Ταϊλάνδη: Καλλιεργητής ανανάδων κατηγορείται για ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες

Ταϊλάνδη: Καλλιεργητής ανανάδων κατηγορείται για ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες

Εγκατέστησε ηλεκτρικό φράκτη μεγάλης ισχύος στη φυτεία του για να την προστατεύσει – Ο ένας από τους δύο ελέφαντες πέθανε την Κυριακή

elephant
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Ταϊλάνδης, που αναζητά έναν καλλιεργητή ανανάδων, που κατηγορείται ότι προκάλεσε ηλεκτροπληξία σε δύο ελέφαντες για να προστατεύσει τη φυτεία του. Ο ένας από τους δύο ελέφαντες πέθανε την Κυριακή.

«Έφερε εγκαύματα στην προβοσκίδα και στα πλευρά του», εξήγησε ο Φαντέτ Λαϊτόνγκ υπεύθυνος του εθνικού πάρκου Αούνγκ Ρουενάι που βρίσκεται στην επαρχία Τσονμπύρι κοντά στη Μπανγκόκ.

Εγκατέστησε ηλεκτρικό φράκτη μεγάλης ισχύος

Κλείσιμο
Η φυτεία του καλλιεργητή βρίσκεται κοντά στο εθνικό πάρκο. Εκεί, οι ελέφαντες ζουν ελεύθεροι. Ο καλλιεργητής φέρεται ότι εγκατέστησε έναν ηλεκτρικό φράκτη μεγάλης ισχύος, ικανής να σκοτώσει τον ελέφαντα.

Στις 25 Μαρτίου μία ελεφαντίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία στη φυτεία όπου εργαζόταν ως υπάλληλος ο άνδρας αυτός ο οποίος και συνελήφθη. Αφέθηκε όμως ελεύθερος υπό όρους. «Ελπίζω να παραδοθεί σύντομα», σχολίασε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Την Κυριακή το θύμα ήταν ένας αρσενικός ελέφαντας, βάρους τεσσάρων τόνων και ηλικίας περίπου 30 ετών.

Πρόταση για έκτακτο ταμείο αποζημίωσης των καλλιεργητών

Το ζήτημα απασχολεί εκτενώς τα δελτία ειδήσεων στην Ταϊλάνδη. Η επικεφαλής της ΜΚΟ «Friends of the Asian Elephant», Σοράιντα Σαλουάλα δήλωσε «συντετριμμένη» από την τραγωδία.

«Ζητώ να δημιουργηθεί ένα έκτακτο ταμείο αποζημίωσης των καλλιεργητών, η σοδειά των οποίων καταστρέφεται από τους ελέφαντες», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «κανένα ζώο δεν πρέπει να πέφτει θύμα ηλεκτροπληξίας».

Βέβαια, τέτοιου είδους ακραία μέτρα, όπως η εγκατάσταση ηλεκτρικού φράκτη δεν θεωρούνται συχνά στη χώρα. Οι καλλιεργητές προστατεύουν τις φυτείες τους με κλασικούς φράκτες. Αντίθετα, στην Ινδονησία οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν πιο βάρβαρα μέτρα, ενώ φτάνουν σε σημείο να αφήνουν δηλητήριο σε περιοχές όπου ζουν ελεύθεροι ελέφαντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης