Δεύτερο τάνκερ σπάει το εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα

Δεύτερο τάνκερ σπάει το εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα

Το πλοίο Koti χωρητικότητας 5.100 τόνων έπλευσε προς το λιμάνι της πόλης Πιονγκταέκ

Δεύτερο τάνκερ σπάει το εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα
Δεύτερο τάνκερ, μέσα σε διάστημα 48 ωρών, κατάφερε να σπάσει το εμπάργκο και να εφοδιάσει με πετρέλαιο τη Βόρεια Κορέα, προκαλώντας συναγερμό στις δυνάμεις ασφαλείας που περιπολούν στην περιοχή.

Μετά το πλοίο από το Χονγκ Κονγκ με σημαία Ταϊβάν, το οποίο εντοπίστηκε την Παρασκευή, ένα ακόμη τάνκερ διέπλευσε προς τα λιμάνια εφοδιασμού της Πιονγκγιάνγκ και συγκεκριμένα το φορτηγό πλοίο Koti, παναμέζικης σημαίας, το οποίο προσέγγισε το λιμάνι της πόλης Πιονγκταέκ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές της Νότιας Κορέας, το παναμέζικης σημαίας πλοίο είχε χωρητικότητα 5.100 τόνων πετρελαίου, ενώ το πλήρωμά του απαρτιζόταν από ναυτικούς που προέρχονταν από την Κίνα και τη Μιανμάρ.

Τα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει στη Βόρεια Κορέα με αφορμή το πυρηνικό-πυραυλικό πρόγραμμα που αναπτύσσουν, έχουν απαγορεύσει τον εφοδιασμό της χώρας με πετρέλαιο, ως μέσο πίεσης προς το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε με μήνυμά του στο twitter την Κίνα για ελαστική εφαρμογή των όρων του εμπάργκο, λέγοντας χαρακτηριστικά με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να υπάρξει φιλική διευθέτηση της κρίσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης