Η Γαλλία θα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 1,7 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2022
Από το 2023, η ετήσια αύξηση πρόκειται να φθάσει τα 3 δισεκ. ευρώ ετησίως ώστε η Γαλλία να επιτύχει τον στόχο, που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γαλλίας θα αυξάνεται κατά 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από το 2019 ως το 2022, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας δεσμεύσεις που ανέλαβε πέρυσι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Από το 2023, η ετήσια αύξηση πρόκειται να φθάσει τα 3 δισεκ. ευρώ ετησίως ώστε η Γαλλία να επιτύχει τον στόχο, που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να φθάσουν οι αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2025 στο 2% του ΑΕΠ.
Αυτή τη στιγμή η Γαλλία δαπανά για την άμυνα περίπου το 1,7% του ΑΕΠ της.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.