Μπέπε Γκρίλο: Πρέπει να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα 20 χρόνια

Μπέπε Γκρίλο: Πρέπει να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα 20 χρόνια

Δηλώνει με έμφαση ότι για το κίνημά του οι προτεραιότητες είναι «οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, και-για τα επόμενα είκοσι χρόνια - ο ρόλος της Ιταλίας σε όλους τους τομείς-- από τον πολιτισμό μέχρι την οικονομία»

Στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

«Ευθύνη όλων είναι να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα είκοσι χρόνια», δηλώνει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και πόροι αρχίζοντας από τις συντάξεις. Το ετήσιο κόστος ενός ηλικιωμένου είναι διπλάσιο από εκείνο του παιδιού. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στις καρέκλες», προσθέτει ο Γκρίλο.

Σε σχέση με ενδεχόμενες πολιτικές και κυβερνητικές συμμαχίες των «πεντάστερων», τονίζει ότι «μπορεί να τελείωσε η εποχή των βωμολοχιών, αλλά εκείνη των υπόγειων συμφωνιών δεν πρόκειται να αρχίσει», διότι «δεν θα υπάρξει γενετική μετάλλαξη του κινήματος». «Εμείς είμαστε λίγο χριστιανοδημοκράτες, λίγο δεξιοί, λίγο αριστεροί και λίγο κεντρώοι. Μπορούμε να προσαρμοσθούμε στα πάντα. Υπό τον όρο να βρουν εφαρμογή οι ιδέες μας», δηλώνει ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων. Kαθιστά σαφές παράλληλα ότι πλέον ο πολιτικός αρχηγός του κινήματος είναι ο Λουίτζι Ντι Μάιο και «κάποιες απαντήσεις πρέπει να δώσει εκείνος».

Με αναφορά στην Ευρώπη, δε, εκτιμά ότι «πρέπει να επανασυντεθεί, αλλά με καινούριο τρόπο», διότι «το πρόβλημα δεν είναι ο ενιαίος αυτός χώρος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεται». Ο Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στην La Repubblica υπογραμμίζει επίσης ότι «θα συνεχίσει να είναι η φωνή όσων δυσκολεύονται να τραβήξουν μπροστά όπως και των ενεργών μελών που μάχονται για να αλλάξουν την Ιταλία, την Ευρώπη και των κόσμο».

Δηλώνει με έμφαση ότι για το κίνημά του οι προτεραιότητες είναι «οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, και-για τα επόμενα είκοσι χρόνια - ο ρόλος της Ιταλίας σε όλους τους τομείς-- από τον πολιτισμό μέχρι την οικονομία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

texas

Ο πατέρας άφησε τα παιδιά μόνα τους για μία ώρα και 40 λεπτά προκειμένου να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ - Ο 26χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες, καθώς, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να μετριάσει τις ευθύνες του

gruevski

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας, το γραφείο Ασύλου πήρε απόφαση, που είναι θετική για τον τέως πρωθυπουργό της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι – Τα Σκόπια είχαν κάνει διάβημα στη Βουδαπέστη θέλοντας να αποτρέψουν την εξέλιξη

4