Σομαλία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών της διπλής βομβιστικής επίθεσης των τζιχαντιστών

Σομαλία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών της διπλής βομβιστικής επίθεσης των τζιχαντιστών

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, μέσω Διαδικτύου και μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού

Σομαλία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών της διπλής βομβιστικής επίθεσης των τζιχαντιστών
Ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης τζιχαντιστών
στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας που διαπράχθηκε την Παρασκευή αυξήθηκε στους 27, δήλωσε ο διευθυντής ενός νοσοκομείου της Μογκαντίσου στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει την ημέρα που διαπράχθηκε η
διπλή βομβιστική επίθεση την οποία ακολούθησε μια έφοδος ενόπλων ότι τα θύματα ανέρχονταν σε 22.
Κλείσιμο
Όμως πέντε πολίτες υπέκυψαν στα τραύματα που είχαν υποστεί ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Μεδίνα, διευκρίνισε ο διευθυντής του ιδρύματος, ο Μοχάμεντ Γιούσουφ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, μέσω Διαδικτύου και μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού.

Πέντε μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ τουλάχιστον 2 πολίτες τραυματίστηκαν, είχε γνωστοποιήσει η σομαλική κυβέρνηση.

Σκοπός της επίθεσης εκτιμάται πως ήταν οι τζιχαντιστές να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο, που αποτελεί επίσης την έδρα της σομαλικής κυβέρνησης.

Η Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει την αδύναμη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και περίπου 20.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς της Αφρικανικής Ένωσης: δυνάμεις της Ουγκάντας, του Μπουρούντι, του Τζιμπουτί, της Κένυας και της Αιθιοπίας.

Τα μέλη της Αλ Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και έχουν χάσει έκτοτε τα περισσότερα από τα προπύργιά τους στη χώρα. Όμως συνεχίζουν να ελέγχουν αχανείς αγροτικές περιοχές από όπου διεξάγουν ανταρτοπόλεμο κι εξαπολύουν επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι, συχνά μέσα στην πρωτεύουσα, αλλά κι εναντίον στρατιωτικών βάσεων, σομαλικών και ξένων.

Παρότι η ίδια δεν ανέλαβε την ευθύνη, η Αλ Σεμπάμπ κατηγορήθηκε πως διέπραξε την επίθεση με φορτηγό παγιδευμένο με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών τη 14η Οκτωβρίου 2017 στο κέντρο της Μογκαντίσου, η οποία με 358 νεκρούς και 228 τραυματίες ήταν η πιο πολύνεκρη στην ιστορία της Σομαλίας.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης