Κίνα: Αναπαλαιώνονται παλιά ιστορικά κτίρια που είχε δωρίσει ο Τζάκι Τσαν στο κράτος

nzjackies01

Τα κτίρια, τα οποία χρονολογούνται στην ύστερη Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644) έως την ύστερη δυναστεία Τσιν (1644-1911), είναι όλα κατασκευασμένα από ξύλο

Εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν για τέσσερα ιστορικά κτίρια της αρχιτεκτονικής των Χούι τα οποία είχε αγοράσει ο διάσημος Κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν στην επαρχία της ανατολικής Κίνας, Ανχούι. Τα κτίρια, τα οποία χρονολογούνται στην ύστερη Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644) έως την ύστερη δυναστεία Τσιν (1644-1911), είναι όλα κατασκευασμένα από ξύλο.

Τμήματα των παμπάλαιων κτιρίων άρχισαν να φθάνουν στο μουσείο της πόλης Μπενγκμπού προκειμένου να αναπαλαιωθούν και να συναρμολογηθούν. Στις εγκαταστάσεις του το μουσείο φιλοξενεί μια ποικιλία ιστορικών κτιρίων από όλη την Κίνα και αναμένει και άλλα από τα 450 κτίρια που ανακατασκευάζονται σήμερα.

nzjackies05060515


Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε παθιασμένος με την αγορά και την αποκατάσταση κινεζικών ιστορικών κτιρίων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να προστατευθούν στην αρχική τους τοποθεσία. Κάποια κτίρια, όπως λέει, είχαν καεί και κάποια είχαν καταστραφεί. Ο Τσαν έχει επιλέξει μία ομάδα επαγγελματιών τεχνιτών, ικανών να αποκαταστήσουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων, ενώ αναζητά το σωστό σημείο για να τα τοποθετήσει.

Παρά τις θετικές εντυπώσεις που απέσπασε η κίνηση αυτή, το 2013 ο Τσαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δώρισε πολλά κινεζικά ιστορικά κτίρια στη Σιγκαπούρη. Απαντώντας στους επικριτές του, ο Τσαν υποσχέθηκε ότι θα δώσει στο κράτος τους περισσότερους κινεζικούς θησαυρούς που έχει συλλέξει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20261261

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, έχει εισοδήματα περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μεικτά το χρόνο – Δηλώνει ότι ανήκει στο ανώτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης