Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων ψάχνει τον άνθρωπο που την έσωσε

Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων ψάχνει τον άνθρωπο που την έσωσε

«Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο που έγραφε «Βρυξέλλες». Ηταν ξανθός, κοντός και πολύ αδύνατος. Με φρόντισε, όπως επίσης και πέντε ακόμη άτομα. Θέλω να τον συναντήσω», δήλωσε χαμογελαστή η Nidhi Chaphekar

Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός σύμβολο των τρομοκρατικών επιθέσεων ψάχνει τον άνθρωπο που την έσωσε
Δύο χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών η 44χρονη σήμερα αεροσυνοδός, Nidhi Chaphekar, η οποία έγινε σύμβολο της ματωμένης 22ας Μαρτίου, επιστρέφει στην Ευρώπη. 

Με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό της, μιλά για την επάνοδό της στη βλεγική εφημερίδα RTL Info. Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που της έσωσαν τη ζωή, η αεροσυνοδός αναζητά έναν από τους διασώστες της. 

Η φωτογραφία με το ματωμένο της πρόσωπο, τη σκισμένη κατακίτρινη φόρμα της, τη γυμνή κοιλιά της και το γεμάτο στάχτες σώμα της έκανε το γύρο του κόσμου και φιγουράρισε στις πρώτες σελίδες πολλών εφημερίδων την ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.


Κλείσιμο
«Η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο μου δίνει φως. Είναι σαν τα φυτά, εάν το φροντίζεις το στρέφεις προς το φως, του δίνεις αέρα και εκεκίνο λάμπει. Είμαι αυτό το πολύ χαρούμενο φυτό που εκτίθεται στο φως, λέει η Nidhi. 




«Θέλω να συναντήσω τον άνθρωπο που  με έσωσε»

Μιλώντας για εκείνη την ημέρα περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια τις στιγμές που βίωσε μετά την επίθεση. 

«Είπα στο Θεό: Πρέπει να με κρατήσεις ζωντανή, άσε μου κάποιον δίπλα μου που να μπορεί να με βοηθήσει, που να με βγάλει από αυτήν την κόλαση», σημείωσε.

Όπως δήλωσε αναζητά έναν άνδρα που βρισκόταν στο χολ του αεροδρομίου και την βοήθησε μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο που έγραφε «Βρυξέλλες». Ηταν ξανθός, κοντός και πολύ αδύνατος. Με φρόντισε, όπως επίσης και πέντε ακόμη άτομα. Μας είπε "μείνετε εδώ, όλα θα πάνε καλά". Θα ήθελα πραγματικά να τον συναντήσω», δήλωσε.

«Ακόμη δεν μπορώ να εργαστώ»

Όπως είπε, δύο χρόνια μετά ακόμη δεν έχει λάβει την άδεια των γιατρών για να επιστρέψει στο επάγγελμά της. «Προς το παρόν, δεν είμαι εντελώς καλά για να εργαστώ ξανά ως αεροσυνοδός και δεν θέλω να θέσω τις ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο σε περίπτωση ανάγκης», εξήγησε.

Η αεροσυνοδός της Jet Airways είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, Ζαβεντέμ, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ.

Είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο Βέλγιο προτού επιστρέψει στην Ινδία.  Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε περισσότερες από 8 επεμβάσεις.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό του μετρό του Μόλμπεκ στο κέντρο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου 2016, στοίχισε τη ζωή συνολικά 35 ανθρώπων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης