Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Μπόρις Τζόνσον: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Ο βρετανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του εάν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων – Στόχος της αεροπορικής επίθεσης ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών

boris_johnson
Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, διευκρινίζοντας πάντως ότι εάν το καθεστώς Άσαντ προχωρήσει σε νέα χρήση χημικών όπλων, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, η Βρετανία θα εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Κύριος λόγος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων τόσο στην Συρία, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασης της χώρας του, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν ο Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του χημικά όπλα.

Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι οι επιθέσεις θα αντιστρέψουν τη ροή των εξελίξεων στο πρόβλημα της Συρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζόνσον ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Άσαντ μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Η Τερέζα Μέι θα μιλήσει αύριο στο κοινοβούλιο

Αύριο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα μιλήσει στο κοινοβούλιο. Όπως ανέφερε ο Τζόνσον, οι βουλευτές θα μπορέσουν στη συνέχεια ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα στην Συρία.

Αναφερόμενος στο Κρεμλίνο, υποστήριξε ότι η χώρα του επιθυμεί να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.


Κλείσιμο
«Έννοια μας η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα της επιχείρησης»

Επίσης, ο Τζόνσον προσπάθησε να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να μετέχει στις επιθέσεις χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου, λέγοντας ότι στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης.

Σε ερώτηση γιατί το κοινοβούλιο δεν ανακλήθηκε από τις διακοπές του πριν από τις επιθέσεις και νωρίς το Σάββατο, ο Τζόνσον απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Είναι προφανές ότι η πρώτη μας έννοια έπρεπε να είναι η ασφάλεια των αντρών και των γυναικών των ενόπλων δυνάμεων κι επίσης, η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα της επιχείρησης. Υπάρχουν πολλά προηγούμενα στα οποία ακολουθήθηκε ο ίδιος τρόπος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης