«Να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» λέει ο Μάτις σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Κορέα

«Να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» λέει ο Μάτις σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Κορέα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κορεατική Χερσόνησο

«Να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» λέει ο Μάτις σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Κορέα
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις μιλώντας σήμερα στα αμερικανικά στρατεύματα τα οποία βρίσκονται στην Κορέα τόνισε πως πρέπει να είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση καθώς όπως υποστήριξε αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί ώθηση σε κάθε διπλωματική προσέγγιση με τη Βόρεια Κορέα. 

Συγκεκριμένα ο Τζέιμς Μάτις τόνισε στις δηλώσεις του: «Η μόνη οδός για να υπάρχουν εποικοδομητικές συνομιλίες σε διπλωματικό επίπεδο είναι να βρίσκεστε σε επιφυλακή εσείς. Γνωρίζοντας τι έχει πάει λάθος όλες τις προηγούμενες φορές στις συζητήσεις με το καθεστώς της Βορείου Κορέας είναι ζωτικής σημασίας να είσαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Όσο η αντιπαράθεση βρίσκεται σε διπλωματικό επίπεδο και περιορίζεται μόνο στην ανταλλαγή λόγων και όχι εχθροπραξιών δεν θα χρειαστεί η παρέμβασή σας. 

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε επίσης πως προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ένοπλης παρέμβασης καθώς το καθεστώς της Βορείου Κορέας «φαίνεται να έχει κατανοήσει πως κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο. Αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει η Βόρεια Κορέα στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στη Σεούλ ο κ. Μάτις σημείωσε: «Νομίζω πως ο Κιμ Γιονκ Ουν δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να δημιουργήσει το οποιοδήποτε ζήτημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης