«Οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» διαβεβαιώνει ο Πομπέο που συναντήθηκε με το «δεξί χέρι» του Κιμ

«Οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» διαβεβαιώνει ο Πομπέο που συναντήθηκε με το «δεξί χέρι» του Κιμ

Μετά τις πολύωρες συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράμμισε όμως ότι ακόμη «απομένει να γίνει πολλή δουλειά»

DeiDp7xWAAAtOM9
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο εκτίμησε σήμερα ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις για μια ενδεχδόμενη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κινούνται "προς τη σωστή κατεύθυνση".

Μετά τις πολύωρες συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με το "δεξί χέρι" του Κιμ, τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράμμισε όμως ότι ακόμη "απομένει να γίνει πολλή δουλειά".

Ο Πομπέο δεν θέλησε να δεσμευτεί για την ημερομηνία της συνόδου κορυφής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη αλλά ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα από τον Αμερικανό πρόεδρο που επικαλέστηκε την "εχθρική στάση" της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ξανάρχισαν πολύ γρήγορα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα.

"Μπορώ να σας πω ότι επιτεύχθηκε πραγματική πρόοδος τις τελευταίες 72 ώρες όσον αφορά τις προϋποθέσεις" για τη διεξαγωγή της συνόδου, είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Θα χρειαστεί ο πρόεδρος Κιμ να επιδείξει τόλμη στις αποφάσεις του, αν θέλουμε να αδράξουμε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε τον κόσμο", πρόσθεσε.

"Ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος Κιμ είναι το είδος του ηγέτη που μπορεί να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να επαληθεύσουμε αν ισχύει αυτό", επέμεινε.

Ο Πομπέο υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχουν "διαφωνίες" μεταξύ των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Κλείσιμο
Ο υπουργός επιβεβαίωσε τέλος ότι ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να παραδώσει στον πρόεδρο Τραμπ μια επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης