Φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές στις εγκαταστάσεις στη Συρία

pentagono

Υλικό και φωτογραφίες για τα χτυπήματα που πέτυχε ο συνασπισμός δυνάμεων ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας σε συριακούς στόχους – Το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι οι στόχοι σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία.

Το υλικό βγήκε στη δημοσιότητα μετά και τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι οι 71 από τους 103 πυραύλους κρους που εξαπολύθηκαν αναχαιτίστηκαν από το συριακό καθεστώς.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ υποστήριξε ότι οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν και οι τρεις στόχοι που επελέγησαν. «Χτυπήθηκε με επιτυχία κάθε στόχος» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Βίντεο από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh κυκλοφόρησε μέσω twitter το Al Sura. 


pentagono1
pentagono2
pentagono3

Φωτογραφίες από το πριν και το μετά της επίθεσης σε δύο από τους τρεις στόχους έδωσε και η εταιρεία δορυφορικών λήψεων DigitalGlobe.

Πρόκειται για φωτογραφίες από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Barzeh και το συγκρότημα αποθηκών χημικών όπλων Him Shinshar.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού.

Barzeh_beforeTο συγκρότημα αποθηκών χημικών όπλων βρίσκεται δυτικά της Χομς, μιας πόλης βόρεια της Δαμασκού, όπου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν προπύργιο των ανταρτών.

shinsharΣΧΟΛΙΑ (32)

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Ερντογάν αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά από τη διακίνηση μεταναστών σε συνεργασία με τον Τσίπρα. Όταν η Ευρώπη με πρωτοβουλία Τουσκ αποφάσισε να περιορίσει τη μετανάστευση λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία από αντιδραστικές ψήφους σε ξενοφοβικά κόμματα που υποστηρίζουν συμμαχία με τη Ρωσία, ο Ερντογάν παγιδεύτηκε και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα όπου βασιζόταν για τις Ευρωπαϊκές του σχέσεις. Η Τουρκία εκδίωξε την Ιταλική εταιρεία και σύντομα τη Γαλλική και την Αμερικανική από την Κυπριακή ΑΟΖ, προτού εξοντωθεί από τον Πούτιν, αφού πλέον η μόνη χώρα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι η Ρωσία με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα τόσο στις γεωτρήσεις όσο και στην προστασία της από την Τουρκία απέναντι στην οποία θα αποδειχθεί ανήμπορη. Έτσι η Ελλάδα από ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία που θα την έχει σώσει θα της ξεπουλήσει τα πετρέλαια με αντάλλαγμα την αποκατάσταση τόσο της ζημιάς του Μνημονίου όσο και της εξίσου μεγάλης ζημιάς από την Τουρκική επίθεση που θα αφήσει την Ελλάδα ανάπηρη. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκβιάζει την Ευρώπη στα ενεργειακά όσο στο μεταναστευτικό όπου απέφευγε την σίγουρη πτώχευση για την οποία ήξερε ο Ερντογάν ότι θα έβρισκε ευκαιρία να επιτεθεί σε Ελλάδα της δραχμής. Ο πόλεμος που θα έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα θα συνεχιστεί από τους ισλαμιστές που εισέβαλαν ως πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, που λόγω του εμπορικού πολέμου που της κήρυξε ο Τραμπ θα έχει ανάγκη τους Ρωσικούς αγωγούς. Άρα η Ελλάδα είναι ο καταλύτης για τη συμμαχία της Ευρώπης με Ρωσία, αφού με την παρουσία της ως οικονομικό πρόβλημα υποβάθμισε τη διαχρονική στενά συνεργασία της με ΗΠΑ λόγω της αναξιοπιστίας που ανέδειξαν οι αποσχιστικές της τάσεις που μεταφέρθηκαν σε Αγγλία, Καταλονία και Ιταλία, και έπειτα από την καταστροφή της που μοιράστηκε με την Ευρώπη, η αποκατάστασή της ως ενεργειακός δορυφόρος της Ρωσίας θα προτρέψει την Ευρώπη να μετατραπεί σε Ρωσική αποικία. Ο Ερντογάν αποτέλεσε κορόιδο του Πούτιν, αφού η αδυναμία του Άσαντ που ο Πούτιν άφησε να εκδηλωθεί και η άρνηση του Ομπάμα να παρέμβει στη Συρία εγκλώβισαν την Τουρκία σε ένα επεκτατισμό που λόγω της αποτυχίας του Ομπάμα να σταθεροποιήσει την Ευρώπη ανάγκασε την Τουρκία να συμμαχήσει με τη Ρωσία που παρενέβη στη Μέση Ανατολή αντί για την Ευρώπη που θα υποστήριζε την Τουρκία. Ο Τραμπ απομονώθηκε αφού οι ΗΠΑ έμειναν πίσω και τότε η Τουρκία θα επιχειρήσει πόλεμο με Ελλάδα για να κρύψει την αποτυχία στη Συρία.

WTF?

WTF?

Πάλι στα 4 ο πρακτορίσκος Πούτιν

Αφού πρώτα γάβγισε το γιουσουφάκι του σουλτάνου, μετά εξαφανίστηκε με την ουρά στα σκέλια παρατώντας τον δήθεν προστατευόμενό του στο έλεος του Αλλάχ

Βαραμε πρωτα - ερευναμε μετα

Ασσαντ.. ο Σανταμ Χουσεϊν του 2018. Ο ενας ειχε "πυρηνικα" και τον βομβαρδισανε μεχρι αηδιας - τα οποια δεν βρεθηκαν ποτε. Και ο αλλος εχει τωρα χημικα τα οποια χρισημοποιει σε ενα πολεμο που ουσιαστικα εχει κερδισει. Χμμ..

S

Μάθε πρώτα, γιατί χρησιμοποίησε χημικά και μετά μίλα. Για να ξέρεις λοιπόν και σύμφωνα από αναφορές πολλών, τα γεγονότα έγιναν ως εξής: Ο Άσαντ πράγματι είναι ο νικητής, στην περιοχή, που βομβαρδίστηκε. Νικητής όμως λόγω των επιθέσεων των Ρώσων και των Ιρανών, που του παρέχουν όπλα, μέχρι να "καταλάβει" περιοχές. Λόγω του τρόμου, που αυτοί προκαλούν και των γυναικόπαιδων, που υπάρχουν, οι περισσότεροι αντίπαλοι του Άσαντ, με τη βοήθεια του ΟΗΕ, είχαν αρχίσει να αποσύρονται με λεωφορεία, έπειτα από συμφωνία, με τον Άσαντ. Όμως ΜΙΑ οργάνωση (από τις πιο φανατικές των αντιπάλων του), που δεν είχαν δικές τους οικογένειες, στην περιοχή, δεν δέχτηκαν να αποχωρήσουν και είπαν ότι θα συνεχίσουν τον πόλεμο (σπίτι-σπίτι). Μάλιστα έχουν πιάσει ομήρους οικογένειες, που τις έχουν εγκαταστήσει σε πολύ βαθιά υπόγεια και τούνελ, για να κάνουν συνεχώς πολεμικό παιχνίδι. Γνωστότατο ζήτημα σε όλους τους εμφυλίους (και τον δικό μας) και μάλιστα έγκλημα πολέμου. Ο γελοίος ο Τραμπ, βγαίνει και λέει "Θα φύγουμε από τη Συρία". Ο Άσαντ, που ξέρει ότι για να ξετρυπώσει τους τελευταίους αυτούς μαχητές, θα πρέπει να βάλει τώρα τους δικούς του να περνάνε σπίτι-σπίτι, λαγούμι-λαγούμι (οι Ρώσοι δεν τα κάνουν αυτά), σου λέει θα ρίξω χλώριο (λένε και σαρίν), που φτάνει μέχρι τα κατάβαθα στα λαγούμια και όποιος πεθάνει, όποιος ζήσει. Και πέθαναν εκατοντάδες, κυρίως οι όμηροι. Και πήρε όλη αυτή την περιοχή, χωρίς άλλες μάχες. Τώρα, οι δικοί του (και οι Ρώσοι), ψάχνουν τους ζωντανούς, που ήταν στα κινηματογραφημένα αποσπάσματα, όπως και τους γιατρούς και όσοι δεν πουν, ότι τους έδωσαν λεφτά οι Εγγλέζοι και το BBC, να βγουν και να "κάνουν" ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν, "bye-bye". Αυτά είναι τα περιστατικά κι εσύ πες, ποιοι είναι οι καλοί, ποιοι οι κακοί και όπως πάντα βρίζε τους Δυτικούς, γιατί ο Πούτιν είναι ο "Άγγελος του Ξανθού Γένους".

Νικος

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν ο Άσαντ όντως χρησιμοποίησε χημικά. Το μόνο που ενδιαφέρει τους περισσότερους εδώ είναι να πουν την μπαρούφα τους με παντελή αδιαφορία για το αν όντως δηλητηρίασαν γέρους γυναίκες και βρέφη. Κι όμως αυτή η αδιαφορία για την ανθρώπινη κατάσταση στο βωμό της ιδεολογικής ορθότητας είναι το χειρότερο χημικο όπλο κατά της κοινωνίας. Αυτό το ιδεολογικό μισος διέλυσε τη Συρία. Το να μιλας για "Αμερικανούς", "Ρώσους", "χημικά" κλπ σα να είναι γαριδάκια που δεν αφορούν πόνο και δυστυχία.

MIK

Πλησίαζε η ημερομηνία λήξης και έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ή να αποσυρθούν πριν τους πιάσει η αγορανομία. Η απόσυρση κοστίζει, οπότε...

Μάνος

Εδώ και πόσα χρόνια είναι αυτός ο πόλεμος στην Συρία. Εάν ήθελαν οι μεγάλες δυνάμεις θα το είχαν λήξη αυτόν τον πόλεμο που υπάρχει εδώ και πόσα χρόνια αλλά δεν τους συμφέρει γιατί παίζονται μεγάλα συμφέροντα..

Σελτζουκος

Φοβηθηκαν οι ΝΑΤΟικοι την "μαριονετα" του Καλιφη Ερντογαν τον Πουτιν για αυτο κανουν οτι κανουν εμπαργκα και βαζουν χωρες στο ΝΑΤΟ πιο μικρες και απο τους Ελληνες που ζουν στην Πολη

Ηλίθιος αμερικανοδουλοι ή έμμισθος πρεσβείας

Όλα τα χημικά καταστράφηκαν. Οι έξυπνες βόμβες δεν τα άφησαν να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα και να σκοτώσουν άμαχο πλυθησμό. Η ενσωματωμένη ηλεκτρική σκούπα στην κεφαλή του πυραύλου τα ρουφηξε όλα. Για να καταλάβουμε τις δυνατότητες της σκούπας του πυραύλου όταν ένα βαρελι βόμβα ανατινάζεται σκοτώνει δεκάδες. Η σκούπα όμως ρουφήξε τα χημικά όλων των χιλιάδων βαρελιών που ήταν αποθηκευμένα. Όποιος πιστεύει ότι τέτοια σκούπα δεν υπάρχει και η διαρροή δεν υπήρξε γιατί απλούστατα οι αποθήκες δεν είχαν γραμμάριο χημικών ουσιών είναι ρωσοφιλος. Κομουνιστής, άνεργος, χαζός , χρυσαυγιτης, φασίστας. God bless America . The freedom country

Μάνος

Ανακύκλωση πυρομαχικων από μεγάλες αμερικανικες βιομηχανίες.

Μπετοβλακας

Τουλαχιστον κανουν ανακυκλωση μην προκαλεσουν και κανενα προβλημα στο περιβαλλον

Ρεε

π....δες αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους,,βόμβα να έρθει στα σπίτια σας,,έχετε καταστρέψει ζωές για τα συμφέροντα σας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zeeeland

Η συμβολική πράξη αλληλεγγύης της 24χρονης αστυνομικού προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση - «Η Νέα Ζηλανδία πενθεί μαζί σας, είμαστε όλοι ένα», δήλωσε σε συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντεν.

algerie

Η Αλγερία αποτελεί θέατρο, από τις 22 Φεβρουαρίου, πρωτοφανών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας κατά του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 20 χρόνια

colombia_seismos

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 58 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Armenia, με πληθυσμό πάνω από 300.000 κατοίκους και 132 χιλιόμετρα βόρεια του Cali, με πληθυσμό πάνω από 2,9 εκατ. κατοίκους