Πάολο Τζεντιλόνι: «Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα»

image-1-754

Στηρίζει τον Ματαρέλα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός  - Έξαλλος ο Ντι Μάιο των Πέντε Αστέρων:  «Ποιος ο λόγος να ψηφίζει κανείς, αν αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;»

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέςρτζιο Ματαρέλα. «Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα», είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η απόρριψη του ευρωσκεπτικιστή κθηγητή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών είναι «απαράδεκτη».

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών», δήλωσε ο Ντι Μάιο μέσω του Facebook. «Ποιος ο λόγος να ψηφίζει κανείς, αν αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;»

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΣΟΡΡΟΣ

ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ!! ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩ!

Λογική αλληλουχία

Ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης είναι απλώς η ορθολογική εκτίμηση του ρίσκου με μοντέλα. Αν ένας δημαγωγός λέει σαχλαμάρες κι υπόσχεται λεφτά με τη σέσουλα (νέα ελλείμματα ή λιρέτες), λογικά οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά και ο οποιοσδήποτε μικροκαταθέτης με στοιχειώδη μόρφωση, βλέπουν άνοδο του ρίσκου που οδηγεί έτσι σε δισταγμό δανεισμού του ιταλικού δημοσίου και σε άνοδο τα spreads.

ΕΛΛΗΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΑΡΕΛΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isla

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των βομβιστών αυτοκτονίας - Στους 321 οι νεκροί - Δεν εκδηλώθηκε μία έβδομη έκρηξη - Βίντεο από τους δύο «καμικάζι» - Είχε δοθεί τριπλή προειδοποίηση για κτύπημα

4