Σαουδική Αραβία: Έσπασαν τον αυχένα στρατηγού στα βασανιστήρια της «φυλακής» του Ritz

Σαουδική Αραβία: Έσπασαν τον αυχένα στρατηγού στα βασανιστήρια της «φυλακής» του Ritz

Εκτός από τον στρατηγό που έχασε τη ζωή του, τουλάχιστον 17 ακόμα κρατούμενοι νοσηλεύτηκαν, μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν - Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζει πως οι φήμες περί κακοποίησης των κρατουμένων είναι «εντελώς ψευδείς»

Σαουδική Αραβία: Έσπασαν τον αυχένα στρατηγού στα βασανιστήρια της «φυλακής» του Ritz
Ένας στρατηγός της Σαουδικής Αραβίας πέθανε από κάταγμα του αυχένα, αφότου βασανίστηκε στο ξενοδοχείο Ritz, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας κατά τη διάρκεια εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Εκτός από τον στρατηγό που έχασε τη ζωή του, τουλάχιστον άλλοι 17 ακόμα κρατούμενοι νοσηλεύτηκαν, μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν, ενώ αρκετοί από τους 381 υπόπτους βρίσκονται υπό στενή στρατιωτική παρακολούθηση. Σύμφωνα με τους «New York Times» πολλοί είναι και εκείνοι που έχουν υποχρεωθεί να φορούν ηλεκτρονικό βραχιόλι, ώστε να γνωρίζουν πάντα οι αρχές που βρίσκονται.

Κλείσιμο


Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιμένει πως οι φήμες περί κακοποίησης των κρατουμένων είναι «εντελώς ψευδείς». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί βασανιστηρίων των κρατουμένων. Το Νοέμβριο, μια πηγή είχε υποστηρίξει στην Daily Mail πως οι κρατούμενοι βασανίζονταν από Αμερικανούς μισθοφόρους.



Πρίγκιπες, δισεκατομμυριούχοι και υπουργοί της Σαουδικής Αραβίας τέθηκαν υπό κράτηση, μετά από εντολή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, διαδόχου του θρόνου και υπουργού Άμυνας, ο οποίος επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην άκρατη διαφθορά. Οι Αρχές της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ανάκτησης 87 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους κρατουμένους, προκειμένου να κερδίσουν την ελευθερία τους.



Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς είναι και αυτά του πρίγκηπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ και του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης