Στη συριακή πόλη Αζάζ έφτασαν οι Τούρκοι

Στη συριακή πόλη Αζάζ έφτασαν οι Τούρκοι

Η Άγκυρα δήλωσε ότι 153 στόχοι χτυπήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων μονάδων των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους

Στη συριακή πόλη Αζάζ έφτασαν οι Τούρκοι
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην περιοχή Αζάζ της Συρίας, ανατολικά της περιοχής του Αφρίν, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu. Αυτό έρχεται καθώς η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των Κούρδων μπήκε στην τρίτη ημέρα.

Ο τουρκικός στρατός συνέχισε την προέλασή του, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή. Η Άγκυρα δήλωσε ότι 153 στόχοι χτυπήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων μονάδων των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την επιχείρηση στο Αφρίν. Είπε επίσης ότι η Άγκυρα είχε μια συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τη στρατιωτική της επιχείρηση εναντίον της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας, ο Ερντογάν τόνισε ότι θέλει να στηρίξει την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς η Τουρκία «δεν έχει βλέψεις σε εδάφη άλλης χώρας».

Τουρκικές πόλεις, στην επαρχία Hatay, της Αντιόχειας, χτυπήθηκαν με πολλαπλούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη βόρεια Συρία για δύο συνεχόμενες ημέρες. Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν ένας πύραυλος από τη Συρία έπληξε τουρκικό στρατόπεδο όπου βρίσκονται μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας 12, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο Ερντογάν απείλησε ότι οι επιτιθέμενοι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα» για την επιλογή να χτυπήσουν το τουρκικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης