Viral στα social media η πιο... «βίαιη» ορθόδοξη βάπτιση

baptisma

Η αντίδραση των παιδιών στο πίσω μέρος τα λέει όλα...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media το βίντεο μιας ορθόδοξης βάπτισης που κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν ιερέα να βουτάει με δύναμη το βρέφος στην κολυμπήθρα, με τρόπο που θυμίζει περισσότερο... μπουγάδα παρά ιερό μυστήριο.

Το βίντεο, που πιστεύεται ότι τραβήχθηκε σε ναό της Αγίας Νάπας στην Κύπρο, δείχνει τον ιερέα να σηκώνει ψηλά το μωρό και μετά να το ρίχνει με ορμή στο νερό, τουλάχιστον τρεις φορές. Η αντίδραση των παιδιών που παρακολουθούν το μυστήριο στο πίσω μέρος τα... λέει όλα, αφού δείχνουν σχεδόν τρομοκρατημένα.
Η βάπτιση, την οποία η Daily Mail χαρακτήρισε ως «την πιο βίαιη που έχει γίνει ποτέ» σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media. Πολλοί χρήστες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαρακτήρισαν την πρακτική αυτή απαράδεκτη, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία του μωρού. «Βάπτιση; Πείτε καλύτερα απόπειρα φόνου», έγραψε ένας σοκαρισμένος χρήστης.Δεν έλλειψαν βέβαια και εκείνοι που είδαν την αστεία πλευρά της υπόθεσης, σχολιάζοντας ότι η... βάρδια του ιερέα πρέπει να τελείωνε και γι' αυτό φρόντισε να ξεμπερδέψει τόσο γρήγορα. Άλλοι πάλι επισήμαναν ότι το «ψυχικό τραύμα» του μωρού θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει μακριά από το νερό για μια ολόκληρη ζωή!

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Μαρία

Όποιος έχει παρακολουθήσει το μυστήριο του ορθόδοξου χριστιανικού βαπτίσματος, αντιλαμβάνεται ότι στο βίντεο δεν γίνεται βάπτιση.

Ετσι

Ο νηπιοβαφτισμός είναι απλά ένδειξη άγνοιας για σου λένε οι Ιερείς: Το παιδί σου θα πάει στην κόλαση (δεν λέει κάτι τέτοιο στη βίβλο), ή σου λένε το παιδί σου αν πάθει κάτι, πως θα πάει, αβάφτιστο; Αμαρτία! Ουσιαστικά βάζουν δικούς τους νόμους, κανόνες και περιορισμούς για αυτό ο Ιησούς κάποτε τους είπε εσείς είστε χειρότεροι από όλους γιατί στραγγίζετε τον λαό από οικονομική άποψη και πουλάτε τη συγχώρηση και την ευλογία. Τρέχει ο κόσμος να βαφτίσει τα παιδιά του από βρέφη λόγω πίστης; ότι τι; Ο θεός δεν είναι θεός αγάπης; Ότι αν δεν βαφτιστεί και πάθει κάτι το παιδάκι ο θεός θα το ξεχάσει; η δε θα έχει ανάσταση; η δεν αξίζει; Μα είναι δυνατόν; Αυτά δίδαξε ο Ιησούς; Αν ήταν έτσι, όπως μέσω πνεύματος η Μαρία έμεινε έγκυος στον Ιησού, τότε και μέσω πνεύματος έπρεπε ο Ιησούς να βαφτιστεί μωρό και όχι ο ίδιος να επιλέξει μόνος τους σε κατάλληλη ηλικία να κάνει ευσυνείδητη επιλογή. Ο ίδιος ήθελε να μας δείξει "αδελφούς" όχι "οπαδούς".... Δεν φταίνε οι γονείς, ούτε τα παιδιά... φταίνε αυτοί που το για το κέρδος δίνουν άλλη κατεύθυνση εκτός από τη σωστή. Ας μου πει ένας ιερέας μέσα από τη βίβλο που βρήκε το νηπιοβαφτισμό ως υποχρέωση κάθε χριστιανού; Ο Ιησούς είπε να διδάσκετε και να κάνετε μαθητές.. Αλλά είπαμε.. ότι λέει η βίβλος κάνουμε! Γάμος = λεφτά για Ιερείς.. Βάφτιση = λεφτά για Ιερείς.. Κηδεία = Λεφτά για Ιερείς... Αν δεν έχω λεφτά;;; Δεν είμαι / γίνομαι / παντρεύομαι / κηδεύομαι / ευλογούμαι ως χριστιανός; Και μετά λέμε και μας φαίνεται και σωστό ότι άλλοι πληρώνονται που μιλάνε για τον θεό (μάρτυρες Ιεχωβά, προτεστάντες, κτλ...) Εύγε! Κρίμα το καημένο το μωράκι, προσπαθούσε να πάρει ανάσα, καθώς ένιωσε κίνδυνο όχι αγαλλίαση.. και ανάθεμα αν καταλαβαίνει κανείς τι λέει ο παπάς την ώρα της βάφτισης...

.....

Είσαστε όλοι θεολόγοι. Όλα τα ξερετε καλύτερα απ' όλους τους άλλους. Είσαστε οι αυθεντίες και αν ο Θεός κατέβαινε ξανά στη γη, θα του μαθαίνατε πράγματα για τη θρησκεία που δεν θα τα ήξερε ουτε αυτός ο ίδιος. Και θα του τα επιβάλλατε μαλιστα αφού εσείς ξέρετε καλύτερα. Ευτυχώς που σας έχουμε κι εσάς. Ποιόν να ευχαριστήσουμε άραγε αφού και το Θεό εσείς τον δημιουργήσατε και κανείς δεν υπάρχει ανώτερος σας;

Δεν του απαντάς στο συγκεκριμένο,όμως...Έχει δίκιο.

Πού το είδες γραμμένο στη Βίβλο ότι οι χριστιανοί οφείλουν να βαφτίζουν τα μωρά; Αυτό που γράφει είναι σωστό.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν το γράφει.Ο ίδιος ο Χριστός βαφτίστηκε στα 33 του.

Ωραίος είσαι...

Αν κάναμε όλοι ότι έκανε ο Χριστός (πολύ καλά θα ήτανε αλλά) δεν θα παντρευόταν κανείς. Όπως θα έχεις ακούσε ούτε αυτός παντρεύτηκε (νυμφεύθηκε το σωστό). Για το πόσο δίκαιο έχει ο πιό πάνω σχολιαστής, μπορείς να μελετήσεις τους Πατέρες της Εκκλησίας πάνω στα θέματα και θα καταλάβεις ότι ο μέν είναι βυθισμένος στην άγνοια κι' εσύ βιάστηκες να τον δικαιώσεις.

???

Μα είναι ξεκάθαρο οτι το βιντεάκι παίζει στο 'γρήγορο'.Και μάλιστα στο πολύ γρήγορο.Με τέτοια βιασύνη το μωρό θα του 'χε φύγει από τα χέρια.Δεν πειράζει,συνεχίστε να κάνετε γελοία σχόλια.Αφού σας φτιάχνουν τη μέρα...Ετσι κ αλλιώς αυτό είναι το επίπεδό σας.

Ντε και καλά να δώσεις άλλοθι στον τράγο.Αφού δεν σου βγαίνει.

Οι αντιδράσεις φόβου των παιδιών από πίσω ήταν αργές.Το βούτηγμα στο νερό πώς γίνεται να ήταν πειραγμένο; Ποιον δουλεύεις;

Μπορείτε να μας πείτε

εσείς στο πρώτο θέμα, πως βγάζετε το συμπέρασμα ότι η βάπτιση είναι ορθόδοξη και ότι έγινε στην Κύπρο; Και σας μοιάζουν για ελληνικά τα λόγια του ιερέα; Επειδή το έγραψε ο άγγλος που αλίευσε είδηση - βίντεο στο tweeter και κόλλησε την ταμπέλα Greek orthodox bishop; Και φυσικά δε χάσατε, αμέσως να συνηγορήσετε στη χολή του άγγλου. Και εσείς και η dailymail, μιλάμε για έγκυρη και ψαγμένη δημοσιογραφία! Όσο για το θέμα της βάπτισης, εννοείται πως καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει όποιο δρόμο θεωρεί καλύτερο, χωρίς να υποτιμά και να υβρίζει τα πιστεύω και τις αρχές του άλλου.

Στην Ελλάδα

Στη Daily Mail αναφέρεται ότι είναι από εκκλησία στην Ελλάδα.

Για προσέξτε το

Σε fast forward είναι το βίντεο για να φανεί πιο τρομακτικό και να κανει ντόρο προφανώς..! Ακούστε πώς "μασάει" τα λόγια "Βαπτίζεται ...εις το όνομα του Πατρός..."

Στο Πρώτο Θέμσ

Γιατί προωθείτε εν γνώσει σας ένα πειραγμένο βίντεο; Ποιούς και τι εξυπηρετεί; Το κάνετε επί πληρωμή; Είναι το μόνο πειραγμένο βίντεο που προωθείτε ή εχει κι άλλα; Fake news? Να δείτε πόσο γρήγορα οι 670000 μπορούν να κατεβούν στο 0. Άντε γειά

Ευρώ...

Ή τα παίρνουν απο συγκεκριμένους κύκλους ή ανήκουν και αυτοί στις τάξεις των περήφανων 'προχώ' αθεο-νεοπαγανιστών

Demo

Το είδα και θυμήθηκα τις βλακειες που λένε οι χριστιανοταλιμπαν ότι όσοι δεν είναι βαπτισμενοι μυρίζουν!!! Χαχαχαχαχα!!

Είναι γελοίο να βουτάνε ένα νεογνό με το ζόρι σε μια κατσαρόλα.

Ας το αφήσουν να μεγαλώσει και να αποφασίσει μόνο του αν θέλει να βαπτισθεί.

Και να φανταστεί κανείς...

... ότι όλοι οι ηλίθιοι που καταφέρεστε ενταντίον της Εκκλησίας είσαστε βαφτισμένοι. Απόδειξη, βλαμμένα, ότι ο νηπιοβαπτισμος και η Εκκλησία δε σας στέρησε την ελευθερία σας ούτε στο ελάχιστο. Να δούμε αν θα μπορείτε να πείτε και το ίδιο για τι Ισλάμ όταν θα το κάνετε επίσημη θρησκεία του Ελλαδιστάν.

ΑΓΑΠΗ

Η στοιχειώδη ευγένεια σου είναι άγνωστη προφανώς, φαντάζομαι η αγάπη τι θα σου είναι.

Την ευγένεια σου

να τη διδάξεις σε αυτούς που αποκαλούν τους παπάδες 'τράγους', αυτούς που πιστεύουν 'πνευματικά αναπηρους' κλπ. Ή μήπως εκεί τα ματάκια σου είναι κλειστά ... αγαπούλα μου.

Aris

Το επιχείρημά σου δηλαδή είναι το εξής σπουδαίο: "Δεν πειράζει που εδώ δεν είμαστε καλά, γιατί αλλού είναι χειρότερα"... Μπράβο, ιδιοφυές..!

@ Αρης

τι κακό έχεις πάθει ρε αλήτη κι' εσύ; Που αφήνεις (ή μάλλον ούτε κάν πιάνεις) την ουσία του σχολίου και πας να πουλήσεις πνεύμα από πάνω;

δεν κατάλαβες

Το αλλού είναι χειρότερα είναι προσωρινό. Το χειρότερα θα το φέρετε στην Ελλάδα γιατί νομίζετε ότι τώρα κακοπερνάτε. Τότε θα καταλάβατε τι πολεμήσατε και τι χάσατε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

italy

Ο δάσκαλος έβαλε τιμωρία τον 10χρονο μαύρο μαθητή λέγοντας στην τάξη «δείτε πόσο άσχημος είναι» ξεσηκώνοντας θύελλα - Δεν έπεισε το επιχείρημα περί «κοινωνικού πειράματος»

zakharova1__1_

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν εξοπλισμό στη Βενεζουέλα, ενώ στέλνουν ειδικές δυνάμεις και όπλα στα σύνορα – Στο επίκεντρο της διαμάχης η αμερικανική ανθρωπιστικής βοήθεια 

1