Χωρίς τον Άσαντ αλλά με τον Πούτιν η λύση στο συριακό η «γραμμή» του Βερολίνου

germany-foreign-minster

Μόνο με πολιτικά μέσα η επίλυση της κρίσης δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Μόνο πολιτική λύση για το συριακό βλέπει το Βερολίνο αλλά χωρίς τον Άσαντ, όπως δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, την ώρα που ο ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, τάσσεται υπέρ μιας συνάντησης Μέρκελ- Πούτιν.

«Η Καγκελάριος έχει μεγάλη εξουσία. Είναι απολύτως σαφές: αν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν βαρύτητα τα επιχειρήματά της και είναι κορυφαία εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Έτινγκερ λίγο πριν την συνεδρίαση αξιωματούχων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο σχετικά με το ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στο συριακό.

Η τελευταία συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Αμβούργο το καλοκαίρι του 2017.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας ξεκαθάρισε σήμερα πως η επίλυση του συριακού θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με πολιτικά μέσα.

«Αυτή η λύση περιλαμβάνει επίσης τη Ρωσία όχι όμως και τον Μπασάρ αλ Άσαντ: κάποιος που χρησιμοποιεί χημικά όπλα δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.επί

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Yellow-Vests-1

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας