Η Μέρκελ αναθέτει το υπουργείο Υγείας στον ομοφυλόφιλο Γενς Σπαν

Η Μέρκελ αναθέτει το υπουργείο Υγείας στον ομοφυλόφιλο Γενς Σπαν

Δύο γυναίκες κι ένας ομοφυλόφιλος άνδρας καταλαμβάνουν τα τρία από τα έξι υπουργεία που παίρνουν οι Χριστιαοδημοκράτες της Μέρκελ

Η Μέρκελ αναθέτει το υπουργείο Υγείας στον ομοφυλόφιλο Γενς Σπαν
«Νομίζω ότι έχουμε μια αποτελεσματική ομάδα που είναι ισοδύναμη με τις απαιτήσεις του μέλλοντος», δήλωσε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας ότι όλοι οι προτεινόμενοι υπουργοί είναι πολύ νεότεροί της.

Για πρώτη φορά στην κυβέρνηση του «μεγάλου σχηματισμού» εισέρχεται η αντιπρόεδρος του κόμματος, η 45χρονη Γιούλια Γκλέκνερ, η οποία αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας. Εκτός από όμορφη, θεωρείται από πολλούς ότι θα είναι η διάδοχος της Μέρκελ. 

Έκπληξη προκαλεί η αναβάθμιση του 37χρονου Γενς Σπαν, δηλωμένου ομοφυλόφιλου. Ο Γεν ήταν το δεξί χέρι του Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Από υφυπουργός Οικονομικών θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Ο Σπαν, ανήκει στη δεξιά πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών, είναι από τους κυριότερους εσωκομματικούς επικριτές της πολιτικής που ακολουθεί η καγκελάριος επειδή, όπως υποστηρίζεται,δεν έχει διακριτό συντηρητικό προφίλ.
Κλείσιμο

Τυπικά πάντως μετά τη Μέρκελ, το «νούμερο 2» του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών είναι η γενική γραμματέας του CDU και πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ, Ανέτε Κραμπ-Καρενμπάουερ. Η «μίνι Μέρκελ», όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, θεωρείται ως μια πιθανή διάδοχος της 64χρονης καγκελαρίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης