Ικανοποίηση Μοσκοβισί για τη συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία

Ικανοποίηση Μοσκοβισί για τη συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία

«Εάν επιβεβαιωθεί ο συνασπισμός αυτός, θα αποφευχθεί μία πολύπλοκη πολιτική περίοδος που θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά ζητάμε από την Ευρώπη»

Ικανοποίηση Μοσκοβισί για τη συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμφωνία κυβέρνησης συνασπισμού που επετεύχθη σήμερα το πρωί στη Γερμανία ανάμεσα στο CDU και το SPD», δήλωσε ο επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική πολιτική της ΕΕ, Pierre Moscovici.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «εάν επιβεβαιωθεί ο συνασπισμός αυτός, θα αποφευχθεί μία πολύπλοκη πολιτική περίοδος που θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά ζητάμε από την Ευρώπη, καθώς πρόκειται για πολύ καλά νέα που αφορούν όχι μόνο την Γερμανία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Το γεγονός ότι το Βερολίνο θα έχει μια σταθερή, συμπαγή, φιλόδοξη και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, θα έχει αντίκτυπο και στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η ευρωζώνη. Είναι σαφές ότι στον συνασπισμό αυτό υπάρχει ισχυρή φιλοευρωπαϊκή βούληση. Χαιρετίζω την κοινή λογική και το έργο των φίλων μου στο SPD, το οποίο εκτιμώ ότι θα λάβει αυτό το μήνυμα ευθύνης», δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Pierre Moscovici.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης