Ο καιρός τρελάθηκε: Έριξε χιόνι μέχρι και στη... Σαχάρα!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πόλη Αίν Σέφρα, την πόλη που χαρακτηρίζεται ως «η πύλη της ερήμου»

Ούτε η Σαχάρα δεν γλίτωσε από τον... τρελό καιρό σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή έπεσε 40 εκατοστά χιόνια στην πόλη Αίν Σέφρα στην Αλγερία που ανήκει στην περιοχή της μεγάλης ερήμου.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές καθώς χιόνι κάλυψε τα καφέ «βουνά» της άμμου στην έρημο.Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια που η συγκεκριμένη πόλη γίνεται άσπρη από το χιόνι.

Η πόλη Αίν Σέφρα είναι γνωστή ως «η είσοδος στην έρημο» και είχε δει ξανά χιόνι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016 ενώ τότε είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση ανθρώπων και οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Η πρώτη φορά που είχε πέσει χιόνι στην περιοχή ήταν το 1979 μόνο που τότε η χιονόπτωση είχε διαρκέσει μισή ώρα.Δείτε βίντεο: Ο καιρός τρελάθηκε: έριξε χιόνι και στη ΣαχάραΣΧΟΛΙΑ (60)

max payne

Γεωμηχανική ρίχνει χιόνι εκεί που θες

Το εστρωσε σε Φλοριδα και Σαχαρα

Παγωσε ολη η Β. αμερικη αλλα οι κοτσιδακηδες των ΜΚΟ μιλανε ακομη για υπερθερμανση. Ζει πολυς κοσμος παρασιτικα απο τη κοινωνια μετα τελη ΑΠΕ στο λογαριασμο ΔΕΗ και τις χορηγιες σε ΜΚΟ και καθηγηταδες πανεπιστημιων. Αντι να μιλαμε για Φαινομενο του Ψυγειου, ασχολουμαστε με τρολ του Σορος.

George

Τα τέλη ΑΠΕ που τα είδες? Αν εννοείς το ΕΤΜΕΑΡ, γιατί δεν χρησιμοποιεί η ΔΕΗ τη "φθηνή" αντιρρυπαντική της τεχνολογία ώστε να συγκρατήσει τους ρύπους που παράγει όπως υποχρεούται? Απλώς, μας πουλάει σανό και ρίχνει στις ΑΠΕ τα κόστη της που διαφορετικά θα ήταν πολλαπλάσια. Κάτσε να δεις πόσο θα πληρώνουν την αντιρρυπαντική τεχνολογία του άνθρακα οι Άγγλοι. Τους βλέπω όλους να τρέχουν για φωτοβολταϊκά κι ας μην έχουν ήλιο.

elias

Είναι το παραμύθι της υπερθέρμανσης βλέπετε που πιστεύουν οι απανταχού ελαφρόμυαλοι του πλανήτη..............( είναι οι ίδιοι που χάψανε το παραμυθάκι με τους δίδυμους πύργους ).

George

Πες μας ποιος ωφελείται από αυτό το παραμύθι και ποιος βλάπτεται. Και πώς.

Victor

Ωφελούνται λίγοι και βλαπτόμεθα τα κορόιδα που πληρώνουμε τους πράσινους φόρους.

George

Κι ο καπνιστής πληρώνει φόρο στα τσιγάρα του. Όποιος δεν καπνίζει δεν πληρώνει. Αν δεν ρυπαίνεις δεν πληρώνεις πράσινο φόρο λοιπόν. Και ο πράσινος φόρος είναι μικρότερος από τον "μαύρο φόρο". Λέγοντας "μαύρο φόρο" εννοώ αυτόν που προκύπτει από το κόστος συγκράτησης των ρύπων που είναι τεράστιο. Βλέπε Αγγλία και εργοστάσια που λειτουργούν με άνθρακα τα οποία θα υποχρεωθούν να δεσμεύουν τους ρύπους τους, εκτοξεύοντας την τιμή της παραγόμενης ενέργειας. Στον καπιταλισμό όλα τα κόστη υπολογίζονται στην τιμή του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των επιπτώσεων. Και σωστά κάνουν. Λάθος ήταν όταν δεν το έκαναν γιατί έτσι επιδοτούσαν έμμεσα τις ρυπογόνες πηγές αντλώντας χρήματα από φόρους και από το σύστημα υγείας που επιβαρυνόταν. Χρήματα που πληρώνονταν από όλους ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ενέργεια, δεν είχαν αυτοκίνητο και γενικώς δεν άφηναν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χωρίς αυτή την επιδότηση θα αναγκαστούν πλέον να κλείσουν. Γιατί νομίζεις ξεφορτώνεται τα λιγνιτικά η ΔΕΗ? Και χωρίς την ακριβή αντιρρυπαντική τεχνολογία, πάλι σύμφοροι είναι οι λιγνίτες για πολλούς λόγους. Όσοι πάρουν τα εργοστάσια θα τα γυρίσουν σε φυσικό αέριο που θα είναι το μόνο ορυκτό καύσιμο για τα επόμενα χρόνια μέχρι σταδιακά να εξαφανιστεί κι αυτό. Το 2050 δεν θα χρησιμοποιούνται πουθενά ορυκτά καύσιμα. Ούτε καν για κατασκευή πλαστικών. Μόνο κάποια λίγα συνθετικά τα οποία θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα θα υπάρχουν.

George

ΥΓ. Μέχρι σήμερα πάντως ωφελείται η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και ζημιώνονται όλοι οι άλλοι.

βας βας

Υπερθέρμανση δεν σημαίνει ότι θα ζεματιστούμε, αλλά ότι θα μας επισκέπτονται όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα ορυκτά καύσιμα δε είναι ανεξάντλητα, άρα λοιπόν, πρέπει να βρεθεί μια εναλλακτική σε αυτά.

@βας βας

Όχι δεν είναι ανεξάντλητα τα αποθέματα, φθάνουν σίγουρα για τρεις χιλιάδες γενεές

George

Δείτε αυτό "2017 was second hottest year on record, after sizzling 2016". Το προηγούμενο δεύτερο πιο "καυτό" έτος ήταν το 2015. Και τα 16 από τα 17 πιο "καυτά" έτη βρίσκονται στον αιώνα που διανύουμε. Τώρα, αν ο κάθε ψεκασμένος συνωμοσιολόγος ανοίγει το κλιματιστικό του και λέει "ποια υπερθέρμανση", αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

56339

οι ανθρωποι τρελαθηκαν και οχι ο καιρος

οκ

Απ'τη πολύ υπερθέρμανση χιόνισε ως και στη Σαχάρα.

Thr

Εγώ απορώ με ορισμένους που σχολιάζουν με την λογική του καιρού που υπάρχει σε καθε σημείο του πλανήτη.Είναι σαν να σας λέω εγώ οτι επειδή στο σύδνει έκανε εχτές 47 βαθμούς υπάρχει υπερθέρμανση.Αυτό που κοιτάμε είναι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία καθε μέρα κάθε μήνα και κάθε χρόνο.Είμαστε σχεδόν έναν βαθμό πάνω απο τα επίπεδα του προηγούμενου αιώνα.Επίσης αυτο που κοιτούν οι κλιματολόγοι είναι τα ακραία φαινόμενα και με τη συχνότητα εμφανίζονται πλέον και τι συνέπειες έχουν ήδη η θα έχουν στο μέλλον που θα αυξηθεί κι αλλο η θερμοκρασία.Ολα τα αλλα που γράφουν ορισμένοι είναι βλακείες στο τετράγωνο.Αυτή είναι σοβαρή προσέγγιση του καιρού και του κλίματος....

Ευαγγελία

Δεν ξέρω αν είσαι ειδικός για το κλίμα, ή έστω καθηγητής Φυσικής, όμως όταν χιονίζει σε έρημο η λογική λέει οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ομοίως και αν σταματήσουν οι βροχές στα τροπικά δάση.

Αλ Γκορ

Κανένας δεν είναι τόσο ειδικός όσο εγώ. Πήρα και όσκαρ... Άλλοι παίρνουν νόμπελ φυσικά, αλλά εγώ πήρα όσκαρ και είμαι ο μόνος που το κατάφερε- και γι αυτό με πιστεύετε όλοι εξάλλου. ΥΓ Στο επόμενο ντοκιμαντέρ μου που θα γίνει σε συνεργασία με τον σύντροφο Μάικλ Μουρ θα αναφερθώ στα εργοστάσια των μαμούθ, που προκάλεσαν την προηγούμενη υπερθέρμανση του πλανήτη και την εξάλειψή τους ως είδος. Βεβαίως αν πήγαιναν στην Κούβα για ΔΩΡΕΑΝ, και το τονίζω, θεραπεία από τον σύντροφο Φιντελ θα τα είχαμε ακόμα, αλλά καλά να πάθουν που χάθηκαν γιατί εκμεταλλεύονταν τους πόρους του πλανήτη δυσανάλογα με τον αριθμό τους.

@Ευαγγελία

Δεν είμαι κλιματολόγος ούτε φυσικός(δεν χρειάζεται να είσαι για να ξέρεις πράγματα)αλλα γνωρίζω παρα πολλά πράγματα για το κλίμα και τον καιρό ιδιαίτερα της ελλάδος.Δεν κοιτάμε ποτέ μεμονωμένα τι καιρό κάνει σε κάποια περιοχή για να βγάλουμε συμπεράσματα για το κλίμα και την συμπεριφορά του.Αυτό που κοιταμε είναι η συχνότητα των φαινομένων(τυφώνες,ξηρασία,πλυμμήρες)σε σχέση με το παρελθόν.Μην σου κάνει εντύπωση που χιόνισε στην έρημο το έχει ξανακάνει αν καταφέρει και τρυπώσει κάποια ψυχρή λήμνη που κατεβαίνει απο τον πόλο με ευνοικές συνθήκες(πολύ υψηλές πιέσεις κοντά στον πόλο κατεβάζουν πολικούς ανέμους νοτιότερα οσο ψηλότερα είναι ο αντικυκλώνας).Αυτό που πρέπει να σου κάνει εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν να αυξήθηκε η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε λιγότερο απο 100 χρόνια κατα 1 βαθμό(0,60 στην θάλλασα και 1,5 στην ξηρά).Η απάντηση είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Platonas

Ψαξτε στα αγγλικα snow in sahara και θα δειτε οτι εχει χιονισει 3-4φορες τα τελευταια 37 χρονια. Και οσοι υμνειτε τον τραμπ προφανως ξεχνατε τα δυο ειδικα τελευταια καλοκαιρια που δυο η ωρα κατω απο 30βαθμους ειχαμε μετρημενες στα δακτυλα ενος χεριου μερες.

Βιολογιστης

Δεν θελω να σας στεναχωρησω , αλλα υπαρχει περισσοτεροι πιθανοτητα να χιονισει στην Ερημο παρα στα νησια της Ελλαδας. Και ναι στην ερημο στο βραδυ η θερμοκρασια πεφτει στους υπο το μηδεν .

@

Σσσς! Άσε τους στο σανό τους. Αν ο Αλ Γκορ και η Όπρα τους πουν ότι η γη είναι κύβος θα το πιστέψουν.

Thomas

Τα σχόλια αποδεικνύουν ότι τζάμπα βρίζουμε τους βουλευτές και τους πολιτικούς.

Ευαγγελία

Το πρόβλημα με τους κυβερνώντες μας είναι οτι δεν δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Duma

Νωρίτερα, η Μόσχα διαμήνυσε ότι "αναμένει ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ θα διεξάγουν την πιο αμερόληπτη δυνατή έρευνα" για το τι συνέβη στην Ντούμα στις αρχές του μήνα και ότι θα συντάξουν μια "αντικειμενική έκθεση"

Malaysia

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κουάλα Λουμπούρ Μαζλάν Λαζίμ δήλωσε ότι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν 10 φορές εναντίον του 35χρονου θύματος, το οποίο κατέληξε επί τόπου

ypex_009

«Για να ξεκινήσει μια σοβαρή πολιτική διαδικασία προς την πλήρη αποποινικοποίηση της Βόρειας Κορέας... πρέπει η Πιονγκγιάνγκ να αποκαλύψει το πλήρες πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα »