Η Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines πάνω από την Ουκρανία το 2014

Η Ρωσία κατέρριψε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines πάνω από την Ουκρανία το 2014

Τι δείχνει το πόρισμα διεθνών ερευνητών – Ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος πάνω από την ανατολική Ουκρανία εκτοξεύθηκε από ρωσική στρατιωτική μονάδα

malaysia_russia
Ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 (298 νεκροί, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί), εκτοξεύθηκε από ρωσική στρατιωτική μονάδα, ανέφεραν σήμερα διεθνείς ερευνητές.

Οι ερευνητές «κατέληξαν πως ο πύραυλος Bouk - Telar που κατέρριψε το αεροσκάφος είχε εκτοξευθεί από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας με έδρα το Κουρσκ, στη Ρωσία», ανακοίνωσε ο Ολλανδός ερευνητής Βίλμπερτ Παουλίσεν. «Η 53η ταξιαρχία ήταν μέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία.

Η ιστορία της συντριβής

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 777-2H6ER, που είχε κάνει την πρώτη του πτήση στις 17 Ιουλίου του 1997 και είχε παραληφθεί από τις Μαλαισιανές Αερογραμμές δώδεκα μέρες αργότερα, είχε ξεκινήσει από το Άμστερνταμ στις 12:15 τοπική ώρα (10:15 GMT). Προορισμός του ήταν η Κουάλα Λουμπούρ στην οποία επρόκειτο να φτάσει έντεκα ώρες και σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 6:10 ώρα Μαλαισίας, το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουλίου. Τέσσερις ώρες αργότερα η υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχασε επαφή με την πτήση MH17.
000_15A7JM
Κλείσιμο

Το αεροπλάνο συνετρίβη βόρεια της πόλης Τορέζ (Torez), στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, κοντά στα σύνορα Ουκρανίας –Ρωσίας.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 298 άτομα (283 επιβάτες, από τους οποίους 80 ήταν παιδιά, και 15 μέλη του πληρώματος) και προέρχονταν από τουλάχιστον 15 διαφορετικές χώρες με την πλειονότητα να είναι από την Ολλανδία.
000_15A7JH

Πολλοί από τους επιβάτες πήγαιναν στην Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στην 20η Διεθνή Διάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το AIDS. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γεπ Λάνγκε από την Ολλανδία, καθηγητής Ιατρικής στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το AIDS (International AIDS Society -IAS). Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Ολλανδός γερουσιαστής Βίλεμ Βίτεφεεν (Willem Witteveen).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης