Βρετανία: «Σα να σε βιάζουν» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που υπέστησαν εξορκισμό

Βρετανία: «Σα να σε βιάζουν» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που υπέστησαν εξορκισμό

Τρεις άνθρωποι μιλούν για "δοκιμασίες" που τους τραυμάτισαν - «Μου είπαν πως η 4χρονη κόρη μου δεν πάσχει από αυτισμό αλλά είναι δαιμονισμένη», δηλώνει ένα από τα θύματα

ξορκισμος
Τρία άτομα που υποβλήθηκαν σε εξαναγκαστικό εξορκισμό μιλούν για την τραυματική εμπειρία τους στον βρετανικό Guardian.

Η Μέλανι ταλαιπωρούνταν από πολλές δυσκολίες στην προσωπική της ζωή - ο άντρας της την κακοποιούσε, η κόρη της διεγνώσθη με αυτισμό - μέχρι που ο κληρικός και αρκετοί ακόμη ιερείς της Αγγλικανικής της Εκκλησίας της είπαν ότι πρέπει να λυτρωθεί.

"Μου είπαν πως τα πράγματα πηγαίναν πολύ λάθος στη ζωή μου και ότι αυτό μάλλον οφειλόταν σε κάποιο δαίμονα που με είχε καταλάβει. Αν αυτός ο δαίμονας έβγαινε από μέσα μου, τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα", δηλώνει η Μέλανι.

Το 2015, η μέλανι λιποθύμισε κατά τη διάρκεια της εκκλησιαστικής χωρωδίας. "Καθώς ανακτούσα τις αισθήσεις μου, μου είπαν ότι τους κοίταξα με ένα πρόσωπο που δεν ήταν ανθρώπινο και πως τους χλεύασα. Μου έιπαν πως επρόκειτο για πνεύμα".

"Αντί να μου δώσουν τις πρώτες βοήθειες, με πήγαν κατ' ευθείαν για προσευχή και με κράτησαν εκεί με εξαναγκασμό για τουλάχιστον τρεις ώρες, παρότι υπέφερα. Αργότερα εξακριβώθηκε πως είχα κάποια μορφής ωτ΄τιδα και βουητό στα αυτιά μου, και πως αυτή ήταν η αιτία της λιποθυμίας".

Ωστόσο το μαρτύριο της Μέλανι δεν είχε ολοκληρωθεί. Μερικούς μήνες αργότερα, όπως αναφέρει, την πήραν με τη βία από το σπίτι της και την μετέφεραν στο σπίτι ενός αγνώστου. "Τα πράγματα πήραν πολύ παράξενη τροπή. Με έριξαν στο πάτωμα και μου φώναζαν στο πρόσωπο, λέγοντας πως τα πνεύματα είναι μέσα μου και πως θα γκρέμιζα την εκκλησία. Ουσιαστικά με ανάγκασαν να αρρωστήσω. Αυτό συνεχίστηκε για ώρες μέχρι που λιποθύμισα. Μου΄ειπαν αν μην το πως σε κανέναν και πως δεν πρέπει να ξαναπατήσω στην εκκλησία για έξι μήνες, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι οι δαίμονες είχαν φύγει. ήμουν σε κατάσταση σοκ".

Ένα από τα άτομα που εξανάγκσαν τη Μέλανι μάλιστα της είπαν πως η 4χρονη κόρη της πιθανόν δεν είναι αυτιστική, αλλά δαιμονισμένη, και πως χρειάζεται και αυτή λύτρωση".

Ένα ακόμη θύμα εξαναγκαστικού εξορκισμού, η Σου περιγράφει τη διαδικασία σαν "βιασμό".

"Συνέβη μέρα μεσημέρι από μια γιατρό. Με ξάπλωσε σε ένα τραπέζι, μου άρπαξε τα χέρια και με κρατούσε δυνατά, ήμουν ανίκανη να κουνηθώ. Δε μπορούσα να ξεφύγω από τα χέρια της. Δε μου μίλησε αλλά ουτε και με κοίταξε. Μετά άρχισε να ψέλνει και να προσεύχεται σε μια ακατανόητη γλώσσα. Εγώ έκλαιγα συνεχώς και την παρακαλούσα να με αφήσει να φύγω, ήμουν τρομορκατημένη.

Κλείσιμο
Ο Κρις ήταν μόλις 23 χρονών όταν υπέστη αναγκαστικό εξορκισμό πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, από ενα χριστιανικό κίνημα γνωστό ως Πεντηκοστιανισμό.

"Είχα ήδη υποστεί εκχριστιανισμό στα 17 μου, όταν και ένιωθα τύψεις για τη σεξουαλικότητα μου", εκμυστηρεύεται στον Guardian.

"Κατά τον εξορκισμό τρεις άντρες με κρατούσαν δεμένο έχοντας μια Βίβλο στο μέτωπο μου. Αργότερα μου είπαν να μη μιλήσω σε κανέναν γι αυτό. Μου πήρε πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσω πως ουσιαστικά με είχαν ακκοποιήσει σωματικά", καταλήγει ο Κρις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης