Γερμανία: «Δεν θέλουμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν», δηλώνει ο Σολτς

Γερμανία: «Δεν θέλουμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν», δηλώνει ο Σολτς

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών

«Δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν», τονίζει ο δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel». Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι και οι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η οποία αποτελούσε κεντρική προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του SPD Μάρτιν Σουλτς όταν, τις προηγούμενες ημέρες, μιλούσε για απομάκρυνση από την πολιτική της επιταγής λιτότητας στην Ευρώπη, ο κ. Σολτς επισημαίνει ότι «δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθούν», ενώ εκτιμά ότι «σε αυτό το θέμα κατά το παρελθόν σίγουρα έγιναν σφάλματα».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απώλεια πόρων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Όλαφ Σολτς διευκρινίζει ότι αυτό το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί μόνο από την Γερμανία, αν και, όπως είπε «φυσικά θα έχουμε σημαντική συνεισφορά και αυτό αποτελεί μια πρόκληση».

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανή διάδοχο του κ. Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος, Αντρέα Νάλες (σσ. το περιοδικό είχε τυπωθεί πριν από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Μ. Σουλτς), ο κ. Σολτς αποκρούει τα επιχειρήματα που θέλουν την κυρία Νάλες να ανήκει στο «κατεστημένο» του κόμματος και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μαχητική και δυναμική γυναίκα, η οποία είναι ακριβώς ο σωστός άνθρωπος για την ανανέωση του SPD. «Πολλοί στο κόμμα εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω της. Κι εγώ επίσης», δηλώνει.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

"Δε θελουμε" ...

Αλλα πιέζουμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις