O Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός ομολογεί: Η ΜΙΤ απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες!

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ μετά τη δημόσια ομολογία για τη δράση της ΜΙΤ, δεν έμεινε σε αυτό και προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις σε ξένες χώρες θα συνεχιστούν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Σε πολλές χώρες έχει απλώσει τα «δίχτυα» της η Τουρκική MIT αφού όπως φαίνεται Τούρκοι πράκτορες έχουν «συλλάβει» 80 άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους έχουν μεταφέρει στην Τουρκία.

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων 
από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνη στη δράση της MIT.



Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ (Bekir Bozdag) προανήγγειλε πως οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν.


«H ΜΙΤ έχει ως αποστολή τη συλλογή πληροφοριών. Δώσαμε στην MIT την αρμοδιότητα να διεξάγει επιχειρήσεις και στο εξωτερικό. Η ΜΙΤ μπορεί ακόμα να διεξάγει επιχειρησιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. (...) Εδώ βλέπουμε την επιτυχία της ΜΙΤ, συγκέντρωσε 80 γκιουλενιστές σε 18 χώρες», σημείωσε.

Παράταση έκτακτης ανάγκης

Με τη δικαιολογία των γκιουλενιστών, η Τουρκία παρατείνει όλο και περισσότερο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, κάτι που δίνει στον Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν και τις μυστικές υπηρεσίες, αυξημένες αρμοδιότητες.

«Η ανάγκη για επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης είναι προφανής. Αν εγκριθεί από την Βουλή, θα παραταθεί και πάλι» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Habertürk TV, ο Μποζντάγ.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ εφάρμοσε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 20 Ιουλίου 2016 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου. Παρατάθηκε για έκτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 2018 κάτι που σημαίνει πως ολοκληρώνεται στις 19 Απριλίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr