Να αναγνωρίσει το Κόσοβο ζητά από τη Σερβία η Γερμανία

Να αναγνωρίσει το Κόσοβο ζητά από τη Σερβία η Γερμανία

Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ζήτησε από τη Σερβία, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε...

Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ζήτησε από τη Σερβία, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

«Θα έρθει η μέρα, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Βελιγραδίου και της Πρίστινας θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για εσάς μπορεί αυτό να είναι ουτοπία, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η συμφιλίωση μπορεί να επιτύχει, αν αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Το ανεξάρτητο Κόσοβο είναι πραγματικότητα και η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το επιβεβαίωσε απερίφραστα», τόνισε ο κ. Βεστερβέλε από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υπογράμμισε ότι το μέλλον της Σερβίας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η Γερμανία ακολουθεί πολιτική, η οποία είναι προς το συμφέρον του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Σερβίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Μίρκο Τσβέτκοβιτς και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τάντιτς, τον ομόλογό του της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Βεστερβέλε με τους Σέρβους αξιωματούχους βρίσκονται το θέμα του Κοσόβου, η πορεία ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε. και οι διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Βεστερβέλε στη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η πορεία προς την Ε.Ε. είναι μακρά και δύσκολη και ότι οι χώρες της Ε.Ε. δεν θα δεχθούν άμβλυνση των κριτηρίων ένταξης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nautilia-tanker

«Και τα 23 μέλη του πληρώματος του τάνκερ αναχώρησαν από το Ιράν, από το αεροδρόμιο Μπαντάρ Αμπάς, και έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 19:30 ώρα Ελλάδας» σημειώνεται σε μια ανακοίνωση

amandaknox

Τον Ιανουάριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η Νοξ δεν έτυχε δίκαιης δίκης και διέταξε την Ιταλία να της καταβάλει το ποσό των 18.400 ευρώ ως αποζημίωση

1