Βίντεο: H υπόκλιση και το αμήχανο «Καλημέρα, πώς είστε;» του Ερντογάν στην Ελισάβετ

Η χειραψία της Βασίλισσας με την σύζυγο του «Σουλτάνου», Εμινέ - Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά

Την ύψιστη τιμή έλαβε το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας, καθώς έγιναν δεκτοί και είχαν συνάντηση με τη βασίλισσα της Βρετανίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, βρέθηκαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου είχαν συνάντηση με την Ελισάβετ, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο νησί και λίγη ώρα πριν τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Σς βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα η Ελισάβετ υποδέχεται τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αμήχανος αρκείται στο να πει «καλημέρα» και «πώς είστε;» στα αγγλικά προς την Βρετανίδα μονάρχη.

Στη συνέχεια η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται να προσπαθεί να εντοπίσει την Εμινέ, η οποία ακολουθεί τον σύζυγό της και βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πίσω. Ο Ερντογάν μετακινείται και τελικά ανταλλάσσουν τη χειραψία. Στη συνέχεια η Ελισάβετ μαζί με τους προσκεκλημένους της για να συνομιλήσουν, λέγοντας «Ας καθίσουμε».

Η επίσκεψη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr