Σε παροξυσμό ο Γιλντιρίμ: Το μέλλον της Ευρώπης έχει αφεθεί στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων

ftgyukgy

«Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ» - «Η Ελλάδα κρατά στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο»

«Με αυτούς που παρέδωσαν το μέλλον μιας ολόκληρης Ευρώπης στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ του ΟΗΕ με δημοψήφισμα, αυτή η ένωση σήμερα δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά», ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μία ημέρα μετά τη σύνοδο της Βάρνας.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα αποδεχθεί την Τουρκία ως μέλος της και πρόσθεσε πως «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. και δεν μπορούμε να της επιτρέψουμε να φθείρει τη χώρα μας που διατηρεί την προοπτική για πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συνέχεια σημείωσε πως «με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός, κι εδώ υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως «για την πλήρη ένταξη έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από αυτά έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά, μα 14 είναι μπλοκαρισμένα».

Για τη σύνοδο της Βάρνας, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σχολίασε ακόμα πως «η Τουρκία όπως πάντα συμπεριφέρθηκε ανοιχτά και ειλικρινώς αλλά παρόλα αυτά δεν είδαν κανένα σημάδι για μια προσέγγιση σε δίκαιο επίπεδο της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία» και κατέληξε λέγοντας πως «εξαρτάται από την Ευρώπη για το αν θα προχωρήσει με ένα ανοιχτό όραμα ή αν θα προχωρήσει κλεισμένη στο καβούκι της».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Ρένος

Όσα χρόνια και να εχουν περάσει , τα ίδια βλαχοφασιστόμουτρα είστε , είτε αναγνώστες , είτε σχολιαστές. (Αφιέρωμα σ' αυτούς που θα κόψουν το σχόλιο αυτό)

Μ. Κοράλης

1. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις ,πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς όπως του Πρωθυπουργού . 2. Ο Μακάριος ,όταν αποχώρησαν οι Τουρκοκύπριοι από την Βουλή της Κύπρου ,έκανε το σφάλμα να τους αναπληρώσει με Ελληνοκύπριους . Αν άφηνε κενές τις θέσεις μέχρι νέας συμφωνίας , τότε και τυπικά θα αντιπροσώπευε όλη την Κύπρο , οι δε γεωτρήσεις θα ήταν όλου του Κυπριακού κράτους .Τελικά όλη μας η ιστορία αποτελείται από σφάλματα της πολιτικής και όχι μόνο του θρόνου που είπε ο γέρο-Καραμανλής .

gtp

Εκει, εκει στη Δ εθνικη με τους υπολοιπυς υπαναπτυκτους. Που θες και Ευρωπη κακομοιρη. Τιποτα ρε, δεν παιρνετε τιποτα. Απο μας μονο πουτσα και τιποτε αλλο.

KP

Αναρωτιέμαι ποιό νόημα νά επιτρέπονται τέτοια "σχόλια". Είναι ΄γλώσσα χαμαιτυπίου?. Αμφιβάλλω, ούτε εκεί έχουν λόγο νά βρίζουν.

Γιώργος

Η Τουρκία έχει συγκεκριμένη πολιτική. Περίμενε την συνάντηση με τον καταληψία και μετά άρχισε να ξεδιπλώνει την πολιτική της έντασης. Περίμενε την συνάντηση στην Βάρνα και τώρα θα ξεδιπλώσει την πολιτική της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Βρήκαν και τα κάνουν . Εσείς αν είχατε απέναντί σας τον εθνομηδενιστή -μισητό από τους περισσότερους Έλληνες άθεο καταληψία τι θα κάνατε πατριώτες???????.

Εσύ...

...και οι εφιάλτες σου ναυάγιο...

jiannis

βρε γιωργο ,ξυπνησες μια μερα και ηταν το 2015 ??????

αυτή είναι η αλήθεια πίθηκε

Ότι είναι ανατολικά του Ευφράτη πάει στους συμμάχους των αμερικανών, το SDF (επινόηση δική τους αυτό το σχήμα). Θα το κολλήσουν αργότερα στο ιρακινό Σιντζάρ (έχει λόγο που το αναφέρει ο Έρντογάν) και θα έτσι θα έχουν μια συνέχεια μέχρι το ιρακινό Κουρδιστάν. Η γεωπολιτική ήττα της Τουρκίας: ΔΕΝ φεύγει ο Άσσαντ που τους το είχαν υποσχεθεί. ΔΕΝ τους συμπεριελάμβαναν στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον (μοιρασιά) της Συρίας. Αυτός είναι ο λόγος που ήγαν με τους Ρώσους. Με τον Πούτιν πήραν μέρος στις συνομιλίες στην Αστάνα. Εκεί καθορίστηκαν ζητήματα όπως η τύχη του Χαλεπίου, της Αφρίν, της ανατολικής Γούτα, της Ιντλίμπ και αρκετών ακόμα. Όταν άρχισε να παραπαίει το καθεστώς Άσαντ το 2015, οι Ρώσοι που είναι και οι υπεύθυνοι για τη Συρία, παρενέβησαν για να τον σώσουν έχοντας και το ΟΚ των αμερικανών. Η αθρόα εισαγωγή αντιαρματικών TOW από τους σουνίτες τον προηγούμενο χρόνο στο πεδίο της μάχης, εξαφάνιζε τα συριακά τεθωρακισμένα με ταχύτατους ρυθμούς. Ήταν ζήτημα χρόνου η πτώση του καθεστώτος μια που κρατιόταν με τη βοήθεια των αρμάτων. Δε θα είχε γίνει η συμφωνία αμερικανών-ρώσων, αν δεν είχαν δημιουργήσει οι σουνίτες το ΙΣΙΣ και αν οι τούρκοι είχαν στηρίξει το Κομπάνι όπως τους ζήτησαν οι αμερικανοί τότε. Το Κομπάνι εντάχθηκε στην αμερικανική σφαίρα μετά την πολιορκία του. Αρχικά επρόκειτο να πάρουν μόνο την επαρχία της Χάσακα. Αυτό το λάθος οι τούρκοι θα το θυμούνται για πάντα, γιατί το δημιούργησαν οι ίδιοι όταν ονειρεύονταν με τους άλλους βαρεμένους σαλαφιστές, κράτος της Σαρίας στην περιοχή. Αυτή προοπτική ήταν που έφερε κοντά τους δυο μεγάλους. Οι τουρκικές εμμονές οδήγησαν αργότερα και στην κατάληψη της Μανμπίζ. Λάθη πάνω στα λάθη από την τουρκική ηγεσία. Η ασπίδα του Ευφράτη και ο κλάδος ελαίας στο Αφρίν είναι παρηγοριά στον άρρωστο και ψήφοι στον Ερντογάν που προσπαθεί να επικοινωνήσει στο εσωτερικό της χώρας του μια τεράστια γεωπολιτική ήττα για νίκη.

xsx

Αμερικανικά στρατεύματα αναμένεται να αναπτυχθούν σύντομα στην κουρδική πόλη της Κόμπανι, στη βόρεια Συρία, η οποία βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία.

Bas

Δηλαδή το μέλλον της Ευρώπης είναι οι Τούρκοι; Αγαπημένε μου Μογγόλε, ζω στην Ευρώπη και σε πληροφορώ με μεγάλη σιγουριά, ότι οι ευρωπαίοι θα προτιμήσουν την αυτοκτονία από την ατίμωση και αν μπείτε στην Ευρώπη θα προτιμήσουν να πηδήξουν στη θάλασσα για να πνιγούν.

Αγύριγο κεφάλι

Προς Γκιλντιρίμ:________Μάστορα! Τουρκοκυπριακό "Κράτος" πριν το 1974 ΔΕΝ είχατε ΟΥΤΕ υπήρχε.____________Άσε τις (δήθεν) φωνές και τους δήθεν "εκνευρισμούς" και ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ γρήγορα ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και στην ΜΙΑ Κυπριακή Δημοκρατία, τα ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ!____________Από ΑΥΤΟ, ΔΕΝ μετακινούμαι εγώ, ούτε ΡΟΥΠΙ!.._______Ψιτ!__Θα έλθει η ...ωραία στιγμή που ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ!.. (Και λέγοντας και ένα ΤΡΑΓΟΥΔΙ-αμανέ, μάλιστα!..).__________To AΛΛΑΖΩ το ..."τροπάριο" κι εγώ περί Ελληνο-Τουρκικής φιλίας!..___________Όταν βλέπω "γαϊδουριές", τότε κινούμαι κι εγώ ...αναλόγως και ...αλλάζω ρότα!..

Ψαχνετε για κοροιδα

Εσεις βρε μογγολοι τι δουλεια εχετε στην Ευρωπη; Δεν το ξεραμε να ανοιξουμε τα συνορα μας, για να μας πλυμμηρησετε με εκατομμυρια μουσουλμανους.

yannis

Όχι θα το αφήσουν στα χέρια των μογγολων

Αγύριγο κεφάλι

Προς Γκιλντιρίμ:________Μάστορα! Τουρκοκυπριακό "Κράτος" πριν το 1974 ΔΕΝ είχατε ΟΥΤΕ υπήρχε.____________Άσε τις (δήθεν) φωνές και τους δήθεν "εκνευρισμούς" και ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ γρήγορα ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και στην ΜΙΑ Κυπριακή Δημοκρατία, τα ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ!____________Από ΑΥΤΟ, ΔΕΝ μετακινούμαι εγώ, ούτε ΡΟΥΠΙ!.._______Ψιτ!__Θα έλθει η ...ωραία στιγμή που ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ!.. (Και λέγοντας και ένα ΤΡΑΓΟΥΔΙ, μάλιστα!..).

Αγύριγος Στόκος

Τραγικό στην ηλικία σου να συνειδητοποιείς τα προφανή, ενώ κατά κανόνα βρίσκεσαι μέσα σε ένα σύννεφο αριστερόστροφης προκλητικής μπαρουφολογίας.

jiannis

Αγύριγος Στόκος 27/03/2018, 18:19 μην το αφησεις για πολυ ακομα αυτο διοτι θα ειναι πολυ αργα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

isis12

«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε πολίτες να βγαίνουν από σήραγγες και υπόγεια που είχε σκάψει το ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων 

maduro-neo

Ζήτησε από τον στρατό να του παρουσιάσει ένα «ειδικό σχέδιο ανάπτυξης» ώστε το σύνορο αυτό «να είναι απαραβίαστο, αήττητο, απλησίαστο» - Είναι πεπεισμένος ότι ο Τραμπ ετοιμάζει στρατιωτική παρέμβαση