Ρωσία: Υπέρ της τήρησης των διεθνών συμφωνιών για την Ιερουσαλήμ

Ρωσία: Υπέρ της τήρησης των διεθνών συμφωνιών για την Ιερουσαλήμ

«Επιβεβαιώνουμε τις θέσεις επανειλημμένως σε όλες μας τις επαφές με την ηγεσία του Ισραήλ», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

19509419
Η Μόσχα τάσσεται υπέρ της τήρησης των συμφωνιών που αφορούν το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και την θέση της αυτή την επαναλαμβάνει και στις επαφές της με την ηγεσία του Ισραήλ , δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επιβεβαιώνουμε τη θέση μας, που είναι υπέρ της τήρησης όλων των συμφωνιών που λένε πως πρέπει να γίνει η διευθέτηση, περιλαμβανομένης της διευθέτησης της Ιερουσαλήμ, και την επιβεβαιώνουμε επανειλημμένως σε όλες μας τις επαφές με την ηγεσία του Ισραήλ», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στο έδαφος της την διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών μεταξύ των ηγεσιών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ. Επεσήμανε επίσης ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη μπορούν να επιλυθούν αποκλειστικά μέσω του απευθείας διαλόγου μεταξύ των ηγετών των εμπλεκόμενων πλευρών. «Όπως γνωρίζετε η Ρωσία έχει επανειλημμένως προτείνει το έδαφος της για την έναρξη ενός τέτοιου απευθείας διαλόγου. Η πρόταση μας παραμένει σε ισχύ» κατέληξε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα αντιμετωπίζει αρνητικά τα εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ , θεωρώντας ότι αυτό συνιστά αναθεώρηση των διεθνών συμφωνιών. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σε ότι αφορά το ζήτημα των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την αρνητική μας θέση σ αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που επακολούθησε των συνομιλιών που είχαν στην ρωσική πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμύνης Ρωσίας και Αιγύπτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης