Σκόπια: Δύο χρόνια φυλακή στον Γκρουέφσκι για παράνομη απόκτηση πολυτελούς οχήματος

skopia23

Καταδικαστική απόφαση και για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών του επί σειρά ετών πρώην πρβωυπουργού και πολιτικού αντιπάλου του Ζόραν Ζάεφ

Την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για την απόκτηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει με βάση τα εισοδήματά του, αποφάσισε την Τετάρτη το δικαστήριο των Σκοπίων, ανοίγοντας νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στη γειτονική χώρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος και της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την αγορά του αξίας 600.000 ευρώ οχήματος.

Εκτός του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας από το 2006 έως το 2016, το δικαστήριο καταδίκασε και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γκιόκο Ποπόφσκι, ο οποίος θα κληθεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο νυν πρωθυπουργός των Σκοπίων και πολιτικός αντίπαλος του Γκρουέφσκι, έδωσε στη δημοσιότητα 20.000 τηλεφωνικές συνομιλίες, μεταξύ των οποίων και του Γκρουέφσκι. Σε μία από τις συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, αποκαλύφθηκε η υπόθεση με την αγορά του πανάκριβου αυτοκινήτου.

Ο Ποπόφσκι καταδικάστηκε με επιπλέον εννέα χρόνια φυλάκισης, καθώς αποδείχθηκε ότι το γραφείο του έκανε κατάχρηση δημοσίων πόρων σε ευρεία κλίμακα, αγοράζοντας -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 300 οχήματα!

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ρε τι γίνεται στα Σκόπια

Δηλαδή όποιος πολιτικός έχει ξοδέψει χρήμα του Δημοσίου αδικαιολόγητα μπορεί να πάει μέσα αύριο-μεθαύριο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα