Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Santa Fe: «Ήξερα ότι το παιδί πίσω μου ότι ήταν νεκρό, αλλά έπρεπε να φύγω»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Santa Fe: «Ήξερα ότι το παιδί πίσω μου ότι ήταν νεκρό, αλλά έπρεπε να φύγω»

Ο δράστης φώναξε «Έκπληξη!» πριν αρχίσει να πυροβολεί - Τουλάχιστον δέκα εκροί και 12 τραυματίες - Συνελήφθη ο δράστης και άλλο ένα άτομο

makeleio_2
Λίγο πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως, ο ένοπλος που αιματοκύλισε το λύκειο Santa Fe στο Τέξας, φώναξε... «Έκπληξη!».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έκανε αυτήν την σοκαριστική δήλωση προτού γαζώσει όποιον έβρισκε στο διάβα του, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, πυροβολούσε συνεχώς και προς πάσα κατεύθυνση την ώρα που οι τρομοκρατημένοι μαθητές εγκατέλειπαν το κτίριο

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Χάρις, ένα ακόμη άτομο έχει συλληφθεί, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιθεί αν ήταν συνεργός του δράστη.

Τα στοιχεία του ενόπλου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για μαθητή.

Από το νέο αιματηρό περιστατικό, τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Τέξας. Ειδικότερα, επτά άτομα νοσηλεύονται στο Clear Lake Regional Medical του Γουέμπστερ, δύο στο Ιατρικό Κέντρο στην πόλη του Τέξας, και άλλοι τρεις στο «John Sealy» του Γκάλβεστον.

Κλείσιμο
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μαθητών

Μαθήτρια περιέγραψε τη στιγμή που όλοι άκουσαν τους πυροβολισμούς. «Ήταν μία κανονική μέρα σαν όλες τις άλλες. Ξαφνικά ακούσαμε κάτι σαν συναγερμό για πυρκαγιά», δήλωσε μία 14χρονη μαθήτρια. 

«Ακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία σαν σε περιστατικό φωτιάς. Βγήκαμε έξω. Στεκόμασταν εκεί, δεν πέρασαν πέντε λεπτά και αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, αν και οι δάσκαλοι έλεγαν να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Όμως όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε μάρτυρας στο CNN, ο ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας μία μαθήτρια στο πόδι.

Η 16χρονη MaKenna Evans, μιλώντας στο CNN, δήλωσε ότι βρισκόταν στην αίθουσα της γεωμετρίας, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. 

«Αρχικά ακούσαμε τη σειρήνα πυρασφάλειας. Όταν οι μαθητές βγήκαν έξω, ο διευθυντής είπε σε όλους να τρέξουν», ανέφερε. 


"Ήθελα να φροντίσω τους φίλους μου αλλά ήξερα ότι έπρεπε να φύγω από εκεί" είπε η 15χρονη Κόρτνεϊ Μάρσα. "Ήξερα ότι το παιδί πίσω μου ήταν νεκρό", πρόσθεσε.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μαθητές και καθηγητές, σκοτώθηκαν. Στον χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο μαθητής Ζακ Γουόφορντ είπε ότι βρισκόταν στην τάξη του, κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η σφαγή. Ο καθηγητής του έτρεξε στον διάδρομο και σήμανε τον συναγερμό ενώ οι συμμαθητές του οχύρωναν την πόρτα για ασφάλεια. "Στην πλευρά (του σχολείου) όπου συνέβη υπάρχουν μόνο τρεις-τέσσερις τάξεις" είπε ο Γουόφορντ. "Στην άλλη πλευρά ήταν περίπου 1.000 μαθητές. Ξέραμε ότι με τον ήχο του συναγερμού θα έβγαιναν έξω με ασφάλεια", είπε.

Η δευτεροετής Ντακότα Στρέιντερ περιέγραψε στους δημοσιογράφους πώς ξέσπασε πανικός όταν οι καθηγητές είπαν στους μαθητές να το βάλουν στα πόδια. "Μόλις σήμανε ο συναγερμός όλοι άρχισαν να τρέχουν. Και το επόμενο πράγμα που ακούς είναι "μπουμ, μπουμ, μπουμ" και έτρεξα όσο γρηγορότερα μπορούσα για να κρυφτώ και τηλεφώνησα στη μητέρα μου" είπε η μαθήτρια.

Ένα αγόρι αφηγήθηκε ότι έτρεξε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα και μετά, καθώς συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί, πήδηξε στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού.

Ο Ντέιμον Ρέιμπον είπε ότι ο ίδιος και ο καθηγητής του είδαν τον ένοπλο αφού άκουσαν πολλούς δυνατούς θορύβους και έβγαλαν τα κεφάλια τους από την πόρτα της τάξης. "Φορούσε μαύρη καμπαρντίνα, ήταν κοντούλης, κρατούσε μια κοντόκανη καραμπίνα", περιέγραψε.

Μια μαθήτρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News, είπε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από το μακελειό στο σχολείο της γιατί "συμβαίνουν παντού". "Ανέκαθεν ένιωθα ότι στο τέλος θα συνέβαινε κι εδώ. Δεν αιφνιδιάστηκα, μόνο φοβήθηκα", είπε το κορίτσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης