Τα τουρκικά Μέσα «απειλούν» την Ελλάδα με τον πύραυλο «Bora»

tur28

«Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά δημοσιεύματα

Σε πολεμική προπαγάνδα και πόλεμο νεύρων κατά της Ελλάδας κατέφυγαν τη Δευτέρα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η γειτονική χώρα και ιδιαίτερα τον πύραυλο «Bora», ο οποίος καθιστά, όπως αναφέρουν, ξεκάθαρη την ανωτερότητα της Άγκυρας, έναντι της Αθήνας.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Ελλάδας. Πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού στρατού. Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία της. Πέραν αυτού, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στην θάλασσα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.
Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να συγκριθούν με τις ελληνικές», αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Αναφορικά με τον βαλλιστικό πύραυλο «Bora», τα δημοσιεύματα ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora. Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Bora».

Ο πύραυλος «Bora» δοκιμάστηκε επιτυχώς τον Μάιο. «O δικός μας πύραυλος Bora βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε από τη Σινώπη χτυπώντας με επιτυχία στόχο στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πια τους δικούς της πυραύλους, έχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» τόνισε ο -τότε- υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

Ο πύραυλος Bora είναι διαμετρήματος 610 χιλιοστών, έχει ακτίνα 280 χιλιομέτρων, φέρει εκρηκτική ύλη βάρους 470 κιλών και είναι ικανός να πλήξει κρίσιμους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Οι Τούρκοι πάντως ανέφεραν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση του πυραυλικού συστήματος, ώστε το βεληνεκές του να αυξηθεί απο τα 280 χιλιόμετρα, στα 700 χιλιόμετρα.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

...

Άκυρο και ψευδές το άρθρο: μας αποκάλεσαν χώρα της Δύσης.

PeP

Μόλις σηκωθεί πύραυλος από τον Μεχμέτ με στόχο Ελληνικό έδαφος η τουρκια εχει τελειώσει. Σε 2 χρόνια θα είναι χειρότερα από το Ιράκ

Αριστερός θολοκουλτουριάρης

Προτείνω κατάργηση στρατιωτικής θητείας, στρατού και άνοιγμα συνόρων. Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια, θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχουν και οι Τούρκοι είναι φίλοι μας. Όχι παίζουμε να'ουμ.

Φτάνει Αθήνα είπατε;

Ε τότε δοκιμάστε να πετύχετε την "Βουλή". Χάρη θα μας κάνετε.

@

Από αυτά που οι ίδιοι γράφουν παραδέχονται ότι από την αεροπορία μας θα τη φάνε. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ναυτικό τους είναι εφάμιλλο του δικού μας, αλλά όλοι γνωρίζουμε. Οπότε τους έμεινε να καυχώνται για κάποιους πυραύλους που θα στοχεύσουν την Αθήνα! Αν όμως γίνει το μπαμ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρχουν ακόμη οι πύραυλοι και οι βάσεις τους. Παρόλα αυτά μάλλον είναι καλύτερα να τους αφήσουμε να τους εκτοξεύσουν. Δικής τους κατασκευής είναι. Θα εκραγούν μέσα στη βάση τους ή το πολύ πολύ θα έχουν δραστικό βεληνεκές τα 20-28 χιλιόμετρα οπότε στα δικά τους εδάφη θα πέσουν.

Παντως

Αν κρινουμε απο το επιπεδο του Νεο-"Ελληνα" δε θα ταν ασχημο να τους εχουν τους πυραυλους οι Τουρκοι. Μολυνει τον πλανητη ο νεο πασοκο Ελληνας.

Παλιό ΠΑΣΟΚ

Άκουσα ότι η καινούργια έκδοση θα είναι αναβαθμισμένη και θα στοχεύει μόνο νεο-Πασοκους. Οπότε είμαστε εντάξει οι υπόλοιποι, δεν έχουμε πρόβλημα.

Παλιό ΠΑΣΟΚ

Τώρα αποδεικνύεται πόσο μπροστά ήταν ο Άκης. Έβλεπε πως έρχεται μπόρα και αγόραζε αντιαεροπορική ομπρέλα. Και τον βάλανε φυλακή αντί να του χτίσουμε άγαλμα. Αλλά πάντα αυτή ήταν η Ελλάδα. Από την αρχαιότητα κυνηγούσε τους σωτήρες της με συκοφαντίες.

Είσαι χαζος

Μίζες επερνε σου λένε όπως έκαναν σχεδόν όλοι οι κλεφτοπασοκοι γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Το καλύτερο πυρηνικό όπλο της Τουρκίας είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Έχει διεισδύσει βαθιά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα η Τουρκία και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού της.Η φιλοϊσλαμική ''Αριστερά'' είναι η εμπροσθοφυλακή της.

Scalp

Εδώ τα αμερικανικά και δεν βρίσκουν πάντα στόχο, τα Τουρκικά θα βρουν; Από την Τουρκία δεν είναι να αγοράζεις ούτε σπίρτα. Αθήνα θα τον στείλουν στα Σόφια θα πέσει. Αν δεν πέσει στα κεφάλια τους.

nikos

"η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τον Bora" Από πότε οι συμβατικοί πύραυλοι αντιμετωπίζονται με πυραύλους ?

Τι SCUDάς PATRIOTη;

Τα SCUD των Ιρακινών πως τα κατέρριψαν οι Αμερικανοί το 1991; Με κυνηγετικές καραμπίνες και φυσίγγια "Diana";

Γιότα Πέντε με Πτυχίο

Μη του βάζεις δύσκολα, θα πάθει εμπλοκή

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης