Τσετσένος πρόσφυγας και γνωστός στις αρχές ο τζιχαντιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Παρίσι

france-knife-attack_main01

Ο 21χρονος Χαμζάτ Αζίμοφ είχε πολιτογραφηθεί Γάλλος το 2010 - Είχε επισημανθεί από τις αρχές για ενδεχόμενη ριζοσπατικοποίηση - Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» στα 9 λεπτά που μαχαίρωνε 5 άτομα στη γαλλική πρωτεύουσα

Πρόσφυγας από την Τσετσενία και γνωστός στις αρχές ασφαλείας της Γαλλίας ήταν ο 21χρονος που έσπειρε τον τρόμο στο Παρίσι όταν για εννέα λεπτά το βράδυ του Σαββάτου μαχαίρωνε αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του στην οδό Μονσινί κοντά στο κτήριο της Όπερας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 21χρονος Χαμζάτ Αζίμοφ όπως είναι το όνομά του είχε φτάσει στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μαζί με τους γονείς του και είχε πάρει τη γαλλική υπηκοότητα το 2010.

Σύμφωνα με τη Le Parisien οι αρχές ασφαλείας του είχαν βάλει σήμανση «S» επειδή είχε επαφές με άτομα στη Συρία και ήταν ύποπτος για ριζοσπαστικές απόψεις, ωστόσο δεν τον θεωρούσαν άτομο υψηλής επικινδυνότητας.

«Δεν είχε φάκελο στην αστυνομία» υποστήριξε αστυνομική πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση που άφησε πίσω της έναν 29χρονο νεκρό και άλλους τέσσερις τραυματίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ειδικοί στα θέματα τρομοκρατίας είπαν στο κανάλι BMFTV ότι «οι Τσετσένοι είναι πολύ σημαντικοί για το ISIS». Αρκετοί εξ αυτών, δε, βρίσκονται και ψηλά στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν οι πληροφορίες για τον 21χρονο επιβεβαιωθούν θα είναι η πρώτη φορά που Τσετσένος πραγματοποιεί επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Τσετσένοι ήταν οι αδερφοί Τσαρνάεφ που αιματοκύλισαν τον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Ο νεαρός τζιχαντιστής φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγαλός» ενώ έκανε την επίθεση λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αστυνομικών, Ροκό Κοντεντό δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο δράστης αφού επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, επιχείρησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω, θα σας σκοτώσω!». Οι αστυνομικοί αρχικά επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας taser και τελικά υποχρεώθηκαν να τον πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν προκειμένου να τον σταματήσουν.

People running, body lying on floor after Paris stabbing


Εντωμεταξύ μια φωτογραφία η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, και φέρεται να τον απεικονίζει, δείχνει έναν γυμνόστηθο νεαρό άνδρα με γένια, ο οποίος φορά ένα μαύρο παντελόνι.

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Αν δώσουν

την υπηκοότητα σε τέτοιους και έχουμε αντίστοιχα σκηνικά στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρηθούν απόλυτα υπεύθυνοι

ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ

Μια δημοσκόπηση έγινε από το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών WZB σε συνεργασία με τον ολλανδό κοινωνιολόγο Ruud Koopmans και είχε ως δείγμα 9.000 ευρωπαίους μουσουλμάνους τουρκικής και μαροκινής καταγωγής σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία........ Σε αυτή την έρευνα το 60% των ερωτηθέντων ευρωπαίων μουσουλμάνων απάντησε οτι συμφωνεί με την πρόταση ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να επανέλθουν στις ρίζες του Ισλάμ», το 75% οτι «υπάρχει μόνο μία ερμηνεία του Κορανιού την οποία όλοι οι πιστοί πρέπει να ακολουθούν» και το 60% ότι «οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί απο τους κρατικούς νόμους»...... Επιπλέον το 44% συμφώνησε με ολες τις προαναφερθείσες προτάσεις..... Με άλλα λόγια, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, περίπου το 50% των ερωτηθέντων μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι φονταμενταλιστές όσον αφορά τον ρολο του Ισλάμ στην κοινωνία και φυσικά οι απόψεις τους δεν εναρμονίζονται με την κοινωνία στην οποία επιθυμούν να ζήσουν.

Διαχρονική δυναμική κοινωνικής έρευνας

Αυτή η μελέτη ήταν του 2013 πριν να αρχίσουν να δρουν κάποιοι παρανοϊκοί του ΙΣΙΣ στην Ευρώπη. Οι ερωτώμενοι φυσικά δεν θεωρούσαν ότι οι θρησκευτικοί νόμοι σημαίνει να σκοτώνεις, αλλά πχ να νηστεύεις ή να μην κάνει σεξ όταν υπάρχουν θρησκευτικές γιορτές ή ίσως υπέρ της υπακοής της γυναίκας στον άντρα (που το λέει και το χριστιανικό Ευαγγελιο, αλλά μόνο ένας στους τρεις χριστιανούς σε αυτην την μελέτη βρέθηκε ότι θα υπάκουσε τυφλά το Ευαγγέλιο σε αυτό το σημείο). Αν η μελέτη ξαναγινόταν με συγκεκριμένα πολύ επιθετικά ερωτήματα (πχ θα σκότωνες για τη θρησκεία;), φυσικά και δεν θα υπήρχαν απαντήσεις ευνοϊκές για βίαιες απόψεις. Έτσι κι αλλιώς οι ερωτώμενοι (χριστιανοί, Εβραίοι και μουσουλμάνοι) θα εύρισκαν ακατανόητο το ερώτημα, επειδή και στις τρεις θρησκείες υπερέχει και υπερισχύει η εντολή “ου φονεύσεις”, έναντι άλλων επιδιώξεων ή νόμων του κράτους. Γι αυτό και οι φονιάδες τζιχαντιστες διώκονται φυσικά και στις μουσουλμανικές χώρες. Στην πραγματικότητα, και για να συλλάβουμε την πολυπλοκότητα, στην Ελλάδα κατηγορούμε τους Ιεχωβάδες επειδή πράγματι προτιμούν και αυτοί την υπακοή στο θρησκευτικό νόμο (εντολή “ου φονεύσεις”, αφού όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνα Θεού), αντί να πάρουν όπλα και να υπακούουν στους νόμους του κράτους (συμπεριλβανομένου και του ενδεχόμενου π.χ. να τους ζητηθεί να φονεύσουν σε περίπτωση πολέμου).

aloha snackbar

Στην ίδια έρευνα ερωτήθηκαν για τον αν η αποστασία πρεπει να επιφέρει θανατική ποινή. Μάντεψε προς ποια μεριά εκλίναν οι περισσότεροι...

Λανθασμένη πληροφόρηση

Μαδρίτη 11/3/2006 Μαροκινοί ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα αιματοκύλισαν λεωφορεία, 3 σταθμούς και ένα τραίνο με 191 νεκρούς και 1858!! τραυματίες. Με λανθασμένη, επιλεκτική πληροφόρηση και προσωπικές υποθέσεις για το τι θα έπρατταν οι μουσουλμάνοι, δεν αναιρείται η πραγματικότητα που βιώνουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αλήθεια ποιο λόγο έχεις και υπερασπίζεσαι με τέτοια εμμονή το ισλάμ; Μουσουλμάνος ή υπάλληλος των γνωστών γραφείων που πληρώνουν οι Γερμανοί για προπαγάνδα;

Συντρόφισσα των τζιχαντιστών είναι η Αριστεράτζα

Αν αντί για πίτουρα είχες εγκεφαλικά κύτταρα όπως όλα τα νορμάλ άτομα, δεν θ' αναμετάδιδες σαν μαγνητόφωνο την ψόφια προπαγάνδα της ύπουλης αριστεράτζας. Όμως αν είχες αυτόνομη κι αυτόφωτη νοημοσύνη δε θα ήσουν και τυφλό όργανο της αριστεράτζας. Κι αφού δε θα ήσουν... τότε θα ήθελες και θα μάθαινες εύκολα το τι είναι στ' αλήθεια το Ισλάμ και οι νόμοι του.

Διαχρονική δυναμική κοινωνικής έρευνας

Ο αριστερός τρόπος σκέψης, όπως άλλωστε και ο δογματικός οποιασδήποτε θρησκείας, είναι κλειστός, με παρωπίδες και αντιεπιστημονικός. Στη συζήτηση παραπάνω τίθενται μόνο ερωτήματα, δεν υπάρχει δογματική θέση. Οι δογματικές θέσεις των θρησκείων και των άκρων του κομματικού φάσματος είναι αντιεπιστημονικός τρόπος και δεν βοηθάει την κατανόηση της πολυπλοκότητας. Ας ανατρέξουμε καλύτερα στους αρχαίους και στους μετέπειτα φιλοσόφους και επιστήμονες που άνοιξαν το δρόμο στον ορθό λόγο, στην έρευνα και στην αμφισβήτηση. Οι θρησκείες και τα πολιτικά άκρα βρίσκονται στον αντίποδα της κριτικής σκέψης.

Τζόνι

Οι ναζί και τα ιδεολογικά τους αδέρφια οι τζιχαντιστές απειλούν τον δυτικό πολιτισμό.

Εθνικόν Κράτος

Η Αριστερά και το Ισλάμ έχουν τους ίδιους ιδεολογικούς σκοπούς, ήτοι την κατάργηση του εθνικού κράτους και της εθνικής υπηκοότητας. ...... Η συμπαιγνία των δυο ιδεολογιών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, είναι εμφανής ακόμη και στον πλέον ανυποψίαστο. .... Το κτήνος που λέγεται ισλάμ και αριστερά πρέπει να αφανιστεί πριν μας καταβροχθίσει.

χαχα

Δεν θα μείνουμε Ευρώπη φiλε Ουγκ;

Εγκληματικότητα ακραίων

Ευτυχώς όλοι τους, μαζί και οι αριστεροί τρομοκράτες, είναι πολύ λίγοι. Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες διαστάσεις της ανομίας και του μπάχαλου ειδικά στη δική μας χώρα.

Καλαμπόκας

Το πρόβλημα ειναι οι λαθρολαγνοι κλέφτες της Πασοκονουδούλας....Αυτοι που χρεωκοπησαν ολόκληρη χωρα και απο το 1992 την γέμισαν με μωαμεθανούς.

zz

Καημένο άρρωστο δείξε μας σε ποιά Δυτική χώρα κυβερνάνε (ναζιστές ), άρρωστα σαν εσένα κυβερνάνε την Δυτική Ευρώπη και την γέμισαν με ζώα Μουσουλμάνους , σε μερικά χρόνια και εσύ σαν αυτούς θα γίνεις , και ξανά θα σου φταίνε κάποιοι άλλοι .

Συριζαίοι υποστηρίζουν τον Εγκληματία ...

Προς τους Αριστερούς που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη του φανατικού ισλαμιστή.... Απορεί κανείς με την κατάντια της τοπικής αριστεράς. Αφού συνεργασθηκαν με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς , τώρα πέφτουν στο κρεββάτι με τους χειρότερους εγκληματίες που έχουν εμφανισθεί ποτέ στην Ιστορία. Ο κομμουνισμός απέτυχε ηλίθιοι! Το μίσος σας για την Ηγεμονική Δύση που μοιράζει τα καλά ...Δημοκρατία, Ελευθερία Λόγου, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Υπέρτερη Τεχνολογία, Ανώτερη Παιδεία και Ελεύθερες Γυναίκες κομψά ντυμένες καλά γυμνασμένες...σας έχει τυφλώσει... Σας προτρέπω να μετακομίσετε σε Βόρεια Κορέα, Πακιστάν, Αφγανιστάν...

Τσετσενοι

Οι Τσετσενοι φανατικοί ισλαμιστές τέλη της 10ετιας 90 και αρχές του 2000 ειχαν εξαπολύσει μάχες κατά των Ρώσων και του τότε μεγιστάνα Γιελτσιν.Εφορμουσαν σε Ρωσικά φυλάκια αιχμαλωτίζαν τους στρατιώτες και αφού τους έδεναν συνήθως χειροπόδαρα μετά τους έσφαζαν καθώς βιντεοσκοπουσαν τα κατορθώματα τους.Ακρωτηριαζαν κόβοντας άκρα,αυτιά και μύτες πριν σφάξουν μερικούς.Αυτα όλα 10 χρόνια πριν τους βιντεοσκοπημένους σαδισμους του ΙSIS στην μέση Ανατολή.Αναλαμβανοντας την εξουσία ο Πούτιν ισοπέδωσε τις Τσετσενικες ισλαμιστικές δυνάμεις εδρεωνοντας τον Καντιροφ τον πρεσβυτερο και μετεπειτα ως τωρα τον γιο Καντιροφ.Οι τότε σφαγείς καταζητούμενοι ζήτησαν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.Τετοιο τέκνο σφαγέων ήταν ο δράστης όπως και οι Τσαρναγιεφ οι δράστες της Βοστονης.Η Μέση Ανατολή είναι γεμάτη τέτοιους μισθοφόρους που μάχονται με το ISiS.Γνωριζουν αραβικά και έρχονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα όπου στρωνεται το νεο σκηνικο εμφυλιου τυπου Συρίας αναμενοντας το συνθημα της εναρξης απο τον Σατραπη του Βοσπορου με τις ευλογιες Γερμανιας για την ισλαμική κυριαρχία στα Βαλκάνια ως την Αυστρία.Ανενοχλητοι οι Γερμανοί θα λαμβάνουν ενεργειακούς πόρους από την φίλη Τουρκία,Αλβανία,Κόσσοβο και κατειλημμένα εδάφη Σκοπίων και Δυτικής Θράκης από όπου θα περνούν οι αγωγοί.Αυτα όλα είναι γνωστά στους πολιτικάντηδες μας αλλά κάνουν τις πάπιες.

@

Γελάει κάθε ταξικός αδελφός και αλληλέγγυα συντρόφισσα με το "τσετσένος πρόσφυγας"! Κρίμα για τους 5 Γάλλους πολίτες, θύματα της πολιτικής ορθότητας των βολεμένων θολοκουλτουριάρηδων και αναρχοκουμμούνων των πεζοδρομίων.

Mήπως δεν είχε τέμενος να προσευχηθεί

Μόνο εδώ έχουμε έξυπνους πολιτικούς! Είδατε τον Αλέξη και τον Κούλη που τους έφτιαξαν τέμενος στον Βοτανικό!!; Για αυτό δεν σφάζουν άπιστους στην Ελλάδα -ακόμη!

ΜΕΤΑ

ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

@

Η ακροδεξιά στην Ευρώπη αυξάνεται γιατί ακολουθεί μια κεντρώα και φιλοευρωπαίκή πολιτική. Σε αντίθεση, όποιος πόνταρε στον αντιευρωπαϊσμό έφαγε το ξύλο της αρκούδας, βλέπε Λεπέν. Το ίδιο ισχύει και για τους δικούς μας οι οποίοι είχαν κάθε λόγο να αυξήσουν τα ποσοστά τους αλλά κολλημένοι στο ναζισμό και στον Φύρερ τους, θα μείνουν εκεί που είναι. Τελευταία μάλιστα με τον Τράμπ έγιναν και εβραιόφιλοι. Βασικά είναι παρανοϊκοί και η ελληνική ακροδεξιά πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη, να αφοσιωθεί στον πατριωτισμό και να φύγει από το ναζισμό

wtf ?

Η ακροδεξιά στην Ευρώπη αυξάνεται γιατί ακολουθεί μια κεντρώα και φιλοευρωπαίκή πολιτική !!!!!!:::::::(****)!!!!!...Τελευταία μάλιστα με τον Τράμπ έγιναν και εβραιόφιλοι αλλά είνα κολλημένοι στο ναζισμό και στον Φύρερ !!!!!!!!!!!!!!!!%%%??????????????

Απορία-ες

Εδώ σε εμάς γιατί δεν κάνουν ακόμα τέτοια;Μας συμπαθούν;Δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες; Είναι τυχαίο και όπου να ναι θα σκάσει κανένα παρόμοιο περιστατικό; Έχουμε καλή αστυνόμευση και υπηρεσίες ασφαλείας και δεν τους παίρνει; Μήπως επειδή δεν έχουμε εμπλακεί στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον τούς σαν χώρα; Ιταλία , Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία,σε όλους έχουν κάνει πολύ αιματηρά χτυπήματα!Εδώ τίποτα!Και να πεις ότι δεν έχουμε τέτοιους εδώ;1.000.000 +++ έχουν περάσει από εδώ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε και τέτοιους.....Τι λέτε;

ΜΟΡΤΗΣ

Στις χώρες που αναφέρεις γίνεται πιο πολύς ντόρος...

λόγω

Παπανδρέου Ανδρέα

Dos Sfaliaros

Κοντά στην φωλια δεν κάνουμε τίποτε.

...

Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, όντας μέλος του ΝΑΤΟ. Η όποια "πολεμική εμπλοκή" κάποιας Ευρωπαϊκής χώρας δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους που οι Τζιχαντιστές κάνουν αυτές τις επιθέσεις στη χώρα αυτή.

Πάνος

Αφού ένα κράτος σαν το γαλλικό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών του απέναντι σε ισλαμοσκουπιδια τότε για λόγους αυτοπροστασίας πρέπει να οπλοφορούν.

Πάνος Δ.

Εμ πέσ'τα, ας πήγαινε να τα κάνει αυτά σε καμιά Αριζόνα και κανά Τέξας και θα τον είχαν πάρει 4... Αντιθέτως εδώ για ένα σπρέι πιπεριού σε πάνε μέσα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D2GxWNNWsAAmQDw

Τα ανάγκαζε να συμμετάσχουν στα βίντεο, ενώ τους επέβαλε τιμωρίες «όταν ξέχναγαν το κείμενό τους ή δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες της» - Τους έριχνε σπρέι πιπεριού, τα έκλεινε σε ντουλάπια και δεν τους έδινε φαγητό