Μυστήριο με την εξαφάνιση της πριγκίπισσας του Ντουμπάι, Λατίφα

Μυστήριο με την εξαφάνιση της πριγκίπισσας του Ντουμπάι, Λατίφα

Τελευταία φορά εντοπίστηκε σε γιοτ Γάλλου επιχειρηματία ανοιχτά των ινδικών ακτών, όπου «συνελήφθη» από την ακτοφυλακή

latifa
Η τελευταία της «δημόσια» εμφάνιση χρονολογείται αρκετές εβδομάδες πίσω και συγκεκριμένα τον Μάρτιο. Τότε, η πριγκίπισσα του Ντουμπάι, Λατίφα, είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο γνωστοποιούσε την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την αραβική χώρα. Από τότε, η κόρη του Σεΐχη αλ Μακτούμ αγνοείται. Δεν την έχει δει κανείς, έχει μιλήσει με κανέναν και δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια φήμη ή πληροφορία για την τύχη της. Όλα δείχνουν, ότι η 32χρονη εξαφανίστηκε μεν, αλλά παρά τη θέλησή της, ή κατάφερε να διαφύγει και δη να καλύψει τόσο καλά τα ίχνη της, που να έχει χαθεί «από προσώπου γης», προκειμένου να γλιτώσει τις συνέπειες.

Latifa Al Maktoum - FULL UNEDITED VIDEO - Escape from Dubai - Hervé Jaubert


Κλείσιμο
Το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο, είναι ότι η Σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, προσπάθησε όντως να δραπετεύσει, αλλά τη... γύρισαν πίσω με το ζόρι. Μάλιστα, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2000, όταν η μεγαλύτερη αδερφή της Σάμσα, επιχείρησε να δραπετεύσει, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Βρετανία.

Η Λατίφα είχε δηλώσει δημοσίως το 2015, ότι ήταν αιχμάλωτη στο Ντουμπάι και ότι παραμένει στην οικεία της οικογένειάς της παρά τη θέλησή της. Οι γιατροί, προκειμένου να της... κλείσουν το στόμα, της παρείχαν κατασταλτικά φάρμακα. Όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, αρχές Μαρτίου η Λατίφα δραπέτευσε με το κότερο ενός Γάλλου επιχειρηματία. Λίγο αργότερα όμως, εντοπίστηκε στις ακτές της Ινδίας. Όπως δήλωσε άτομο που τη συνόδευε, το σκάφιος εγκλώβισαν άνδρες της ινδικής ακτοφυλακής και μάλιστα τους απείλησαν με τα όπλα τους.

Πηγές κοντά στον κυβέρνηση της αραβικής χώρας, υποστήριξαν πρακτορείο Reuters πως η Λατίφα «είναι σώα και ασφαλής κοντά στην οικογένειά της», αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα όμως με την Human Rights Watch, δύο φίλοι της πριγκίπισσας δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα νέο της εδώ και δύο μήνες.

«Οι αρχές των ΗΑΕ θα πρέπει αμέσως να αποκαλύψουν το που βρίσκεται Λατίφα, να επιβεβαιώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και να της επιτραπεί να έχει επαφή με τον έξω κόσμο», δήλωσε h διευθυντής της Ηuman Rights Watch στη Μέση Ανατολή, Σαρα Γούιτσον. «Εάν κρατείται, πρέπει να της αναγνωριστούν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να παρουσιαστεί ενώπιον ενός ανεξάρτητου δικαστή».


Δείτε βίντεο: Μυστήριο με την εξαφάνιση της πριγκίπισσας του Ντουμπάι, Λατίφα
Μυστήριο με την εξαφάνιση της πριγκίπισσας του Ντουμπάι, Λατίφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης