Συνάντηση για τη Συρία πραγματοποιούν αύριο στο Λονδίνο Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ

syria_airstrikes

Στόχος είναι να συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις – Γερμανία και Γαλλία θα επιδιώξουν επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας    

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα έχουν συνομιλίες αύριο στο Λονδίνο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ο συντονισμός των τεσσάρων χωρών σε επίπεδο ενεργειών, μετά τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

«Αύριο στο Λονδίνο, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ της Γαλλίας, της Βρετανίας, των ΗΠΑ και (της Γερμανίας) κατά τη διάρκεια των οποίων θα συντονίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας» είπε ο Μάας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον Μάας, η πρωτοβουλία θα συζητηθεί και από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι η χώρα του μαζί με τη Γαλλία θα επιδιώξουν να δώσουν ώθηση σε μια νέα προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο με στόχο την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Συρία.

«Θα εργαστούμε από κοινού με τη Γαλλία για τη συγκρότηση ενός διεθνούς σχήματος κρατών με επιρροή, που μπορεί να παράσχει μια νέα δυναμική για την πολιτική διαδικασία» υπογράμμισε ο Μάας, τονίζοντας επίσης ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει τους δεσμούς της σε διμερές επίπεδο για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα υιοθετήσει μια «εποικοδομητική» στάση επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20396439

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισε ότι εάν οι κατηγορίες κατά του γιου του αποδειχθούν αληθινές, θα πρέπει να πληρώσει – Είναι το πρώτο σημαντικό σκάνδαλο που αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας