Στέλεχος ιταλικής Κεντροαριστεράς: Πρόκειται για ήττα, θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση

Στέλεχος ιταλικής Κεντροαριστεράς: Πρόκειται για ήττα, θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση

Από την πλευρά του ο Αλφόνσο Μποναφέντε, στενός συνεργάτης του ηγέτη του M5S, του Λουίτζι ντι Μάγιο, τόνισε ότι αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα, η παράταξή του θα έχει κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση και «θα είμαστε πυλώνας του κοινοβουλίου»

Στέλεχος ιταλικής Κεντροαριστεράς: Πρόκειται για ήττα, θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση
«Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα, πρόκειται για ήττα για εμάς και θα μετακινηθούμε στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Έτορε Ροζάτο, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην κάτω Βουλή, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

Το PD συγκεντρώνει μόλις το 21% των ψήφων, σύμφωνα με τα έξιτ πολ, δηλαδή βρίσκεται πίσω από το αυτοπροβαλλόμενο ως αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) και ακόμα πιο πίσω από τη συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς.

Από την πλευρά του ο Αλφόνσο Μποναφέντε, στενός συνεργάτης του ηγέτη του M5S, του Λουίτζι ντι Μάγιο, τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο La7 ότι αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα που υπέδειξε το έξιτ πολ του σταθμού, η παράταξή του θα έχει κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση και «θα είμαστε πυλώνας του κοινοβουλίου».

Ωστόσο ο Μποναφέντε επισήμανε πως τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων εξόδου δεν είναι βέβαιο ότι θα επαληθευτούν και παρέμεινε επιφυλακτικός.

Κατά τις δημοσκοπήσεις εξόδου, το M5S αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με διαφορά, ωστόσο η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς, με πρωταγωνιστές τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι του Φόρτσα Ιτάλια και τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά, θα καταλάβει τις περισσότερες έδρες στην επόμενη ιταλική Βουλή.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης