Στους 200.000 οι άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νίγηρα

Στους 200.000 οι άστεγοι από τις πλημμύρες στο Νίγηρα

Σχεδόν 30.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής από τις αρχές του Αυγούστου...

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Ζητημάτων (OCHA) ανέφερε ότι σχεδόν 30.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη χώρα της υποσαχάρειας Αφρικής από τις αρχές του Αυγούστου.

Οι αριθμοί αυτοί είναι σχεδόν διπλάσιοι από τις εκτιμήσεις που έκανε το OCHA πριν μόλις πέντε ημέρες. Όλες οι επαρχίες του Νίγηρα έχουν πληγεί είτε από τις βροχοπτώσεις είτε από την υπερχείλιση του Νίγηρα ποταμού.

Με χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν ήδη από την κρίση των τροφίμων που σημειώνεται στη χώρα, οι πλημμύρες αποτέλεσαν πολύ σκληρό πλήγμα, σημείωσε το OCHA.

«Οι απώλειες είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα συνέλθει από τις συνέπειες των κρίσεων των τροφίμων. . . και της ζημιάς στις σοδειές», σημειώνεται σε ανακοινωθέν του.

Τα κρούσματα διάρροιας και ελονοσίας ήδη έχουν αυξηθεί στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αναφέρεται ακόμα.

Κατά την υπηρεσία του ΟΗΕ, χρειάζονται 10.000 τόνοι τρόφιμα, 60.000 κουβέρτες και 34.000 κουνουπιέρες για τους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Η ξηρασία στη χώρα το 2009 οδήγησε σε σημαντικές ελλείψεις στην παραγωγή τροφίμων και ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του Νίγηρα, κινδυνεύει από λιμό εάν δε σταλεί βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

komision

Η παγκόσμια σύμβαση που εγκρίθηκε κατά τη διακυβερνητική διάσκεψη στο Μαρακές είναι το πρώτο παγκόσμιο πολυμερές πλαίσιο για την ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού για την ανθρώπινη κινητικότητα, που καλύπτει όλες τις πτυχές του κύκλου μετανάστευσης

IRLANDIA_SHMAIA-768x498

«Τώρα πλέον ενεργά, όχι μόνο προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, αλλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι, εάν κριθεί απαραίτητο, θα είμαστε έτοιμοι στις 29 Μαρτίου για να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία», δήλωσε ο Σάιμον Κόβενι

web12-2017-3-pakfa-at-maks-2017

Όπως ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass τα μαχητικά πέμπτης γενιάς πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-57 θα είναι εφοδιασμένα με πυραύλους, που θα έχουν τεχνικές δυνατότητες παρόμοιες με εκείνες των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal Kh-47M2