Διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου για τη μεταφορά αντιπυραυλικού συστήματος στη Γερμανία

mis01

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters - Επίσημη δικαιολογία αποτελεί ο κίνδυνος του Ιράν, αλλά στο βάθος ο στόχος είναι η Μόσχα

Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου για τη μεταφορά και εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος στο έδαφος της Γερμανίας, προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα της Ευρώπης, αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το διεθνές δίκτυο επικαλείται δύο ασφαλείς πηγές, οι οποίες επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Αμερικανικές πηγές, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD θα χρησιμεύσει στην Ευρώπη ως άμυνα από μία ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη μπορεί να πλήξει στόχους με πυραύλους σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας μέχρι την Ανατολική Ευρώπη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από περισσότερα ραντάρ και αντιπυραυλικά συστήματα, καθώς αποτελεί στόχο των εχθρικών δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fttt

Φτάνοντας στην είσοδο έπεσε πάνω στην Hilary Brooke Mueller, μια ένοικο που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της και η οποία τον εμπόδιζε να εισέλθει στο κτήριο ζητώντας του αποδεικτικά στοιχεία ότι μένει σε αυτό

UK_schoolgirls

Η φόρμα της ψηφοφορίας μπήκε στο στόχαστρο όλων και επικράτησε πανδαιμόνιο, με γονείς να σκίζουν το χαρτί και να ζητούν επιτακτικά από το σχολείο να το αποσύρει, χαρακτηρίζοντας την ψηφοφορία «τρομακτική για παιδιά»