Πενς: Οι πιέσεις στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν αλλά «αν θέλουν να μιλήσουν, θα μιλήσουμε»

Πενς: Οι πιέσεις στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν αλλά «αν θέλουν να μιλήσουν, θα μιλήσουμε»

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε απευθείας επαφή με βορειοκορεάτες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πιονγκτσάνγκ, όπου διεξάγονται οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες

Πενς: Οι πιέσεις στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστούν αλλά «αν θέλουν να μιλήσουν, θα μιλήσουμε»
Οι ΗΠΑ
και η Νότια Κορέα έχουν καταλήξει σε μια συνεννόηση για τις ενδεχόμενες περαιτέρω διπλωματικές επαφές με τη
Βόρεια Κορέα, αρχικά ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ και κατόπιν απευθείας ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον, άνευ προϋποθέσεων, ανέφερε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στην Washington Post επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα, ο Πενς, ο οποίος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε απευθείας επαφή με βορειοκορεάτες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, τόνισε πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την «εκστρατεία (άσκησης της) μέγιστης πίεσης» σε βάρος την Πιονγκγιάνγκ, όμως παράλληλα θα εμφανιστεί ανοικτή ως προς την προοπτική να διεξαγάγει συνομιλίες.

Η διεθνής πίεση δεν θα μειωθεί «ωσότου να κάνουν πράγματι κάτι που η συμμαχία να πιστεύει πως αντιπροσωπεύει ένα ουσιώδες βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση», τόνισε ο Πενς στη συνέντευξη αυτή. «Άρα, η εκστρατεία μέγιστης πίεσης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Αλλά αν θέλουν να μιλήσουν, θα μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Πενς.

Ο Πενς φέρεται να κατέληξε σε αυτή τη συνεννόηση με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ο οποίος θέλει να αναζητηθεί διπλωματική λύση στην κρίση που έχουν προκαλέσει τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, σε δύο συζητήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νότια Κορέα.

Μια βορειοκορεάτικη αντιπροσωπεία έκανε μια επίθεση γοητείας στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της για τους αγώνες, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, αλλά η Σεούλ αντιμετωπίζει πάντα με βαθιά επιφύλαξη την Πιονγκγιάνγκ και αμφιβάλλει για την ειλικρίνειά της όσον αφορά οποιαδήποτε προσπάθεια για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Μολαταύτα, ο Μουν έδωσε μια αρχική έγκριση για μια συνάντηση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν — εάν πράγματι αυτή γίνει, θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής των δύο χωρών από το 2007.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης