Βασανιστικός θάνατος για Ρωσίδα που... ταριχεύτηκε ζωντανή εξαιτίας ιατρικού λάθους!

Βασανιστικός θάνατος για Ρωσίδα που... ταριχεύτηκε ζωντανή εξαιτίας ιατρικού λάθους!

Αντί να της βάλουν ορό, της έβαλαν φορμαλδεϋδη

ekaterina
Μαρτυρικό θάνατο βρήκε μια νεαρή γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία εξαιτίας ενός φρικιαστικού ιατρικού λάθους ταριχεύτηκε ζωντανή μετά από χειρουργείο στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 27χρονη Εκατερίνα Φεντιάεβα είχε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης Ουλιανόβσκ (όπου διέμενε με τον σύζυγό της Ιγκόρ) για μια επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατά την επέμβαση δεν παρουσιάστηκαν καθόλου επιπλοκές, λίγες ώρες αφότου βγήκε από το χειρουργείο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά εξαιτίας ενός ολέθριου ιατρικού λάθους.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, η νοσηλευτική ομάδα της κλινικής, αντί να χορηγήσει στη νεαρή γυναίκα ορό, της χορήγησε κατά λάθος διάλυμα φορμαλίνης. Το διάλυμα περιείχε τη γνωστή σε όλους μας φορμαλδεϋδη, που χορηγείται σε πτώματα ώστε να παρεμποδίσει την αποσύνθεσή τους. Παρά το γεγονός ότι το λάθος έγινε σύντομα αντιληπτό και ο τοξικός ορός αφαιρέθηκε, η ζημιά που είχε προκληθεί στον οργανισμό της νεαρής γυναίκας ήταν μη αναστρέψιμη.



Σύμφωνα με την μητέρα της, η 27χρονη υπέφερε με φρικτούς πόνους για δύο 24ωρα προτού τελικά πέσει σε κώμα. Οι γιατροί κατόπιν την σύνδεσαν σε μηχάνημα μηχανικής υποστήριξης της ζωής και χρειάστηκε αρκετές φορές να την επαναφέρουν, όταν σταματούσε η καρδιά της. Τελικά, η θαρραλέα κοπέλα κατάφερε να ξυπνήσει από το κώμα μετά από μερικές ώρες, αλλά εξέπνευσε τελικά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η μητέρα της στην Daily Mail, η αδιαφορία των γιατρών τις πρώτες ώρες αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος ήταν εγκληματική. Οι προσπάθειες τους να συγκαλύψουν την υπόθεση είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν σημαντικά τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν, καταγγέλλει η γυναίκα που χαρακτηρίζει δολοφόνους τους γιατρούς του παιδιού της.

Η κηδεία της νεαρής γυναίκας πραγματοποιήθηκε εχθές και οι αστυνομικές Αρχές της Μόσχας διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης