Στους 200.000 οι άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νίγηρα

Στους 200.000 οι άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νίγηρα

Σχεδόν 30.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής από τις αρχές του Αυγούστου...

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Ζητημάτων (OCHA) ανέφερε ότι σχεδόν 30.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής από τις αρχές του Αυγούστου.

Οι αριθμοί αυτοί είναι σχεδόν διπλάσιοι από τις εκτιμήσεις που έκανε το OCHA πριν μόλις πέντε ημέρες. Όλες οι επαρχίες του Νίγηρα έχουν πληγεί είτε από τις βροχοπτώσεις είτε από την υπερχείλιση του Νίγηρα ποταμού.

Με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν ήδη από την κρίση των τροφίμων που σημειώνεται στη χώρα, οι πλημμύρες αποτέλεσαν πολύ σκληρό πλήγμα, σημείωσε το OCHA.

«Οι απώλειες είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συνέλθει από τις συνέπειες των κρίσεων των τροφίμων. . . και της ζημιάς στις σοδειές», σημειώνεται σε ανακοινωθέν του.

Τα κρούσματα διάρροιας και ελονοσίας ήδη έχουν αυξηθεί στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αναφέρεται ακόμα.

Κατά την υπηρεσία του ΟΗΕ, χρειάζονται 10.000 τόνοι τρόφιμα, 60.000 κουβέρτες και 34.000 κουνουπιέρες για τους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Η ξηρασία στη χώρα το 2009 οδήγησε σε σημαντικές ελλείψεις στην παραγωγή τροφίμων και ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Νίγηρα, κινδυνεύει από λιμό εάν δε σταλεί βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cat

Ο ιδρυτής του WikiLeaks ζει εκεί από τον Ιούνιο του 2012. Προφανώς όμως, κάτι δεν πάει καλά. Για αυτό του ζήτησαν να αποφεύγει τα σχόλια για πολιτικά ζητήματα στο διαδίκτυο, να καθαρίζει την τουαλέτα του και να φροντίζει καλύτερα τη γάτα του, αλλά κινδυνεύει να του πάρουν το κατοικίδιό του