Πρώην Πάπας Βενέδικτος: Περνώ την τελευταία περίοδο της ζωής μου

Πρώην Πάπας Βενέδικτος: Περνώ την τελευταία περίοδο της ζωής μου

Συγκινημένος από το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών, ο 90χρονος «Επίτιμος Πάπας» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απέστειλε ιδιόγραφη επιστολή στην εφημερίδα Corriere della Sera

Πρώην Πάπας Βενέδικτος: Περνώ την τελευταία περίοδο της ζωής μου
Η παραίτηση από το αξίωμά του τον Φεβρουάριο του 2013 είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση καθώς όλοι οι Πάπες διατηρούν το αξίωμά τους μέχρι τον θάνατό τους. Ο 90χρονος σήμερα Πάπας Βενέδικτος αντικαταστάθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο εξαιτίας προβλημάτων υγείας, αλλά εξακολουθεί να ζει στο Βατικανό και φέρει τον τίτλο του «Επίτιμου Πάπα» ενώ προσφωνείται ως ««Η Αγιότητά σας, Βενέδικτε ΙΣΤ'».

Η θητεία του Πάπα Βενέδικτου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005 και στιγματίστηκε από μια σειρά κρίσεων και αντιπαραθέσεων σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και από την θέση του απέναντι στο Ισλάμ και τους ομοφυλόφιλους



Την Τετάρτη δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ιδιόχειρη επιστολή του Πρώην Πάπα, ο οποίος συγκινημένος από το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών, που ρωτούν για την υγεία του και την πνευματική του κατάσταση, θέλησε να τους ενημερώσει «πώς περνά αυτή την τελευταία περίοδο της ζωής του».
Κλείσιμο

Στην επιστολή, που έγινε πρωτοσέλιδο στην έκδοση της Τετάρτης, ο Πρώην Πάπας, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Μπορώ μόνο να πω ότι με την μείωση των δυνάμεών μου βρίσκομαι σε ένα "προσκύνημα προς το σπίτι". Είναι για μένα μεγάλο δώρο να περιβάλλομαι σε αυτό το τελευταίο τμήμα αυτού του ενίοτε κουραστικού δρόμου με ένα βαθμό αγάπης και καλής θέλησης που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

Η επιστολή του Πρώην Πάπα εστάλη στην Corriere della Sera, μία από τις μεγαλύτερες καθημερινές εφημερίδες της γειτονικής χώρας, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου κλείνουν πέντε χρόνια από την ανακοίνωση της παραίτησής του. Η ανακοίνωση είχε γίνει στα λατινικά σε μια συγκέντρωση καρδιναλίων στο Βατικανό και οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν αμέσως τι τους είπε ο Πάπας. Την είδηση μετέδωσε πρώτη μια ανταποκρίτρια ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων, που ήταν παρούσα στη συνάντηση και έτυχε να γνωρίζει λατινικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης