Αυτός είναι ο ριζοσπαστικοποιημένος εγκληματίας που σκόρπισε τον θάνατο στη Λιέγη

Αυτός είναι ο ριζοσπαστικοποιημένος εγκληματίας που σκόρπισε τον θάνατο στη Λιέγη

Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες ο απολογισμός του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος - Όλα δείχνουν ότι ο 36χρονος είχε στήσει θανάσιμη ενέδρα στους αστυνομικούς

herman
Τη φωτογραφία του Μπέντζαμιν Χέρμαν, του ριζοσπαστικοποιημένου εγκληματία που έστησε εχθές θανάσιμη ενέδρα σε αστυνομικούς στη Λιέγη, σκοτώνοντας δύο ένστολες γυναίκες και έναν περαστικό, δημοσιεύει ο ιστότοπος sudinfo.be.

Πριν πέσει τελικά ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ο 36χρονος Χέρμαν «πρόλαβε» να τραυματίσει αρκετούς αστυνομικούς, πυροβολώντας αδιάκριτα εναντίον τους. Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ο δράστης φαίνεται να βρίσκεται σε δολοφονικό αμόκ, από το οποίο δεν γλίτωσε και ένας περαστικός, ο 22χρονος δάσκαλος Σίριλ Βανγκρίκε.

Στο παρακάτω κλιπ μάλιστα εμφανίζεται να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» κραδαίνοντας το όπλο του. 

Attaque à Liège: des vidéos montrent l'assaillant déambulant dans les rues


Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό στον απόηχο του νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, ο Χέρμαν εξέτιε την ποινή του για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και βρισκόταν εκτός φυλακής επειδή είχε πάρει άδεια την προηγούμενη μέρα.


Αυτή η άδεια στάθηκε μοιραία για τις δύο αστυνομικούς, την 45χρονη Λουσίλ Γκαρσία και την 53χρονη Σοράγια Μπελκασέμι που βρέθηκαν στον δρόμο του. Ο 36χρονος σκότωσε και τις δύο ένστολες γυναίκες με τα ίδια τους τα υπηρεσιακά όπλα, που κατάφερε να τους αφαιρέσει μετά από συμπλοκή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η 45χρονη Λουσίλ είχε μόλις παντρευτεί τον αρχηγό του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσε, ενώ η Σοράγια ήταν μητέρα δύο εφήβων αγοριών.

Τα δύο θύματα της επίθεσης



H στιγμή που ο τρομοκράτης πέφτει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

Ο Χέρμαν βρισκόταν στη λίστα των βελγικών Αρχών με τους υπόπτους για δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες αφού, όπως είχε γίνει γνωστό, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσα στη φυλακή. Το όνομά του εμφανιζόταν κατά καιρούς σε αναφορές των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά πάντοτε έμμεσα, και γι' αυτό ίσως οι κινήσεις του δεν παρακολουθούνταν στενά από τις Αρχές.

Ο άνδρας βρισκόταν στη φυλακή από το 2003 και είχε βγει αρκετές φορές με άδεια τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης