Σε παροξυσμό ο Γιλντιρίμ: Το μέλλον της Ευρώπης έχει αφεθεί στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων

Σε παροξυσμό ο Γιλντιρίμ: Το μέλλον της Ευρώπης έχει αφεθεί στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων

«Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ» - «Η Ελλάδα κρατά στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο»

ftgyukgy
«Με αυτούς που παρέδωσαν το μέλλον μιας ολόκληρης Ευρώπης στα καπρίτσια των Ελληνοκυπρίων οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ του ΟΗΕ με δημοψήφισμα, αυτή η ένωση σήμερα δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά», ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μία ημέρα μετά τη σύνοδο της Βάρνας.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα αποδεχθεί την Τουρκία ως μέλος της και πρόσθεσε πως «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ε.Ε. και δεν μπορούμε να της επιτρέψουμε να φθείρει τη χώρα μας που διατηρεί την προοπτική για πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη συνέχεια σημείωσε πως «με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός, κι εδώ υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο», πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως «για την πλήρη ένταξη έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από αυτά έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά, μα 14 είναι μπλοκαρισμένα».

Για τη σύνοδο της Βάρνας, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σχολίασε ακόμα πως «η Τουρκία όπως πάντα συμπεριφέρθηκε ανοιχτά και ειλικρινώς αλλά παρόλα αυτά δεν είδαν κανένα σημάδι για μια προσέγγιση σε δίκαιο επίπεδο της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία» και κατέληξε λέγοντας πως «εξαρτάται από την Ευρώπη για το αν θα προχωρήσει με ένα ανοιχτό όραμα ή αν θα προχωρήσει κλεισμένη στο καβούκι της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης