Ποια ήταν η τελευταία προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ για την ανθρωπότητα;

Ποια ήταν η τελευταία προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ για την ανθρωπότητα;

Ο θρύλος της Φυσικής πίστευε ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη τα επόμενα 200 χρόνια - Η επαφή με τους εξωγήινους και η επιθετικότητα των ανθρώπων θα μπορούσε επίσης να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας

Αρκετούς μήνες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, ο κορυφαίος θεωρητικός Φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, είχε προειδοποιήσει την ανθρωπότητα ότι η Γη απειλείται κι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον πλανήτη μέσα στα επόμενα 200 χρόνια «αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως είδος».
 
«Η Γη απειλείται από τόσους πολλούς κινδύνους σε διάφορους τομείς... Οι φυσικοί μας πόροι εξαντλούνται με ανησυχητικό ρυθμό. Δώσαμε στον πλανήτη μας το καταστροφικό δώρο της αλλαγής του κλίματος. Αυξημένες θερμοκρασίες, μείωση των πολικών πάγων, αποψίλωση των δασών και αποδεκάτισμα των ζωικών ειδών», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Starmus στη Νορβηγία. 

Ο Χόκινγκ είχε κάνει παρόμοιες σοκαριστικές δηλώσεις για την τύχη της ανθρωπότητας στο παρελθόν, αλλά στις τελευταίες του παρατηρήσεις, εστίασε σε αρκετά συγκεκριμένα ζητήματα που θεωρεί ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή.

«Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που μας σώζει. Ο Γαλαξίας διαθέτει περίπου 100 δισεκατομμύρια πλανήτες. Από αυτά, εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, είναι «δυνητικά κατοικήσιμα», που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να φιλοξενήσουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού κλίματος που επιτρέπει την ύπαρξη υγρού ύδατος».

Ο Χόκινγκ παρατήρησε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 αστέρια μέσα σε 30 έτη φωτός της Γης, οπότε αν μόνο το 1% αυτών «μοιάζουν» με τη Γη, θα έχουμε 10 υποψήφιους πλανήτες για να προχωρήσουμε. Επίσης πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για διαστρικό ταξίδι μέσα στα επόμενα 200 έως 500 χρόνια.

«Ο ανθρώπινος αποικισμός σε άλλους πλανήτες δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Μπορεί να είναι επιστημονικό γεγονός», είχε υποστηρίξει.

Οι κίνδυνοι της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τον Χόκινγκ


Οι κίνδυνοι της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν τους αστεροειδείς, την εισβολή εξωγήινων, τον υπερπληθυσμό και την κλιματική αλλαγή.

«Η επαφή με τους εξωγήινους και η επιθετικότητα των ανθρώπων θα μπορούσε επίσης να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας. Οι μελλοντικές γενιές πρέπει να διασφαλίσουν μια νέα ζωή στο διάστημα αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Οι εξωγήινοι είναι μία πραγματική απειλή για το ανθρώπινο είδος, και θα μπορούσαν να κάνουν εισβολή στην πλανήτη μας και να μας εξολοθρεύσουν», είχε υπογραμμίσει. 

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Υπέρπληθυσμός απλή λογική........

Όταν μιλήσει κάποιος απλός πολίτης για τον υπέρ πληθυσμό τον λένε φασίστα. Η κίνα το εφάρμοσε μερικώς. Αυτό που ελέγχετε άμεσα, και μένουν οι μισοί σε 100 χρόνια, απλά με περιορισμό των γεννήσεων. Στείρωση μετά το πρώτο παιδί.

Global austerity agenda

Depopulation via global austerity agenda

ανεργος

Εφυγε ένας μεγάλος άνθρωπος και ένας υπέροχος νους. Ενας νους που με τη υπεράνθρωπη θέληση του κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Να επιβάλει στο διαλυμένο από την σπάνια ασθένια υλικο του σώμα, να συντηρεί ένα σπουδαίο μυαλό συντρίβοντας κάθε ιατρική πρόβλεψη για διετή επιβίωση. Η ανθρωπότητα του χρωστάει πολλά γιατί οι ιδέες του της επέτρεψαν να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο , το Σύμπαν, τη ζωή, τον χρόνο και την προέλευση του. Ευτυχώς που γεννιούνται κάθε τόσο τέτοια μυαλά γιατί τα άλματα της ανθρωπότητας προς τα εμπρός από αυτά γίνονται.

Θεός ... σχορέστον

Εδώ καταστρέψαμε τη Γη να καταστρέψουμε κιάλλον πλανήτη; Ασε που οι ...Εξωγήινοι ούτε που να μας ξέρουν θέλουν!

αστειος

δεν ξερω ποια ηταν η τελευταια συμβουλη αυτου του στιβεν... αλλα του τζιμυ ηταν λαλατε γιατι χανομαστε

Justice

Εαν πριν 70-80 χρόνια έλεγες σε ένα τσούρμο τσοπάνηδες και αγρότες οτι στο μέλλον θα δεν θα κρατάτε γκλίτσα και τσάπα, αλλά tablet και smartphone περιγράφοντας τους την σημερινή τεχνολογία, αυτοί και όσοι ήταν γύρω θα σε πέρναγαν για τρελό και θα γελούσαν εις βάρος σου. Έτσι και τώρα για τους περισσότερους οι διαστημική επέκταση-εξάπλωση που ανέφερε ο Χόκινγκ ακούγεται τρελή. Καπότε όμως θα φαίνετε τόσο απλή, όσο φαίνονται τώρα τα tablet και τα smartphone. Αυτοί λοιπόν που τώρα κοροϊδεύουν, αμα γεράσουν και γίνουν όλα αυτά προτού αποδημήσουν θα παριστάνουν οτι δεν θυμούνται οτι κάποτε τα κοροϊδευαν. Ολοι αυτοί οι κενόμυαλοι είρωνες ξερόλες, κάνουν πάντα την πάπια οταν αποδεικνύεται το αντίθετο απο τις οπισθοδρομικές και κούφιες κομπλεξικές απόψεις τους.

ΒΕΝΖΙΝΑΣ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΠΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΑ

βενζινα, γκρεκο βενζινα...

μα ποιος εισαι, ο ντανος??

Kouros

Εσένα φίλε μου γιατί σε ενδιαφέρουν αυτοί οι κενοί? Γιατί δεν σχολιάζεις την είδηση? Ωραία το ξεκίνησες. Μετά προσπαθείς να δείξεις στους τσοπάνηδες της εποχής με την γκλίτσα, ότι είσαι γραμματιζούμενος και διαβάζεις και αστρονομία? Μήπως διαβάζεις μόνο Αθηνόραμα και έπεσε το βλέμμα σου στην είδηση και είπες : πω πω τι γίνεται στον κόσμο? Μήπως άφησες την γκλίτσα σου? Ασχολήσου λοιπόν λίγο περισσότερο με τον αστροφυσικό που μας άφησε κληρονομιά τη γνώση του και άσε τους μη γνωρίζοντες. (διάβασε το βιβλίο του Χώκινς "Μαύρες Τρύπες" που λέει ότι προσπαθεί να καταλάβει τι σκέφτεται ο Θεός. Γιατί για κάποιο λόγο έγιναν όλα). Καλωσόρισες εξωγήινε.

@

Εσύ γιατί παρεξηγήθηκες και αντέδρασες έτσι οτι διαβάζω Αθηνόραμα κλπ? Κατατάσσεσαι στον τύπο χαρακτήρα που ανέφερα και πειράκτηκες? Αυτοί οι κενοί λοιπόν με ενδιαφέρουν. Γιατί εξαιτίας τους έχουμε μείνει πίσω και χρησιμοποιούμε ακόμα ορυκτά καύσιμα, διότι όταν οι επιστήμονες τους προειδοποιούσαν οτι τα ορυκτά καύσιμα θα φέρουν τις τωρινές καταστροφές αυτοί οι κενοί τους περιγελούσαν και κοιτούσαν μόνο τον προσωρινό πλούτο που τους απέφεραν τα ορυκτά αυτά καύσιμα σε αντίθεση με την δωρεάν φυσίκη ενέργεια που θα μπορούσαμε ηδη να είχαμε προ πολλού. Αυτοί οι κενοί θα ευθύνονται και πάλι αν δεν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του Στήβεν Χόκινγκ και ακολουθήσουμε αυτούς σαν τα πρόβατα στον γκρεμό που μας οδηγούν. Οσο για αυτό που ανέφερες, για την προσπάθεια του να καταλάβει τι σκέφτεται ο Θεος και τον λόγο που έγιναν όλα και οι εξωγηίνοι το ίδιο πράγμα προσπαθούν να καταλάβουν και να βρουν τον δημιουργό τους. Ο εξελικτικός βιολόγος Richard Dawkins που είναι πασίγνωστος για τις αθεες απόψεις του,όταν ερωτήθει δες σχετικό βίντεο: (Richard Dawkins admits to intelligent design) για το πώς δημιουργήθηκε το πρώτο αυτοαναπαραγώμενο μόριο αντιγραφέας, απάντησε οτι: ίσως ο σχεδιαστής να ήταν κάποιος υπερανεπτυγμένος εξωγηίνος πολιτισμός που σχεδίασε κάποια μορφή ζωης και την έσπειρε σε αυτόν τον πλανήτη διότι όποιος το ψάξει εις βάθος θα ανακαλύψει την υπογραφή κάποιου σχεδιαστή. Αλλά και αυτός ο εξωγηίνος πολιτισμός δεν θα μπορούσε να βρεθεί στην ύπαρξη αυθόρμητα, δηλαδή χωρίς να τον έχει σχεδιάσει κάποιος και έτσι εδω το ερώτημα για την ύπαρξη του δημιουργού έχει την απαντησή του.

Ηλιας

Με ολο τον σεβασμο κ θεος σχωρεστον αν κ ηταν αθεος,αυτος ο ανθρωπος μιλαγε σαν καποιοι να του ελεγαν τι να πη.σαν να τον χρησιμοποιουσαν.απο ενα σημειο κ μετα,η σχωρεμενη η γιαγια μου ,μιλαγε πολυ πολυ πολυ σωστοτερα.δεν πειραζει,παει κι αυτος οπου παν κι οι αλλοι

Αντίο

Σπουδαίος επιστήμον, Θεός σχωρέστον και καλή ανάπαυση να έχει. Αλλά τελευταία είχε ψιλοσαλτάρει. Πιο τρελλός απ' τους τρελλούς, ειδικά με τα θέματα των εγωγήινων.

τον βαζαν μαλλον μπροστα στην τηλεοραση να κοιτα

τον δοχτορ σποκ και ο κακομοιρος σαλταρε ... ελα ρε μεγαλε τωρα να παρουμε τον διαστημοπλοιο με τον σαβιδδη για καμια βολτα στον αρη

DHMHTRIS

Εκτος απο την ταινία με τον Ρέιντμεν του 2014, υπάρχει και άλλη ταινία με την ζωή του. Δεν θυμάμαι τον τίτλο της. Γνωρίζει κανείς;

John Doe

Τηλε-ταινία με τίτλο "Hawking" (2004). Νομίζω η ερμηνεία του Cumberbatch ειναι κατα πολλή ανώτερη και αυτη ήταν που έβαλε τα θεμέλια για να αντιγράψει και να πάρει τελικά το Oscar ο Eddie Redmayne...

dimi4

Η τρανταχτή απόδειξη ότι έλεγε ανοησίες είναι ότι και αν ακόμη υπάρχουν πλλανήτες προς κατοίκηση και καταφέρει ο άνθρωπος να ζήσει εκεί δεν αλλάζει τίποτα, επειδή οι ίδιοι κίνδυνοι θα υπάρχουν κι εκεί. Ποιος μας λέει ότι οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι εκεί δεν θα μας επιτεθούν; Ο καθένας αμολάει τις κοτσάνες του και το παίζει κορυφαίος επιστήμονας. Ας σώσει τώρα τη ζωή του εκεί που που πήγε μιας και γι' αυτόν δεν υπάρχει Θεός και ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να τα κάνει όλα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1EV6BD

«Η ακύρωση του Brexit θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά... σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας - Είμαι αποφασισμένη να φτάσω στο τέλος, ξεκαθάρισε, θέτοντας τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους

salvini000

Η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, διότι για 10 ημέρες δεν έδινε άδεια αποβίβασης σε 170 πρόσφυγες

orban34

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι το ΕΛΚ πήρε τη "σωστή απόφαση" προκειμένου να διατηρήσει την "ενότητά" του ενόψει Ευρωεκλογών

milano_bus

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το θρίλερ με τους μαθητές - Μαθητής κατάφερε να ειδοποιήσει μέσω κινητού τους γονείς του, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία - 24 άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

8
porsche_workers

Έως και 9.700 ευρώ μπόνους θα λάβουν με την εκκαθάριση του Απριλίου οι εργαζόμενοι - Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 4% το 2018, διπλασίασε το έμψυχο δυναμικό της σε σχέση με το 2012 και ετοιμάζεται για 1.500 προσλήψεις επιπλέον