«Ξαναχτυπά» ο Ντουτέρτε: Τώρα ενθαρρύνει τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

«Ξαναχτυπά» ο Ντουτέρτε: Τώρα ενθαρρύνει τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

«Είναι σαν να τρως σοκολατάκι με το περιτύλιγμα» είπε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος σε ομιλία του, ενώ τα κρούσματα HIV στη χώρα αυξήθηκαν 20% μέσα σε έναν χρόνο

«Ξαναχτυπά» ο Ντουτέρτε: Τώρα ενθαρρύνει τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν προφυλακτικό!
Τα κρούσματα HIV στις Φιλιππίνες αυξάνονται με δραματικό ρυθμό με κάθε χρόνο που περνά, όμως αυτό το γεγονός είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για τον πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος ενθάρρυνε πρόσφατα τους πολίτες να... κόψουν το προφυλακτικό.

Πάνω από 11.000 νέα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν το 2017, μία αύξηση ύψους 20% συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ντουτέρτε να προβεί σε μια απαράδεκτη δήλωση, ουσιαστικά αποθαρρύνοντας τους άνδρες και τις γυναίκες στη χώρα του από το να χρησιμοποιούν αυτό το αποτελεσματικό και φθηνό μέσο προστασίας. 

Ο Ντουτέρτε έκανε την απαράδεκτη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σχετικά με πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση του υπεροπληθυσμού στη χώρα. Σύμφωνα με το CNN o Φιλιππινέζος πρόεδρος προχώρησε σε μια... διαφήμιση του αντισυλληπτικού χαπιού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να παίρνετε το χάπι, είναι δωρεάν. Μη χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, δεν έχουν ωραία αίσθηση».

Κλείσιμο
Μάλιστα ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, για να γίνει πιο κατανοητός, προέβη και σε μία επίδειξη που συνόδευε τα λεγόμενά του. Βάζοντας ένα σοκολατάκι στο στόμα του με το περιτύλιγμα είπε ότι... ακριβώς αυτή είναι η αίσθηση που προσφέρει το προφυλακτικό.

Ο... σεξολόγος Ντουτέρτε συνέστησε επίσης στις Φιλιππινέζες να χρησιμοποιούν χωρίς δισταγμό αντισυλληπτικές μεθόδους, καθώς αυτές «δεν επηρεάζουν τη λίμπιντό τους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης