Οργή στους Podemos για την πολυτελή βίλα του Ιγκλέσιας: Πρέπει να ζεις σαν εργάτης για να μπορείς να τον εκπροσωπείς

Οργή στους Podemos για την πολυτελή βίλα του Ιγκλέσιας: Πρέπει να ζεις σαν εργάτης για να μπορείς να τον εκπροσωπείς

Μετά το σάλο ο επικεφαλής του κόμματος κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα

vila-podemos-1
Ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη των Podemos ζητά μετά την αποκάλυψη για την αγορά της πολυτελούς βίλας στα περίχωρα της Μαδρίτης ο επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Ιρένε Μοντέρο κατηγορούνται από στελέχη του κόμματος ότι πρόδωσαν τις αρχές των Podemos και ότι εντάχθηκαν στους κόλπους της μπουρζουαζίας με την αγορά του αξίας 540.000 ευρώ ακινήτου με την πισίνα.

Στους πιο επιφανείς επικριτές του ζεύγους περιλαμβάνεται ο δήμαρχος της πόλης Κάντιθ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεθ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «ο κώδικας αξιών των Podemos δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση του να ζεις όπως ο εργαζόμενος λαός ώστε να μπορείς να τον εκπροσωπείς».

«Δεν πίστευα ότι αυτό (σ.σ. η αγορά της βίλας) θα προκαλούσε μια τέτοια δημόσια συζήτηση ή θα γινόταν μεγάλη είδηση. Αλλά πιστεύω ότι όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία του ηγέτη ενός κόμματος, αυτός θα πρέπει να το αντιμετωπίζει και να μην κρύβεται» δήλωσε ο Ιγκλέσιας το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώντας το εσωκομματικό δημοψήφισμα.

«Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να αποφασίσουν τόσο αν θα πρέπει να συνεχίσουμε στις θέσεις μας όσο και αν θα πρέπει να παραμείνουμε βουλευτές» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Μοντέρο είπε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Ιγκλέσιας τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα και ευχήθηκε κανείς να μην βρεθεί στη θέση τους. «Το γνωρίζαμε ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση όταν αποφασίσαμε να εμπλακούμε με την πολιτική» πρόσθεσε η ίδια.

Κλείσιμο
Η ερώτηση στην οποία θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη των Podemos είναι «πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης