Ο «θεριακλής» καπνιστής Κιμ Γιονγκ Ουν δεν άναψε τσιγάρο στην διακορεατική σύνοδο κορυφής!

Ο «θεριακλής» καπνιστής Κιμ Γιονγκ Ουν δεν άναψε τσιγάρο στην διακορεατική σύνοδο κορυφής!

Στις επισκέψεις του σε σχολεία, εργοστάσια ακόμα και σε νοσοκομεία, πάντα ένα τσιγάρο βρίσκεται ανάμεσα στα δάχτυλά του, την περασμένη Παρασκευή όμως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μια εξαίρεση

kim-smoking
Η συνάντηση του «ελέω θεού» ηγέτη της Βορείου Κορέας με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε Ιν, την περασμένη Παρασκευή και η ιστορική συμφωνία των δύο ανδρών για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου έδειξε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι διατεθειμένος να αλλάξει την εικόνα που έχει ο «έξω κόσμος» για την απομονωμένη χώρα του.

Έτσι, μετά την αλλαγή του τίτλου της συζύγου του, Ρι Σολ Γιου, που από «σύντροφος», αποκαλείται πλέον «Πρώτη Κυρία», την εκδήλωση της επιθυμίας του να γίνουν αμερικανικές επενδύσεις στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην διακορεατική σύνοδο κορυφής απαρνήθηκε ένα από τα μεγάλα του πάθη, το κάπνισμα.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είναι γνωστός λάτρης του καλού φαγητού, του κρασιού και του τσιγάρου. Μάλιστα, θεωρείται θεριακλής καπνιστής και μέχρι σήμερα σε επίσημες επισκέψεις του σε εργοστάσια, σχολεία ακόμα και σε νοσοκομεία, πάντα φωτογραφιζόταν με ένα τσιγάρο στο χέρι. Όμως, τα μέσα ενημέρωσης στη Νότιο Κορέα παρατήρησαν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν άναψε καθόλου τσιγάρο κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Μουν Τζάε Ιν, αν και είχε τοποθετηθεί μπροστά του ένα τασάκι!

Σύμφωνα με αξιωματούχους από τη Νότιο Κορέα, η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να μην καπνίσει θεωρήθηκε μια κίνηση σεβασμού προς τον κατά 31 χρόνια μεγαλύτερό του πρόεδρο της Νοτίου Κορέας αλλά και επειδή φοβήθηκε πως, αν άναβε ένα τσιγάρο εν μέσω συνομιλιών για την ειρήνη και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αυτό θα ήταν μια «απερίσκεπτη πράξη».

«Έχουμε ακούσει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μανιώδης καπνιστής. Αλλά είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε να απέχει από το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τον συμβολισμό της διακορεατικής συνόδου καθώς και τον αριθμό Νοτιοκορεατών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων στο σημείο», δήλωσε στην εφημερίδα Korea Herald αξιωματούχος της προεδρίας της Νοτίου Κορέας.

Όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν απαρνήθηκε και την αγάπη του για το ποτό. Στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε μετά την σύνοδο ο Μουν Τζάε Ιν οι δύο ηγέτες και οι σύζυγοί τους, που φορούσαν σύνολα αλά Τζάκι Κένεντι, ήπιαν σαμπάνια και συνέχισαν με ένα λικέρ που ονομάζεται moonbaeju, παράγεται στη Βόρεια Κορέα από κεχρί και σόργο (είδος σιτηρού) και η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 40%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης