Μέρκελ και Τραμπ θα συναντηθούν στις ΗΠΑ στις 27 Απριλίου

«Ας ελπίσουμε», σχολιάζει η εφημερίδα «Bild» στην ιστοσελίδα της, «ότι αυτή τη φορά,η συνάντησή τους θα είναι καλύτερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο, όταν η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να σφίξει το χέρι του Τραμπ

Στις 27 Απριλίου η Γερμανίδα καγκελάριος σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο,Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη πολλές πηγές.

«Ας ελπίσουμε», σχολιάζει η εφημερίδα «Bild» στην ιστοσελίδα της, «ότι αυτή τη φορά,η συνάντησή τους θα είναι καλύτερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο, όταν η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου για να σφίξει το χέρι του Τραμπ.

H «συνάντηση – αναμέτρηση των δύο πλευρών του Ατλαντικού», όπως είχε χαρακτήρισε ο διεθνής Τύπος τις συνομιλίες των δύο ηγετών τον Μάρτιο του 2017 στην Ουάσιγκτον, ξεκίνησε «χωρίς χειραψία»,κάτι που «αρνήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ η καγκελάριος το αντιμετώπισε με επαγγελματικό χαμόγελο».

Ήταν η στιγμή που οι φωτογράφοι τους ζητούσαν να ανταλλάξουν χειραψία για να απαθανατίσουν τη στιγμή.Ακούγοντας τις… εκκλήσεις, η Μέρκελ απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντάς του την εξής ατάκα, η οποία ακούστηκε από τα μικρόφωνα:«Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια«; Ο Τραμπ δεν αντέδρασε καν.Δεν άκουσε; Προσποιήθηκε πως δεν άκουσε; Μόνο εκείνος ξέρει! Η Μέρκελ πάντως όταν κατάλαβε πως δεν υπήρχε ανταπόκριση, γύρισε ξανά το βλέμμα της προς τους φωτογράφους κοιτάζοντας αμήχανα...

Credit: Saul Loeb / AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr