Σε αναταραχή ο Νότος: Πέφτει στην Ισπανία ο Ραχόι - Λεπτές ισορροπίες για την κυβέρνηση στην Ιταλία

italia_arthroo

Οι Βάσκοι  «προσφέρουν» την κυβέρνηση στον Πέδρο Σάντσεθ - Στις 5 ώρα Ελλάδας η ορκωμοσία της ιταλικής κυβέρνησης

Σε κατάσταση πολιτικής περιδίνησης έχει περιέλθει ο ευρωπαϊκός Νότος, καθώς Ιταλία και Ισπανία διανύουν περίοδο πολιτικών ανακατατάξεων και ανατροπών, με συνέπειες τόσο οικονομικές, όσο και κοινωνικές στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο. Ενώ τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο παρουσιάζουν εικόνα αμφιβολίας για την επόμενη μέρα, η αντιπολίτευση στην Ισπανία, με τη στήριξη και του κόμματος των Βάσκων, δείχνει να συγκεντρώνει τις 176 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει την πρόταση μοφής κατά του Μαριάνο Ραχόι, ενώ την ίδια στιγμή στην Ιταλία, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια κατέληξαν μεν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό παραμένει πιο αμφίρροπο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, με την ιταλική οικονομία να βρίσκεται ένα βήμα πριν το κραχ, που θα προκαλέσει ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων.

Μόνο με θαύμα θα αποφύγει την «πτώση» ο Ραχόι

Ενώ η κατάσταση στην Ιταλία δείχνει να εξομαλύνεται σε πολιτικό επίπεδο, εστιάζοντας την κρίση σε επίπεδο οικονομίας, στην Ισπανία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο Μαριάνο Ραχόι, ο 63χρονος πρωθυπουργός της Ισπανίας, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα από όλες τις κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος όμως αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα του χρειαστεί ένα θαύμα: ο Πέδρο Σάντσεθ, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει τα ηνία της χώρας αφού το κόμμα του έχει ήδη εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 ψήφων που χρειάζεται για να περάσει την πρόταση μομφής κατά του Ραχόι στη σημερινή ψηφοφορία.

Η αποχώρηση του Ραχόι θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια δεύτερη πολιτική κρίση στη νότια Ευρώπη, μετά από αυτήν της Ιταλίας, και να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στις χρηματαγορές. Καθώς όμως τα περισσότερα ισπανικά κόμματα τάσσονται υπέρ της τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι επενδυτές φάνηκαν καθησυχασμένοι. Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με πτώση 1%, όμως η είδηση για την πτώση του Ραχόι δεν πυροδότησε κάποια μαζική πώληση μετοχών.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέστη στην απογευματινή συνεδρίαση στο κοινοβούλιο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του πριν από τη σημερινή ψηφοφορία.

Λίγο πριν εξασφαλίσει τη στήριξη του Βασκικού Εθνικιστικού Κόμματος (PNV) ο Σάντσεθ, απευθυνόμενος στον Ραχόι, είπε ότι έχει ακόμη τον χρόνο να φύγει από μόνος του και να αποφύγει τον "εξευτελισμό", να γίνει δηλαδή ο πρώτος Ισπανός πρωθυπουργός που θα ηττηθεί σε πρόταση μομφής. "Είστε έτοιμος να παραιτηθείτε; Παραιτηθείτε σήμερα και φύγετε με τη θέλησή σας. Είστε παρελθόν, ένα κεφάλαιο της χώρας κλείνει", είπε στην ομιλία του.

Το PNV στήριζε τον Ραχόι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, αλλά αποφάσισε να αποσύρει αυτήν τη στήριξη αφού δεκάδες πρώην στελέχη και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις για την ανάμιξή τους σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Σάντσεθ είπε ότι, εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία θα εφαρμόσει τον προϋπολογισμό που πρότεινε ο Ραχόι. Θα προσπαθήσει επίσης να ξεκινήσει διάλογο με τους ηγέτες της Καταλονίας.

Νωρίτερα, υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του, ο Ραχόι είπε στους βουλευτές ότι η μεγάλη πλειονότητα των μελών του Λαϊκού Κόμματος είναι "αξιοπρεπείς και έντιμοι" άνθρωποι. "Οι Σοσιαλιστές μας παρέδωσαν μια κατεστραμμένη χώρα και εμείς επαναφέραμε την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας", είπε, προειδοποιώντας ότι ο Σάντσεθ θα προσπαθήσει να συγκροτήσει μια "κυβέρνηση Φρανκεστάιν" που θα βλάψει την οικονομία.

Δύο καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, το αριστερό Podemos, άλλο ένα μικρό βασκικό κόμμα και ένα κόμμα από τα Κανάρια Νησιά έχουν ανακοινώσει ότι στηρίζουν τον Σάντσεθ.

Ο Χοσέ Λουίς Αμπάλος, ο βουλευτής που είχε αναλάβει να καταθέσει την πρόταση μομφής εκ μέρους των Σοσιαλιστών, είπε στους βουλευτές ότι η απόφαση του δικαστηρίου, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη χώρα. "Ενώ οι οικογένειες πλήττονταν από την κρίση, εσείς γινόσασταν εκατομμυριούχοι", είπε απευθυνόμενος στα μέλη του Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κόντε παρουσίασε τη λίστα με τους υπουργούς

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε τη λίστα των υπουργών του, στο τέλος της συνάντησής του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Όπως είχε προαναγγελθεί, οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας. Η κυβέρνηση θα ορκισθεί σήμερα το απόγευμα στις 4 ώρα Ιταλίας (5 ώρα Ελλάδας).

Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Την κυβέρνηση συνθέτουν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια. Τελικά, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι θα επιλέξει την αποχή, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν τόσο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Κοπιάσαμε πολύ, τώρα ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες εκπλήξεις», δήλωσε από το Μιλάνο, όπου επέστρεψε απόψε, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Ακολουθεί η αναλυτική σύνθεση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, της 65ης της Δημοκρατίας της Ιταλίας από το 1946:

Πρωθυπουργός: Τζουζέπε Κόντε

Υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης: Τζανκάρλο Τζορτζέτι

Υπουργός Εξωτερικών: Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι

Υπουργός Εσωτερικών: Ματέο Σαλβίνι (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αλφόνσο Μποναφέντε

Υπουργός Άμυνας: Ελισαμπέτα Τρέντα

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών: Τζοβάνι Τρία

Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας: Λουίτζι Ντι Μάγιο (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)

Υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο και την Άμεση Δημοκρατία: Ρικάρντο Φρακάρο

Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Πάολο Σαβόνα

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Τζούλια Μποντζόρνο

Υπουργός Υγείας: Τζούλια Γκρίλο

Υπουργός Περιφερειών: Έρικα Στέφανι

Υπουργός αρμόδια για τη Νότια Ιταλία: Μπάρμπαρα Λέτσι

Υπουργός Περιβάλλοντος: Σέρτζο Κόστα

Υπουργός αρμόδιος για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και την Οικογένεια: Λορέντσο Φοντάνα

Υπουργός Γεωργίας: Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο

Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: Ντανίλο Τονινέλι

Υπουργός Παιδείας: Μάρκο Μπουσέτι

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Αλμπέρτο Μπονισόλι.

Όλο το παρασκήνιο και το χρονικό των διαβουλεύσεων

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία μεταξύ των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας. Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών ολοκληρώθηκε και όπως μεταδίδει το ANSA πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Τζουζέπε Κόντε.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια πολιτική κυβέρνηση Κινήματος Πέντε Αστέρων -Λέγκας» δήλωσαν ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, όπως γράφει η εφημερίδα «Μεσατζέρο». Η τελευταία συνάντηση κορυφής μεταξύ των δυο ηγετών και του Τζιουζέπε Κόντε φαίνεται ότι άνοιξε το δρόμο για μια κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση.

Υπήρξε επίσης συμφωνία για τον Πάολο Σαβόνα, ο οποίος δεν θα είναι ο υπουργός Οικονομίας αλλά θα αναλάβει τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Δέσμευση, συνέπεια, εργασία, υπομονή, κοινή λογική, νους και καρδιά για το καλό των Ιταλών. Ίσως να είμαστε τελικά εκεί, μετά από τόσα πολλά εμπόδια, επιθέσεις, απειλές και ψέματα. Ευχαριστώ τους φίλους για την εμπιστοσύνη, σας αγαπώ και ξέρω ότι θα σας χρειαστώ», έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook.

Η άκρα δεξιά στηρίζει χωρίς υπουργεία

Λίγο πριν τις 21:00 ώρα Ελλάδος, η κυβερνητική συνεργασία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια να οριστικοποιήθηκε και στις λεπτομέρειές της.

Η άκρα δεξιά με τα Αδέλφια της Ιταλίας, δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση, αλλά προτίθεται να τη στηρίξει στο κοινοβούλιο. Τα Πέντε Αστέρια αναλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, το σημαντικό υπουργείο Δικαιοσύνης, και η Λέγκα, με τον γραμματέα της, εκείνο των Εσωτερικών.

Η τελική λύση επετεύχθη σήμερα το απόγευμα, μετά από δίωρη συνάντηση του Σαλβίνι με τον Ντι Μάο και τον Κόντε.

Ο εντολοδόχος, τεχνοκράτης πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλλι παρέδωσε την εντολή στον Ιταλό πρόεδρο Ματταρέλλα, για να διευκολύνει την σύσταση πολιτικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Syriza Podemos venceremos

Ηρθε η ώρα των podemos, ήρθε η ώρα της αριστεράς, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία ενάντια στα μνημόνια

noldor

Ήρθε η ώρα των podemos, ήρθε η ώρα της αριστεράς, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία στα 4 υπέρ των μνημονίων. Ότι πει η μανταμίτσα.

Γερμανοί το νου σας στα πορτοφόλια σας

Οι απατεώνες του Νότου να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους.

Ο νότος δέχεται επίθεση

Η ασύστολη λαθρομεταναστευση έχει γονατίσει την Ευρώπη με τις ευλογίες της ευρύτερης αριστεράς, και ο νότος δέχεται επίθεση γιατι επιθυμούν την φτωχοποιηση του ώστε να έρχεται εδώ ο βόρειος να τρώει και να πίνει τζάμπα.

Εκλέξτε

σοσιαλκομμούνια αλλά μετά μην κλαίτε για ελλείψεις σε φάρμακα και είδη / υπηρεσίες που στον κακό καπιταλισμό τα θεωρείτε δεδομένα, μην κλαίτε για την εξαθλίωση των μαζών και την μαζική εκπόρνευση των γυναικών, μην κλαίτε για την κατάργηση των συντάξεων (κατάργηση συσσώρευσης κεφαλαίου δηλαδή αποταμίευσης σημαίνει συντάξεις γιόκ) και απολαύστε τον εξευτελισμό και την ισοπέδωση...

noldor

Εκλέξτε γερμανοτσολιάδες αλλά μετά μην κλαίτε για ελλείψεις σε φάρμακα και είδη / υπηρεσίες που στον κακό καπιταλισμό τα θεωρείτε δεδομένα, μην κλαίτε για την εξαθλίωση των μαζών και την μαζική εκπόρνευση των γυναικών, μην κλαίτε για την κατάργηση των συντάξεων (κατάργηση συσσώρευσης κεφαλαίου δηλαδή αποταμίευσης σημαίνει συντάξεις γιόκ) και απολαύστε τον εξευτελισμό και την ισοπέδωση που σας προσφέρουν απλόχερα οι φίλοι μας οι γερμανοί

Anti-NWO

Τελειωνετε αριστεροσοσιαλοφιλελεδες παρτε το χαμπαρι!!! Σας δοκιμασε η Ευρωπη απο τον ψυχρο πολεμο μεχρι και σημερα και ειδε καλα τι εστι καπιταλισμος,διεθνισμος,φιλελευθερισμος και μη-συντηριστισμος. Καταστρεψατε την Ευρωπη αληταραδες απο το 1974 μεχρι και σημερα της ρουφατε το αιμα για να εξυπηρετείται τον καπιταλισμο των αφεντικων σας. Οι λαοι ξυπνανε,Ισπανια,Ιταλια,Γαλλια,Γερμανια,Ελλαδα,Αυστρια ολη η Ευρωπη επανερχεται σιγα σιγα. Φερατε ολη την πλεμπα του Ισλαμ για φτηνα εργατικα χερια,καταστρεψατε τις αγορες,και σιγα σιγα προσπαθητε να εξαφανισετε και την middle class που ειναι το 80% της σημερινης ευρωπης για να τρωει και να γλενταει το 8% της αστικης νεοφιλελε δεξιας τυπου Ραχοι,Σαμαρας,Γιουγκερ και του φλουφλη Μακρον. Τελειωνετε σιγα σιγα και ερχονται πατριωτικα-εθνικιστικα κομματα που θα επαναφερουν και την οικονομια της ευρωπης που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αυτο το μαυρο χαλι του καπιταλισμου που καταντησε τους ιδιους τους ευρωπαιους ξενους στις χωρες τους για να ερθει ο Μουχαμεντ και ο Σαλιχ να μου παρουν τις δουλειες. Καπιταλισμος,διεθνισμος,Σοσιαλοφιλελευθερισμος, παγκοσμιοποίηση οτι χειροτερο για τα εθνη,κρατη,φυλες και την ανθρωποτητα!!!!

ΓΓ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΒΙΛΛΑ ΠΟΔΕΜΟΣ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΖΑ ΡΑΧΟΙ Κ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ....ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΤΡΟΛ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΟΚ

Rational expectations

Οι καταθέτες, όσοι έχουν διαθέσιμη οι επενδυτές κλπ (δηλαδή όσους αποκαλούμε “αγορές”) απεχθάνονται την αύξηση του ρίσκου και χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους και ιστορικά στοιχεία για τον υπολογισμό του. Οι ψηφοφόροι, από την άλλη πλευρά, παρασύρονται σε αρκετές χώρες (όχι όμως σε όλες) εύκολα από λαϊκιστές και δημαγωγούς (πχ λεφτά υπάρχουν, Τσοβόλα δώστα όλα, κακή Ευρώπη που δεν μας αφήνει να τυπώνουμε όσα λεφτά θελουμε, ψηφίστε μας και θα τυπώνουμε όσα λεφτά θέλετε) σε επιλογές ανίκανων και αποσταθεροποιητικών πολιτικών (πχ ελλείμματα, υπερφορολόγηση, αναξιοκρατία, χειροτέρευση αξιοπιστίας και ποιότητας θεσμών) που αυξάνουν το σχετικό ρίσκο σε αυτές τις χώρες. Έτσι οι καταθέσεις και τα κεφαλαία, οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις και τοποθετήσεις των οποίων γίνονται με επιστημονικές μεθόδους, ανακατανέμονται με βάση τη νε σχετική ισορροπία ρισκου μεταξύ των χωρών. Γι αυτό και όταν οι αφελείς ψηφοφόροι σε Ελλάδα, Ιταλια, Ισπανία ψηφίζουν λαϊκιστές και παραμυθάδες που τάζουν τον ουρανό με τα άστρα, οι μόνες χώρες που ωφελούνται είναι αυτές με λογικούς ψηφοφόρους που κάνουν φιλελεύθερες, συνετές, αξιοκρατικές κι αξιόπιστες επιλογές (πχ Ελβετία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Κύπρος) προς τις οποίες μετακινούνται τότε τα κεφαλαία, οι καταθέσεις και οι καλύτεροι παραγωγικοί συντελεστές (πχ επιστήμονες υψηλού επιπεδου κι εξειδίκευσης).

Argie

Πριν μια εβδομάδα ο Κυριάκος μέσα στην ελληνική Βουλή έλεγε για το δάνειο και το σπίτι του αρχηγού των Podemos...ο Τσίπρας του απάντησε ότι ειδικά ο Κυριάκος δεν θα έπρεπε να μιλάει για αγορές σπιτιών....και εάν έχει να πει κάτι για την διαφθορά και της διώξεις και της καταδίκες του αδερφού κόμματος του Ραχόι....δηλαδή ο άνθρωπος έχει έφεση στης γκάφες... Όλοι τα ξέρουμε τα γνωρίζουμε ότι έρχεται η σφαλιάρα στον Ραχόι και αυτός να ξύνεται στην γκλιτσα του τσοπάνη....βέβαια ως γνήσιος απόγονος μιας συστημικής πολιτικής ασυλίας δεν περίμενε ότι θα μπαίνουν φυλακή στην Ισπανία οι κλέφτες και ότι θα ρίξουν και τον Ραχόι

ΠΑΣΤΒΑΦΕΛΑ

Το να εξισώνεις την "απάντηση" ενός ημιπαρανοϊκού αγράμματου καραγκιόζη με την συζήτηση του Κυριάκου είναι το λιγότερο εξωφρενικό. Ό,τι και να πει ο πνευματικά ανήλικος τυπάκος που παίζει τον πρωθυπουργό (χαχα) έχει τελειώσει πολιτικά και μαζί του και τα σιχαμερά τρολάκια του διαδικτύου.

Μόνο στόκοι...

ψηφίζουν δεξιά όντας εργάτες... πύραυλοι διηπειρωτικοί! Οι υπόλοιποι ψηφοφόροι είναι απλά πολιτικά αστοιχείωτοι, πιστεύοντας ό,τι μπορεί να διαχειριστεί κάποιος τον καπιταλισμό εις ώφελος εκείνων που δημιουργούν ΟΛΟ τον πλούτο, των εργαζομένων. Αντίθετα, οι δεξιοί πολιτικοί είναι τίμιοι. Είναι Ναζί ή φασίστες (ΧΑ, Τζήμερος, η μισή ΝΔ) ή φιλελέδες και το παραδέχονται... ανοιχτά προσκυνούν το κεφάλαιο. Οι κεντρώοι (ΠΑΣΟΚ, ΈΝΩΣΉ ΚΈΝΤΡΟΥ) και οι "αριστεροί" του καπιταλισμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Ανταρσύα κλπ.) είναι οι ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ. Το παίζουν φιλολαϊκοί κι είναι τα πιο πειθήνεια και υποτελή τσιράκια των καπιταλιστών. Οι ψηφοφόροι τους όμως, αν και πολιτικά μη γνώστες των άλυτων αντιφάσεων του καπιταλισμού, είναι οι εννιά στους δέκα τίμιοι και καλοί άνθρωποι. Λαέ, σύνελθε... ή ΚΚΕ ή ζωή μαύρη.-

Μάλλον

οι ΚΚέδες είναι οι στόκοι, όχι βέβαια οι οργανωμένοι που απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιότυπης κλίκας ας πούμε τύπου μασσονίας, αλλά οι αφελείς ψηφοφόροι τους που πιστεύουν ότι θα φάνε τον κόπο αυτών που παράγουν και σωρεύουν...

Φουσέκης

Ρε μεγαλε καλα τα λες.Αλλα οταν το ΚΚΕ δεν θελει να κυβερνησει αλλα να καθεται απεναντι και να φωναζει. Να παιρνουν τα 6.000 μισθο οι βολευτες του χωρις να αναλαμβανουν καμια ευθυνη και χωρις να μπορουν να σε βγαλουν απο τη σημερινη κατασταση,τοτε για ποιο ΚΚΕ μου μιλας; Ετσι ξερω και εγω να ειμαι επαναστατης χωρις ευθυνες.Ειναι σαν να γινει πολεμος και να μην παρω το τουφεκι και να κατσω απο πισω και να φωναζω για το δικιο του εργατη. Ξεχασες την Παπαρηγα που εβαλε τα γελια οταν της ειπαν να κυβερνησει μαζι με τον Τσυριζα; Φαε κομμουνιστικο σανο τωρα και φτυνε και τα κουκουτσια.

Τζήμερος;

Το να βάζεις στην ίδια φράση τη λέξη "ναζί" με τη λέξη "Τζήμερος" δείχνει πόσο άσχετος ανόητος είσαι. Ο Τζήμερος ποτέ δεν εξέφραση την παραμικρή συμπάθεια για τον ναζισμό. Αντίθετα οι συνκυβερνήτες των αριστερών αλλά και οι συνομιλιτές τους (Χ.Α.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ανοικτά εκφραστεί υπερ των ιδεών των Ναζί και του Χιτλερισμού. Μην ξεχνάς ότι τα νομοσχέδια στην Ελλάδα τα ψηφίζουν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.

Αχαχαχαχαχαχα

Η Ισπανια παει καλα !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pence12

Ο Aμερικανός αντιπρόεδρος Πενς επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ιράν, απορρίπτει την έκκληση της Μέρκελ για συνεργασία με τη Ρωσία και καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

li-rui

Ο Λι διαγράφηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα και έμεινε κλεισμένος στη φυλακή Τσινσένγκ, κοντά στο Πεκίνο, για οκτώ χρόνια στη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης

vegan

Αντικατέστησαν τη φόρμουλα που τους συνέστησε ο γιατρός με ένα «εναλλακτικό κατασκεύασμα από λιωμένες πατάτες», οδηγώντας το μωράκι στα πρόθυρα της λιμοκτονίας

8