Ιράν: 11 νεκροί και πάνω από 800 στο νοσοκομείο από άγρια μανιτάρια

0000mus21

Τουλάχιστον 50 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Για «τοξική βροχή» που «μόλυνε» τα μανιτάρια κάνουν λόγο οι ιρανικές αρχές

Πάνω από 800 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και τουλάχιστον 11 έχασαν τη ζωή τους στο Δυτικό Ιράν, μετά την κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από κατανάλωση μανιταριών σε όλον τον πλανήτη.

Για τη δηλητηρίαση από μανιτάρια δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, απαιτείται η μεταμόσχευση ύπατος, προκειμένου να διασωθεί ο ασθενής.

Σύμφωνα με το σύστημα Υγείας του Ιράν, οι εκατοντάδες δηλητηριάσεις ανθρώπων από άγρια μανιτάρια, καταγράφηκαν μετά από τις ανοιξιάτικες μπόρες που έπληξαν την περιοχή. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το νερό ενδεχομένως να ήταν τοξικό, «μολύνοντας» τα μανιτάρια, τα οποία κατανάλωσαν χιλιάδες άνθρωποι.

Από τα άτομα που νοσηλεύονται, τουλάχιστον 50 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Οι δηλητηριασθέντες προέρχονται από τις επαρχίες Kermanshah, Kordestan, Lorestan, Zanjan, West Azerbaijan, Kohgiluye and Boyer-Ahmad και Qazvin.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Το ήπαρ,

του ήπατος...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1