Reichsbürger: Το νέο Ράιχ που απειλεί να μετατρέψει την Γερμανία σε... Πρωσία του 1817

Reichsbürger: Το νέο Ράιχ που απειλεί να μετατρέψει την Γερμανία σε... Πρωσία του 1817

Τα 15.600 μέλη έχει φτάσει η ακροδεξιά «σέχτα» - Αγοράζουν βαρύ οπλισμό, αυτοανακηρύσσονται βασιλείς της Γερμανίας και αυξάνουν την επιρροή τους μέσω θεωριών συνωμοσίας

Μια σχετικά άγνωστη, ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας, ομάδα ακροδεξιών και θιασωτών θεωριών συνωμοσίας, αρχίζει να προκαλεί έντονη ανησυχία στις αρχές ασφαλείας της χώρας, καθώς μέσα σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε να αυξήσει τα μέλη της κατά 56%.

Ο λόγος για το κίνημα «Reichsbürger», ένα συνονθύλευμα  ακροδεξιών, υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας και τοπικιστών που μπορεί να αριθμεί μόλις 15.600 μέλη, αλλά η προπαγάνδα του για την δημιουργία «στρατού» προκαλεί ανησυχία στις γερμανικές αρχές που φοβούνται πιθανές ενέργειες κατά της κυβέρνησης της χώρας.  
Τι είναι το «κίνημα Reichsbürger»

Το «κίνημα Reichsbürger» (πολίτες του Ράιχ), είναι μια χαλαρή «ομοσπονδία» οργανώσεων αλλά και φυσικών προσώπων με ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές θέσεις, οι οποίοι πιστεύουν καταρχήν ότι η σύγχρονη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν υφίσταται ως κράτος.

Σύμφωνα με τα μέλη αυτού του κινήματος, το οποίο εμφανίστηκε στην Γερμανία την δεκαετία του 1980, η Γερμανική Αυτοκρατορία ή ακόμα και το Βασίλειο της Πρωσίας εξακολουθούν να έχουν ισχύ ως νομικά πρόσωπα και ζητούν την επαναφορά των συνόρων του 1817.Σύμφωνα με τα μέλη αυτού του κινήματος το άρθρο 146 του Βασικού Νόμου της Γερμανίας ορίζει ότι το Σύνταγμα της χώρας πρέπει να εγκριθεί από τους πολίτες, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε το 1949 ούτε το 1990, συνεπώς η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν είναι κράτος...

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως μια ελάχιστη μερίδα γραφικών αν δεν εμπλέκονταν κατά καιρούς σε επιθέσεις κατά αστυνομικών, καθώς το κίνημα  Reichsbürger δεν αναγνωρίζει την γερμανική αστυνομία και μέλη του προσπαθούν να δημιουργήσουν ένοπλες ομάδες σε κρατικές οντότητες που δεν υφίστανται πια.
Επιθέσεις κατά αστυνομικών και αγορά οπλισμού

Το 2014 ένα μέλος αυτού του κινήματος μετέβη στο Λουξεμβούργο όπου προσπάθησε να αγοράσει ένα αυτόματο όπλο χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του -ανύπαρκτου-  «Ελεύθερου Κράτους της Πρωσίας».  Ο Λουξεμβούργιος ιδιοκτήτης του οπλοπωλείου ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές και κατά την διάρκεια εφόδου στο σπίτι του στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συνελήφθη και αποκάλυψε ότι σχεδίαζε την δημιουργία «Αστυνομίας» του «Ελεύθερου Κράτους της Πρωσίας». 

Το 2012 ένας Γερμανός ονόματι Πέτερ Φίτσεκ ανακηρύχθηκε «Βασιλιάς της Γερμανίας» και έστησε το «Βασίλειό του» σε ένα πρώην νοσοκομείο στην Σαξονία. Εκεί, κυκλοφόρησε το δικό του νόμισμα (Reichsmark), δημιούργησε κεντρική τράπεζα (Königliche Reichsbank) και εξέδωσε «διαβατήρια» τους υπηκόους του. Τον Αύγουστο του 2016 ο  Άντριαν Ούρζαχε, μοντέλο και πρώην «Μίστερ Γερμανία», μαζί με περισσότερους από 10 οπαδούς του κινήματος Reichsbürger ενεπλάκη σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό με αστυνομικούς, καθώς άνοιξε πυρ κατά των ανδρών ασφαλείας και εκείνοι απάντησαν με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.  Τον Οκτώβριο του 2016 ένα άλλο μέλος αυτού του κινήματος σκότωσε έναν αστυνομικό στην Βαυαρία.

Συναγερμός στις αρχές 

Οι αρχές στην Γερμανία, τόσο η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, όσο και η Υπηρεσία για την προστασία του Συντάγματος, στρέφουν τις έρευνές τους σε αυτό το «παράξενο κίνημα», καθώς σύμφωνα με γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, τα μέλη του όχι απλώς αυξάνονται αλλά αρχίζουν και αποκτούν ολοένα και πιο βαρύ οπλισμό. 

ΣΧΟΛΙΑ (8)

χάιλ από χάλι

Ναζι κανείς ή να μη .....ζει

@

Εάν το κράτος εφαρμόζει τον νόμο και καταπολεμά την παράνομη δραστηριότητα των ΜΚΟ και άλλων κέντρων που αποτελούνται από αναρχοκουμμούνες και πολιτογραφημένους, έχει καταπολεμήσει συγχρόνως και τη λαθρομετανάστευση που αυτοί προωθούν.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Η αληθεια ειναι οτι τα γερμανικά Συντάγματα ΔΕΝ εγκρίθηκαν ποτε απο τους γερμανούς πολιτες. Οποτε...

Αναμενόμενο

Όταν η Γερμανία έχει κατακλυστει κυριολεκτικά από μουσουλμάνους "πρόσφυγες" (από χώρες όπου δεν υπάρχει πόλεμος ή έχει τελειώσει) οι οποίοι εγκληματούν καθημερινά κατά αθώων πολιτών και ολόκληρες περιοχές μεγάλων Γερμανικών (αλλά και Ευρωπαϊκών) πόλεων έχουν καταντήσει no go zones γιατί ελέγχονται από τις συμμορίες των λαθραίων, τότε περιμένετε τα κινήματα αυτά να γιγαντωθούν. Η αύξηση 56% σε ένα χρόνο δείχνει ότι η υπομονή εξαντλείται με ταχύτατους ρυθμούς και όσες υπηρεσίες ασφαλείας και αν βάλει η κυβέρνηση της Γερμανίας; δεν θα καταφέρει τίποτα. Και η κομμουνιστική κυβέρνηση της πρώην Ανατολικής Γερμανίας είχε ολόκληρο τείχος και φοβερές μυστικές υπηρεσίες, αλλά όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όλα τα μέτρα αστυνόμευσης κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ο πρόσφατος εκλογικός θρίαμβος του AfD που συνέτριψε τα παραδοσιακά κόμματα θα έπρεπε να είχε ήδη ανησυχήσει την Ευρώπη και να είχαν κλείσει πλήρως τα σύνορα της σε οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο προσπαθήσει να εισέρθει. Αν η Ευρώπη δεν γίνει εθελοντικά φρούριο χωρίς καθόλου λαθραίους, τελικά θα γίνει πεδίο μάχης με τον κόσμο να υποστηρίζει οργανώσεις σαν αυτές απλά και μόνο για να έχει την ασφάλεια του. Η Λεπέν στα ύψη, το AfD ομοίως, στην Αυστρία θρίαμβος των ακροδεξιών. Οι οργανώσεις αυτές γίνονται πιο πολλές και ισχυρές. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει η Ευρώπη και να διώξει τους λαθραίους ;

JomsViking

Χίλια μπράβο φίλε είσαι διαβασμένος, τα είπες ολα και σωστά απλά λες την αλήθεια!!!

Totenkopf

Πολύ σωστά μιλάς αγαπητέ μου,το κίνημα ολοένα και γιγαντώνεται. Επιτέλους.....

Αντιναζί

Μια απτα ίδια. Σας περιμένουμε

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου . Οι Γερμανοί δεν νοιώθουν ανασφαλείς απλώς αλλά βλέπουν ότι τα χρήματά τους κατευθύνονται στην υποστήριξη όλων αυτών των '' μεταναστών''. Αυτό είναι που τους ενοχλεί πάρα πολύ και μόλις αρχίσουν να κόβονται τα δικά τους επιδόματα προς όφελος των ξένων , τότε οι αντιδράσεις τους θα είναι ακόμη πιο έντονες και ακραίες . Βλέπεις δεν θέλουν να τους βλέπουν να κάθονται και να εισπράττουν χρήματα από τα επιδόματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ΠΑΡΟΛΟ που πολλοί Γερμανοί κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα . Όσο για τους γραφικούς που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιφασίστες - αντιναζί κ.τ.λ. ας μην μπερδεύονται με την αντιμετώπιση που έχουν από τους Έλληνες ραγιάδες , οι οποίοι γαλουχήθηκαν τόσα χρόνια με την προπαγάνδα του '' εθνικισμού '' και δεν αντιδρούν . Οι Γερμανοί είναι ηττημένοι δύο παγκοσμίων πολέμων και έχουν ψευδαισθήσεις μεγαλείου αλλά ταυτόχρονα και ένα ισχυρό οικονομικά κράτος το οποίο λειτουργεί ως σημείο συσπείρωσης . Είναι επικίνδυνος συνδυασμός και η μεταστροφή τους - αν ποτέ λάβει χώρα αυτό - θα είναι ακόμη πιο έντονη και βίαιη και ας μην έχουν αμφιβολίες μερικοί .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lifeline

Η Ρώμη έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο στα λιμάνια της σε πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, έτσι "κατά 90% το Alexander Maersk θα προσεγγίσει τη θέση μας στα ανοιχτά της Μάλτας", είπε ο Άξελ Στάιερ, ο εκπρόσωπος της Lifeline στη Γερμανία

Boris

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται από την ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun, ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υποστηρίζει μια ρήξη με την ΕΕ, προειδοποιεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι είναι ανάγκη να αρνηθεί μια συμφωνία που θα άφηνε τη χώρα «μισή μέσα και μισή έξω» από την ΕΕ, «υποχρεωμένη να υπακούει στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς»

erdogan00

«Πώς έγινε αυτός υποψήφιος για την προεδρία;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και καυχήθηκε για την ανάπτυξη 7,4% που σημείωσε η χώρα - Τέλος στις διακρίσεις, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τη συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας και τις υποκλοπές, υποσχέθηκε ο Μουχαρέμ Ιντζέ

2
19438121

Η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του Προέδρου, ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του - Τραυματίστηκαν  οι δύο αντιπρόεδροι, ένας υπουργός και πολλοί αστυνομικοί