Eurocontrol: «Σήμα κινδύνου» 72 ωρών για τις πτήσεις - Μυρίζει μπαρούτι στη Συρία

syria_mea

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και επτά πολεμικά πλοία - Ρωσικό μαχητικό πέταξε κοντά σε γαλλική φρεγάτα - Σε κατάσταση συναγερμού οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο - Προειδοποιεί για επιπτώσεις η Μόσχα

Προειδοποίηση στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, την ώρα που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί τους πιστεύεται πως ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να έγινε με νευροπαραλυτικό αέριο στη Ντούμα το Σάββατο.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Μυρίζει μπαρούτι στην ανατολική Μεσόγειο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετά την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να έγινε στην πόλη Ντούμα της Συρίας την 7η Απριλίου. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.

ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία αποφάσισαν ότι η διπλωματία δεν αποφέρει αποτέλεσμα και οι δύο πρώτες δείχνουν ότι είναι ένα βήμα πριν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ενώ η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και όλα αυτά με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, καθώς μια γενικευμένη σύρραξη δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

Η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη από την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία.

Συγκεκριμένα το αεροπλανοφόρο σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham». Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα βρίσκεται και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.

Αυτή θα περιλαμβάνει «επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους», θα παράσχει «την ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία στην ασφάλεια, ενώ θα προωθήσει τη ναυτική παρουσία» στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το «Harry S. Truman» θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt» και τον στόλο που το συνοδεύει, που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.


Το τεταμένο κλίμα φαίνεται και από το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ένα ρωσικό αεριωθούμενο πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών σύμφωνα με πηγή του γαλλικού πολεμικού ναυτικού.

Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point. Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα Aquitaine το Σαββατοκύριακο και ήταν πλήρως οπλισμένο.

Η γαλλική φρεγάτα Aquitaine φέρει 16 πυραύλους κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους- αέρος. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε μια πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

Παράλληλα, σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα επιδρομές εντός των εδαφών της Συρίας και προφανώς εναντίον θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τη βρετανική ηγεσία, οι βάσεις στην Κύπρο αναμένεται να υποδεχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale, τα οποία θα απογειωθούν από τη βάση St Dizier στη Γαλλία, έτοιμα να επιχειρήσουν μαζί με βρετανικά αεροσκάφη στη Συρία.

Την ίδια ώρα πάντως η Ρωσία προειδοποιεί για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις» και διαψεύδει τα περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να «απόσχει» από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης που πιθανόν σχεδιάζει εναντίον της Συρίας εξαιτίας μιας επίθεσης που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα, η ευθύνη για την οποία προσάπτεται από την Ουάσινγκτον στη Δαμασκό.

«Οι απειλές που διατυπώνετε έναντι της Συρίας θα έπρεπε να μας ανησυχούν, όλους μας, διότι μπορεί να βρεθούμε στα πρόθυρα ορισμένων πολύ λυπηρών και σοβαρών γεγονότων», είπε ο Νεμπένζια απευθυνόμενος στην αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

«Για άλλη μια φορά σας ζητώ, για άλλη μια φορά σας εκλιπαρώ, να απόσχετε από την υλοποίηση των σχεδίων που καταρτίζετε αυτή τη στιγμή για τη Συρία», πρόσθεσε ο Νεμπένζια, λίγη ώρα αφότου απορρίφθηκε σχέδιο απόφασης που είχε προτείνει η Ρωσία -το τρίτο που καταψηφίστηκε κατά σειρά- και τασσόταν υπέρ της διενέργειας έρευνας για την επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

KKK

Έρχεται παγκόσμια σύρραξη. Ο τρελός δεν είναι ο Κιμ αλλά ο Τραμπ και το Αμερικανικό κατεστημένο. Άντε να βρούμε που θα κρυφτούμε με τους ψυχοπαθείς

ΦΦΦ

Πρόσεχε τα ληγμένα, δεν τα αντέχεις κακομοίρη μου!!!

IAN

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΙΡΑΝ,ΣΥΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ-U.S.A. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΗΔΗΣΗΣ") 1. "ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ" ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ-U.S.A-Μ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ. 2. ΑΓΟΡΑ F-35 3. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ Φ.ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ U.S.A KAI ΙΣΡΑΗΛ (ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΗΔΑΣ ΣΤΑ 12ν.μ) 4. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ "ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ",ΜΑΡΞ,ΠΟΥΤΙΝ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ-ΣΥΡΙΟΥΣ-ΑΦΓΑΝΟΥΣ........ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..... 5. ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ......ΔΥΝΑΤΟΥ !!!! 6. ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ......ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΥΣΗ-ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ-

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΩΣΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ Φ16 ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ....ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ 85 Φ16 VIPER ΓΑΜ...Σ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Φ35 ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ

Εγκαθετος

Για πειτε Ελληναραδες για τις προφητειες και τους γεροντες...χαχαχα

zz

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και επτά πολεμικά πλοία ? Το αεροπλανοφόρο και τα αλλά πλοία ΣΗΜΕΡΑ θα ξεκινήσουν από την ναυτική βάση του Norfolk Naval Station της Βιρτζίνια , θα χρειαστούν μερικές μέρες να φτάσουν στην Μεσόγειο , ξέρουν οι Αμερικανοί ότι άλλο να λένε μεγάλα λόγια και άλλο να τα έχεις σε αδράνεια , πάντως οι Ρώσσοι προσέχουν τα λόγια τους , άρα εφόσον ο Γερασιμοβ έκανε την δήλωση ότι θα βυθίσουν τα πλοία από όπου θα εκτοξεύονται οι πύραυλοι τότε να περιμένουν στα σίγουρα οι Δυτική τα αντίποινα , τέτοιου είδους αποφάσεις δεν ανακοινώνονται εν αγνεία του αρχιστράτηγου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσσίας , δηλαδή του Πουτιν .

γιαννης

δεν το πιστευω αυτο που γραφεις...ο 6ος αμερικανικος στολος στο ισραηλ δεν σου φτανει???3-4 αεροπλανοφορα 40 πλοια ελικοπτερα και 350 αεροπλανα ...ποια βιρτζινια...στην κυπρο ηταν με κατευθηνση ισραηλ

@ zz

Eσύ [...] πρέπει να γράφεις από τη Ρωσική Πρεσβεία... Είναι τόσο γελοία τα σχόλιά σου, έγινες πλέον γραφικός Βελοπουλος..

ΝΝ

Ρε να και ο καμμένος εγκέφαλος...χαχαχαχχχαα

Vladimir

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ έψαχναν τις αφορμές για να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Εάν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση δεν θα επιτρεπόταν να γίνουν αυτά. Υπήρχε τσαγανό. Η Ρωσία σήμερα έχει λογική εξωτερική πολιτική. Όμως, έχοντας απέναντι τους ψυχοπαθείς δολοφόνους που βλέπουν μόνο χρήμα και όχι ανθρώπους έχει άραγε τα μέσα να αποτρέψει την περαιτέρω καταστροφή της Συρίας ; Η Συρία έχει S-400 και δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει γιατί πρέπει να πάρει άδεια από τη Μόσχα. Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι έχει όπλα που δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει ούτε σε 30 χρόνια. Αλλά φαίνεται ότι είναι μόνο λόγια.

Leonid

Οταν διελυσαν την ΕΣΣΔ τα πανηλιθια μελη του κομματος για να το παιξουν καπιταλιστες , ποτε δεν φανταστηκαν οτι θα καταντησουν εδω που ειναι.Οι δυτικοι δεν θελουν τη Συρια, αλλα τη Ρωσια. Και θα την παρουν, αφου οι γελοιοι ολιγαρχες αμφιταλαντευονται αναμεσα στις μαφιοζικες μπιζνες τους, στα χρηματα που εχουν βγαλει εξω απο τη Ρωσια και στα συμφεροντα της χωρας τους.Τους αρχισαν με τον Σκριπαλ, τους δοκιμασαν προχτες με την επιθεση των ισραηλινων μαχητικων, ειδαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΡΙΞΑΝ, καταλαβαν οτι ειναι μονο λογια και τωρα θα χτυπησουν και τις ιδιες τις ρωσικες βασεις. Στο τελος ο Πουτιν θα καταντησει να διαφημιζει πιτσες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alv0000

Στην ύπαιθρο διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι σε Τίρανα και Δυρράχιο - Αισθητός σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ που ήταν ο ισχυρότερος των τελευταίων δεκαετιών - Ανησυχία σε Ήπειρο - Ιόνιο που έγινε ασθητός - Δείτε βίντεο

2
000_1KH85O

Ο σεισμός  έγινε αισθητός σε Ήπειρο, Κέρκυρα: Εκατόν πέντε άνθρωποι  τραυματίστηκαν από τις δύο  σεισμικές δονήσεις 5,6 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  - Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές 7 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές 

109
paris_main

Σπασμένες βιτρίνες, ζημιές σε τράπεζες, φλεγόμενα αυτοσχέδια οδοφράγματα - Περίπου 1.000 «ριζοσπάστες» των Black Blocs παρεισέφρησαν  στην πορεία για το κλίμα και την μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης - Π ροσήχθησαν 164 άτομα και τέθηκαν υπό κράτηση οι 111