταλία αυτοκαταστρέφεται και παρασύρει και την Ευρώπη», κυκλοφόρησε το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του αναφέρεται στο μέλλον της Ιταλίας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης και πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως την οικονομία της.

«Και τώρα λοιπόν η Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, πυλώνας του ΝΑΤΟ και τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Όταν αυτή η χώρα κλυδωνίζεται, τότε σείεται ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Τώρα έρχεται η εκδίκηση για το γεγονός ότι μετά την οριακή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρήκε ποτέ τη δύναμη να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Και επίσης για το γεγονός ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση στις ιδέες του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη», παρατηρεί το Spiegel.

«Ποτέ δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μεταρρυθμίσεις. Τώρα, όμως, με την ιταλική κρίση, ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει πραγματικά. Aκόμη και οι αισιόδοξοι δεν περιμένουν κάτι περισσότερο από μια συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κατά τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη Ιουνίου. Ο φόβος ενδεχόμενης κατάρρευσης της Ιταλίας κάνει τώρα ακόμη πιο δύσκολο για την Άγκελα Μέρκελ να κινηθεί προς τον Μακρόν. Διότι ποιος Γερμανός συντηρητικός ψηφίζει ένα νέο προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση κρίσεων όταν η πρώτη κρίση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε να ξεκινήσει με τον Μακρόν μια περίοδο μεταρρυθμίσεων, η Ιταλία όμως την παρασύρει και πάλι στη δίνη της κρίσης. Αυτό δεν ισχύει μόνον για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αλλά για σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτικά σχέδια», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

theokal

Μερικές διαφωνίες : 1ον. Η Ευρώπη δεν μπαίνει σε νέα κρίση λόγω Ιταλίας, ήταν και είναι σε κρίση και θα παραμένει καταρρέοντας επειδή δεν θα αλλάξει και τίποτα. 2ον. Δεν φταίει που δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις όπως λέει το περιοδικό αλλά φταίει που έγιναν .... προς χάρην της αλά Γερμανία "ανταγωνιστικότητας" 3ον. Πολύ αργά κα Μέρκελ για να κάνεις κάτι. Οτι και να κάνεις, προς όποια κατεύθυνση και αν είναι αυτό, χειρότερα θα τα κάνεις. 4ον Η Ιταλική, η Ισπανική (και η Ελληνική προσθέτω) κρίση τους τρομάζει λέει το δημοσιεύμα. Οντως τους τρομάζει .... ενώ πλέον δεν τρομάζει Ιταλούς, Ισπανούς κ Ελληνες !!! Και κλείνω : Φράου Μέρκελ, μάλλον τα κοροιδάκια της υπόθεσης Ευρωπαική Ενωση άρχισαν να αντιλαμβάνονται οτι η τράπουλα που φέρατε ήταν σημαδεμένη. Σημείωση : Μην αρχίσετε να μου λέτε για μπαταχτσήδες τεμπέληδες του Νότου γιατί είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι τα χρέη πρέπει να πληρώνονται και εμείς πρέπει να πληρώσουμε τα δικά μας. Απλά δεν δέχομαι να με εκμεταλεύονται "δημιουργώντας μου" χρέη για να κάνουν εκείνοι εξαγωγές σε Κίνα, ΗΠΑ και λοιπή Ε.Ε. Ο νοών νοείτο.

Περίεργες πληροφορίες

Σε επαφή με την Γερμανία , τραβάνε τα μαλιά τους οι περισσότεροι αστοί της Γερμανίας πλήν την Βαυαρία και τους που είναι σκληροί μεταναζιστές , με τα χάλια της Ιταλίας και το πώς θα επηρεάσουν την ώς τώρα Γερμανία προοδεύτηκα. Και τα τελευταία χρόνια οι αστοί έχουν κάνει επενδύσεις σοβαρές κεφαλαιουχικού εξοπλισμού βιομηχανικά μαζί με τις καταθέσεις των πολιτών και των κρατιδίων. Μισ κάμψη ελάχιστη της εξαγωγικής δραστηριότητας της Γερμανίας θα τπυς αφήσει προβληματικούς. Είναι χαρακτηρίστικό ότι δεν βλέπουν με καλό μστι τα περί σταυρού που θα κρέμεται μόνιμα σε οικήματα της Βαυαρίας και το βλέπουν σαν επικοινωνιακό εθνικιστικό γκεμπελίστικο τέχνασμα . Οι Βαυαροί βέβαια είναι οι γνωστοί ακραίοι συντηρητικοί επίγονοι και λάτρες του ναζισμού , που χρόνια τους κρατάνε σε απόσταση κάπως οι Κεντρώοι και Βόρειοι Γερμανοί. Στο μεταβατικό στάδιο της βιομηχανίας αυτοκινήτου πρός την ηλεκτρική προοδευτικά αυτοκίνηση οι Γερμανοί φοβούνται την βιομηχανία των ΗΠΑ με κίνδυνο να χάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της εξαγωγιμοτητάς των. Βέβαια δεν αρνούνται και οι αστοί ότι χρηματοδότησαν την ανανέωση του βιομηχανικού των κεφαλαίου με τα αρνητικά επιτόκια και με την ασφάλεια που προσέφεραν σε καταθέσεις χωρίς χρηματοοικονομικό κόστος ( για τούτο τα αρνητικά επιτόκια που προσέφεραν). Αλλά η Ιταλική και ισπανική κρίση τους τρομάζει. Σήμερα το spiegel έχει περίεργο τίτλο και συμφωνεί με τις πληροφορίες από το βιομηχανικό και ακαδημαικό κατεστημένο της Γερμανίας.

mm

Καμία σχέση με σκληρούς μεταναζιστές στη Βαυαρία. Στη Βαυαρία ειναι συντηρητικοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης